Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVE DEMONSTRACIJE U NOVOM SADU: Nije Srbija NATO kolonija!

NOVE DEMONSTRACIJE U NOVOM SADU: Nije Srbija NATO kolonija!

nato-srbijaNovi anti-NATO prosvjed u organizaciji grupe “Zavjetnici”, u kojem je prisustvovalo nekoliko tisuća ljudi, održavao se u Novom Sadu, na Trgu slobode

Povod za okupljanje je usvajanje Zakona o suradnji s NATO-om u području logističke potpore.

Milica Đurđević, glasnogovornica Zavjetnika, pozvala je, kako je rekla, sve suverenističke snage da anti-NATO borbu stave iznad izbornog procesa.

“Da pitanje opstanka Srbije stavimo na prvo mjesto! Zavjetnici predlažu formiranje Balkanskog saveza koji će činiti stranke, pokreti i pojedinci iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore sa jednim ciljem i zajedničkim proglasom: otpor NATO okupaciji!”, rekla je Đurđevićka.

Predsjednik Zavjetnika Stefan Stamenkovski poručio je da će, pošto kamere Radio-televizije Srbije nisu došle zabilježiti prosvjed, narod 27. ožujka u velikom broju doći pred zgradu javnog medijskog servisa.

Okupljenima su se obratili student Milan Žikić, doktor Zoran Zečević, kao i otac poginulog Olega Nasova, koji je u 29. godini poginuo na mostu u Novom Sadu tijekom NATO agresije 1999.godine.

Okupljeni su zatim krenuli u prosvjednu šetnju novosadskim ulicama do Varadinskog mosta koji je bio srušen u NATO agresiji.

Zavjetnici podsjećaju da je Novi Sad jedan od gradova koji je podnio najveću žrtvu tijekom NATO agresije 1999. godine.

Anti-NATO prosvjed u Novom Sadu predstavlja uvod u veliki općenarodni anti-NATO miting u Beogradu, koji će se održati u nedjelju 27. ožujka, s kojeg će građani zatražiti od režima hitan prekid pogubne NATO i EU politike i raspisivanje narodnog referenduma o članstvu u tim organizacijama.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,