Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » Ameri─Źki sud proglasio IRAN krivim za ru┼íenje tornjeva-blizanaca u New Yorku: Od┼íteta 10 milijardi dolara!

Ameri─Źki sud proglasio IRAN krivim za ru┼íenje tornjeva-blizanaca u New Yorku: Od┼íteta 10 milijardi dolara!

blizanci-wtcAmeri─Źki sud obvezao je Iran isplatiti vi┼íe od 10,5 milijardi dolara kompenzacije obiteljima poginulih u napadima 11. rujna 2001. godine na njujor┼íke tornjeve-blizance

Kako prenosi Bloomberg, odluku je donio okru┼żni sudac New Yorka George Daniels. Presuda se odnosi i na napad na zgradu Pentagona u Washingtonu, a Amerikanci bi htjeli obiteljima ┼żrtava bude ispla─çeno 7,5 milijardi dolara, a preostale tri – osiguravaju─çim tvrtkama.

Sudac Daniels je ocijenio da se Iran nije mogao opravdati, to jest – da doka┼że da nije pru┼żao pomo─ç devetnaestorica terorista koji su napali New York i Washington. Amerikanac je iz ovoga izveo zaklju─Źak da je Teheran taj tkoji treba snositi odgovornost za ┼ítetu pri─Źinjenu u ta dva napada u kojima je poginulo 2.977 ljudi.

Me─Ĺu teroristima koji su optu┼żeni za napade – nije bilo niti jednog jedinog gra─Ĺanina Irana. ─îak petnaestorica su bili gra─Ĺani Saudijske Arabije, dvoje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a po jedan osumnji─Źeni bio je iz Egipta i Libanona.

Za organizatora je progla┼íen Osama bin Laden, koji nikakve veze s Iranom nikada nije imao. Potpuno je nedokaziva bilo kakva povezanost njegove Al Kaide sa slu┼żbenim Teheranom.

Amerikanci su sve svalili na Iran ─Źak unato─Ź tome ┼íto je op─çe poznato da je Al Kaida sunitska organizacija, s kojom ┼íiitski Iran ima, blago re─Źeno, nimalo prijateljske odnose.

Ne postoji tako─Ĺer ni jedno svjedo─Źanstvo da je Iran bilo kako sura─Ĺivao s Al Kaidom ili da joj pru┼żio financijsku ili organizacijsku podr┼íku.

Unato─Ź svemu ovome, odvjetnici obitelji ┼żrtava zatra┼żili su da Iran bude ozna─Źen kao krivac za 11. rujan 2001, tvrde─çi da postoje podaci koji pokazuju da su slu┼żbene osobe Irana navodno neposredno sudjelovale u planiranju teroristi─Źkog akta i da su pomogli u uvje┼żbavanju otmi─Źara aviona.

Te “nove podatke” je osiguralo troje prebjega iz Irana ─Źiji identitet nije otkriven sve do danas.
 
(Fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,