Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » Američki sud proglasio IRAN krivim za rušenje tornjeva-blizanaca u New Yorku: Odšteta 10 milijardi dolara!

Američki sud proglasio IRAN krivim za rušenje tornjeva-blizanaca u New Yorku: Odšteta 10 milijardi dolara!

blizanci-wtcAmerički sud obvezao je Iran isplatiti više od 10,5 milijardi dolara kompenzacije obiteljima poginulih u napadima 11. rujna 2001. godine na njujorške tornjeve-blizance

Kako prenosi Bloomberg, odluku je donio okružni sudac New Yorka George Daniels. Presuda se odnosi i na napad na zgradu Pentagona u Washingtonu, a Amerikanci bi htjeli obiteljima žrtava bude isplaćeno 7,5 milijardi dolara, a preostale tri – osiguravajućim tvrtkama.

Sudac Daniels je ocijenio da se Iran nije mogao opravdati, to jest – da dokaže da nije pružao pomoć devetnaestorica terorista koji su napali New York i Washington. Amerikanac je iz ovoga izveo zaključak da je Teheran taj tkoji treba snositi odgovornost za štetu pričinjenu u ta dva napada u kojima je poginulo 2.977 ljudi.

Među teroristima koji su optuženi za napade – nije bilo niti jednog jedinog građanina Irana. Čak petnaestorica su bili građani Saudijske Arabije, dvoje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a po jedan osumnjičeni bio je iz Egipta i Libanona.

Za organizatora je proglašen Osama bin Laden, koji nikakve veze s Iranom nikada nije imao. Potpuno je nedokaziva bilo kakva povezanost njegove Al Kaide sa službenim Teheranom.

Amerikanci su sve svalili na Iran čak unatoč tome što je opće poznato da je Al Kaida sunitska organizacija, s kojom šiitski Iran ima, blago rečeno, nimalo prijateljske odnose.

Ne postoji također ni jedno svjedočanstvo da je Iran bilo kako surađivao s Al Kaidom ili da joj pružio financijsku ili organizacijsku podršku.

Unatoč svemu ovome, odvjetnici obitelji žrtava zatražili su da Iran bude označen kao krivac za 11. rujan 2001, tvrdeći da postoje podaci koji pokazuju da su službene osobe Irana navodno neposredno sudjelovale u planiranju terorističkog akta i da su pomogli u uvježbavanju otmičara aviona.

Te “nove podatke” je osiguralo troje prebjega iz Irana čiji identitet nije otkriven sve do danas.
 
(Fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,