Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ┼áVEDSKA VLADA UPOZORAVA ┼ŻENE DA NE IDU SAME KADA PADNE NO─ć: “OVO JE OZBILJNO”

┼áVEDSKA VLADA UPOZORAVA ┼ŻENE DA NE IDU SAME KADA PADNE NO─ć: “OVO JE OZBILJNO”

svedska-zastava-djevojkaKao ┼íto ste mo┼żda primijetili, Europa se raspada

Ako propadne dvosmisleni “posao” s Turcima, EU ─çe se raspasti pod teretom milijuna azilanata koji su preplavili Uniju u posljednjih 12 mjeseci i onima koji ─çe tek do─çi.

U ovom trenutku, tzv. balkanska ruta je za tu namjeru i svrhu upravo zatvorena. To je ostavilo Gr─Źku u u┼żasno nesigurnoj situaciji.

Deseci tisu─ça imigranata su se sada nakupile ispred granice sa Makedonijom otkada je ona zape─Źatila svoje granice i zabranila bilo kakav ulazak u zemlju, a Alexis Tsipras ─çe gledati kako se njegova zemlja spu┼íta u kaos po drugi put u posljednjih 18 mjeseci.

No, dok sve vi┼íe zemalja sada blokira Schengen u nastojanju da se “zaustavi ludilo”, ipak je prekasno da se zaustavi kaos.

Kao ┼íto smo dokumentirali u velikoj mjeri, Europa je bila izuzetno tolerantna nakon napada u Parizu, ali nakon novogodi┼ínje no─çi, kada su (s pravom ili pogre┼íno) odrasli azilanti – mu┼żjaci Bliskog istoka zaradili ugled silovatelja, javni sentiment se tada ukiselio. Zna─Źajno.

Od tada, EU je na visokom stupnju pripravnosti. Ne za teroriste, ve─ç za seksualne predatore “stranog podrijetla.”

Jedna posebna ─Źinjenica oko koje se dijele mi┼íljenja je to u kojoj mjeri su du┼żnosnici uglavnom “krivili ┼żrtve” za seksualne napade, da tako ka┼żemo.

Na primjer, gradona─Źelnca K├Âlna Henriette Reker je uputila prijedlog da je du┼żnost njema─Źkih Savjetovali┼íte za ┼żene da savjetuju djevojke da prilikom napada dr┼że krvnike “na dohvat ruke”.

Zatim, tu je i zloglasni slu─Źaj 17-godi┼ínje danske djevojke koji je dobila kaznu od policije nakon ┼íto je, navodno, koristila “ilegalni” suzavac kako bi se obranila od napada─Źa.

No, u posljednjem primjeru vlasti govore o tome da Europljani trebaju prilagoditi prijetnjama prije nego uvjeriti vlasti da za┼ítiti gra─Ĺane!


Policija je nedavno na press konferenciji u ├ľstersundu u ┼ávedskoj savjetovala ┼żene da ne hodaju okolo same po no─çi.

“┼Żene u jednom gradu u sjevernoj ┼ávedskoj su upozorene da ne hodaju po no─çi same zbog rasta nasilnih napada i poku┼íaja silovanja”, pi┼íe Daily Mail .

Ovo je o─Źiti poziv imigrantima da ukoliko sretnu takvu ┼żenu na ulici da je mogu silovati i da je dr┼żava ne─çe za┼ítitit.

“Policija u ├ľstersund napravio neobi─Źan potez i zamolila ┼żene da ne izlaze bez pratnje nakon ┼íto padne mrak, nakon izvje┼í─ça o osam brutalnih napada ve─Źinom od ‘ljudi stranog izgleda’, u ne┼íto vi┼íe od dva tjedna.”

To je vrlo neobi─Źno za ┼ávedske vlasti koje daju takva upozorenja, no to nije dobro primljeno u ┼ávedskoj, zemlji koja je ponosna na svoj napredak u ravnopravnosti spolova i prava ┼żena.

Svi incidenti su se dogodili u ├ľstersundu od 20. velja─Źe do danas, su uklju─Źivali napade u kojima su po─Źinitelji bili nepoznati njihovim ┼żrtavama ┼żenskog spola.

Glasnogovornik policije je dodao da je osim pove─çane u─Źestalosti, napadi se doga─Ĺaju kasno u no─ç – i nitko od po─Źinitelja nije bio pijan.

Da, to su trijezni potencijalni silovatelji! Sada je to ve─ç alarmantno.

U svakom slu─Źaju, ┼áve─Ĺani nisu bili zadovoljni s prijedlogom da se ┼żene trebaju maknuti sa ulica no─çu.

U osnovi, policija je priznala da su u biti nemo─çni to sprije─Źiti. Je li bolje da do─Ĺu ─Źiste savjesti i upozore stanovni┼ítvo ili se pretvarati da mogu za┼ítititi gra─Ĺane kada, u stvari ne mogu?

A tko je ovdje, u kona─Źnici kriv? To sigurno nisu ┼áve─Ĺani i to vjerojatno nije policija gradu Ostersundu koja se ne mo┼że nositi sa tim svime, u kratkom roku, tim ┼íto se doga─Ĺa u zemlji.

Ti bi mogao kriviti Angelu Merkel za usvajanje mirgrantske politike “otvorenih vrata”, ali stvarno, ako ┼żelite pratiti iz korjena razloge toga svega, mo┼żda se ┼żelite zapitati tko destabilizira Siriju na prvom mjestu …
 
(NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,