Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ŠVEDSKA VLADA UPOZORAVA ŽENE DA NE IDU SAME KADA PADNE NOĆ: “OVO JE OZBILJNO”

ŠVEDSKA VLADA UPOZORAVA ŽENE DA NE IDU SAME KADA PADNE NOĆ: “OVO JE OZBILJNO”

svedska-zastava-djevojkaKao što ste možda primijetili, Europa se raspada

Ako propadne dvosmisleni “posao” s Turcima, EU će se raspasti pod teretom milijuna azilanata koji su preplavili Uniju u posljednjih 12 mjeseci i onima koji će tek doći.

U ovom trenutku, tzv. balkanska ruta je za tu namjeru i svrhu upravo zatvorena. To je ostavilo Grčku u užasno nesigurnoj situaciji.

Deseci tisuća imigranata su se sada nakupile ispred granice sa Makedonijom otkada je ona zapečatila svoje granice i zabranila bilo kakav ulazak u zemlju, a Alexis Tsipras će gledati kako se njegova zemlja spušta u kaos po drugi put u posljednjih 18 mjeseci.

No, dok sve više zemalja sada blokira Schengen u nastojanju da se “zaustavi ludilo”, ipak je prekasno da se zaustavi kaos.

Kao što smo dokumentirali u velikoj mjeri, Europa je bila izuzetno tolerantna nakon napada u Parizu, ali nakon novogodišnje noći, kada su (s pravom ili pogrešno) odrasli azilanti – mužjaci Bliskog istoka zaradili ugled silovatelja, javni sentiment se tada ukiselio. Značajno.

Od tada, EU je na visokom stupnju pripravnosti. Ne za teroriste, već za seksualne predatore “stranog podrijetla.”

Jedna posebna činjenica oko koje se dijele mišljenja je to u kojoj mjeri su dužnosnici uglavnom “krivili žrtve” za seksualne napade, da tako kažemo.

Na primjer, gradonačelnca Kölna Henriette Reker je uputila prijedlog da je dužnost njemačkih Savjetovalište za žene da savjetuju djevojke da prilikom napada drže krvnike “na dohvat ruke”.

Zatim, tu je i zloglasni slučaj 17-godišnje danske djevojke koji je dobila kaznu od policije nakon što je, navodno, koristila “ilegalni” suzavac kako bi se obranila od napadača.

No, u posljednjem primjeru vlasti govore o tome da Europljani trebaju prilagoditi prijetnjama prije nego uvjeriti vlasti da zaštiti građane!

Policija je nedavno na press konferenciji u Östersundu u Švedskoj savjetovala žene da ne hodaju okolo same po noći.

“Žene u jednom gradu u sjevernoj Švedskoj su upozorene da ne hodaju po noći same zbog rasta nasilnih napada i pokušaja silovanja”, piše Daily Mail .

Ovo je očiti poziv imigrantima da ukoliko sretnu takvu ženu na ulici da je mogu silovati i da je država neće zaštitit.

“Policija u Östersund napravio neobičan potez i zamolila žene da ne izlaze bez pratnje nakon što padne mrak, nakon izvješća o osam brutalnih napada večinom od ‘ljudi stranog izgleda’, u nešto više od dva tjedna.”

To je vrlo neobično za Švedske vlasti koje daju takva upozorenja, no to nije dobro primljeno u Švedskoj, zemlji koja je ponosna na svoj napredak u ravnopravnosti spolova i prava žena.

Svi incidenti su se dogodili u Östersundu od 20. veljače do danas, su uključivali napade u kojima su počinitelji bili nepoznati njihovim žrtavama ženskog spola.

Glasnogovornik policije je dodao da je osim povećane učestalosti, napadi se događaju kasno u noć – i nitko od počinitelja nije bio pijan.

Da, to su trijezni potencijalni silovatelji! Sada je to već alarmantno.

U svakom slučaju, Šveđani nisu bili zadovoljni s prijedlogom da se žene trebaju maknuti sa ulica noću.

U osnovi, policija je priznala da su u biti nemoćni to spriječiti. Je li bolje da dođu čiste savjesti i upozore stanovništvo ili se pretvarati da mogu zaštititi građane kada, u stvari ne mogu?

A tko je ovdje, u konačnici kriv? To sigurno nisu Šveđani i to vjerojatno nije policija gradu Ostersundu koja se ne može nositi sa tim svime, u kratkom roku, tim što se događa u zemlji.

Ti bi mogao kriviti Angelu Merkel za usvajanje mirgrantske politike “otvorenih vrata”, ali stvarno, ako želite pratiti iz korjena razloge toga svega, možda se želite zapitati tko destabilizira Siriju na prvom mjestu …
 
(NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,