Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Forbesovi milijarderi! Za┼íto je ovaj poznati magazin ‘zaboravio’ Rothschilde, Rockefellere i FED bankare?

Forbesovi milijarderi! Za┼íto je ovaj poznati magazin ‘zaboravio’ Rothschilde, Rockefellere i FED bankare?

bogatasi-novacNakon ┼íto je Forbes objavio listu 1810 milijardera, neka imena su o─Źekivana, neka manje o─Źekivana, a neka ve─ç tradicionalno isklju─Źena iz ─Źitave pri─Źe

Smanjenje svjetskog bogatstva magazin tuma─Źi ‘nestabilnostima na burzi, smanjenjem cijene nafte i vrlo sna┼żnim dolarom’, no globalni dug konstantno se pove─çava i po McKinseyu iznosi 57 bilijuna (eng. mjerna jedinica trilijun) dolara ┼íto je znatno ve─ça vrijednost od zbroja milijardi svih 1810 milijardera (6,5 bilijuna), a prema┼íuje i profite vode─çih 50-tak korporacija (po Fortuneu).

I pitanje svih pitanja je – tko posjeduje dug koji je ve─çi od zbroja svih bogatstava svjetskih milijardera i korporacija zajedno, i za┼íto ih nema na Forbesovim listama?

Broj jedan na slu┼żbenoj listi je Bill Gates (75 milijardi dolara), drugi je pak vlasnik Zare Amacio Ortega (67), tre─çi Warren Buffet (60.8), a najve─çi skok zabilje┼żio je Mark Zuckerberg koji je vlastitom fondu ‘poklonio’ novac te je sko─Źio za nevjerojatnih 11 milijardi dolara (zbog neoporezivanja novca u udruzi) i sada je te┼żak 44.6 milijardi. Usporedbe radi, superbogati predsjedni─Źki kandidat SAD-a Donald Trump je tek na 324. mjestu s 4.5 milijarde dolara (iako postoje indikacije da je to vi┼íestruko napumpano), a Hrvata na popisu niti nema po┼íto im profit ovisi prakti─Źki isklju─Źivo o lokalnom i regionalnom tr┼żi┼ítu, te odnosima s politi─Źkim strukturama, poticajima i zakonitom monopolu u poticaju uvoza naspram izvoza – u prijevodu: globalno su zanemarivi i neuspje┼íni na otvorenom tr┼żi┼ítu s otvorenim pravilima.

No, vratimo se mi na ono na┼íe pitanje. Jedan od klju─Źnih ljudi ┼ípekulativnih odnosa u me─Ĺunarodnoj ekonomiji George Soros zauzima 23. mjesto s bogatstvom od 24.9 milijardi dolara. Ukoliko u ovom popisu i zanemarimo nevjerojatne posjede kraljevskih kartela diljem Europe (naro─Źito britanska ‘Virginia’ zemlji┼íta u SAD-u) opet se moramo zapitati gdje su klju─Źne globalne bankarske figure? Dapa─Źe, ako se upustimo u pretragu slu┼żbenog popisa – dvije renomirane obitelji Rockefeller i Rothschild imaju svega tri ─Źlana u popisu.

Rije─Ź je o izuzetno kontroverznom Davidu Rockefelleru, Sr. koji je 569. na popisu uz svega 3 milijarde imetka ┼íto je gotovo smije┼íno, naro─Źito ako pro─Źitamo slu┼żbeni teksti─ç o istome gdje se navodi kako je kroz desetlje─ça pove─çao bogatstvo naftnog i bankarskog mogula, vlastitog djeda Johna D. ┼áto lijepo zvu─Źi, ali po slu┼żbenim statistikama izgleda gotovo oksimoronski – ┼íto je vi┼íe pove─çavao carstvo (udio u korporacijama – od naftnih do dijamantnih i rudnih, kao i vlasni┼ítvo nad velikim zalihama zlata i udio u prakti─Źki svim bitnijim bankama i fondovima), to je vi┼íe gubio na vlastitom bogatstvu. To bi mo┼żda zvu─Źalo i logi─Źno da Forbes u procjene ne uzima i udjele i nekretnine.

A podaci za obitelj Rothschild su jo┼í bizarniji. Najbogatiji je Jeffrey (Facebook) koji niti nije u srodstvu s kultnom dinastijom nego mu je obitelj tek naknadno prisvojila zvu─Źno prezime. Jedini pravi predstavnik ove vi┼íestoljetne dinastije tako je Benjamin de Rothschild, 1121. na listi sa svega 1.6 milijardi dolara – skoro pa dvostruko vi┼íe od na┼íeg Todori─ça. Ovaj izdanak francuskog dijela loze ┼żivi u ┼ávicarskoj, a jo┼í jedan frapantan podatak mo┼że se pro─Źitati u omalenom Forbesovom teksti─çu – carstvo nazvano po Edmondu Rothschildu, osobi zaslu┼żnoj za globalni uspon Cionisti─Źkog pokreta ‘te┼íko’ je preko 150 milijardi dolara, no ne zna se kome bi se pripisao taj kapital pa isti ostaje ‘skriven’. Bogatstvo im le┼żi u nevjerojatnoj koli─Źini najpresti┼żnijih vinograda, tvornicama za najpoznatije sireve i ostale francuske delicije, bankama, hipotekarnim fondovima… I, zapamtite – to je samo francuski ogranak obitelji!


Na popisu uop─çe nema Evelyna Roberta de Rothscilda, mo┼żda i najbogatijega u presti┼żnoj obiteljskoj paleti milijarderskih izdanaka. Kada medeni mjesec slavi┼í u Bijeloj ku─çi i Buckinghamu, ne treba┼í previ┼íe pitati za bogatstvo. Od IBM-a, De Beers rudnika, Milton Keynesa pa do vlasni┼ítva nad magazinom ‘Charlie Hebdo’ – bogatstvo mu se procjenjuje na stotine milijardi dolara samo u vlastitom posjedu. Kada bismo u sve uklju─Źili i dr┼żavne dugove, bankarske kartele i investicijske fondove, kao i zlato i zemlji┼íta – mnogi smatraju da je rije─Ź o bilijardama dolara.

Da ne bismo zaboravili, tu je i David Ren├ę de Rothschild – vlasnik najve─çe globalne rudne korporacije De Beers, ┼íef holdinga najja─Źih ┼ívicarskih banaka i, nimalo manje bitno, predsjednik uprave WJC-a iliti Svjetskog ┼żidovskog kongresa kao krovne ┼żidovske organizacije koja uz Cionisti─Źki pokret upravlja ┼íkolovanjem i imovinom desetaka milijuna ┼żidova u 100 zemalja svijeta.

I da, nisam ubrojio i Baruna Jacoba Rothschilda – ruskog izdanka loze, njegovog superkontroverznog sina Nathaniela Philipa Rothschilda – ─Źovjeka koji dr┼żi Putina pod kontrolom ove razgranate hobotnice i brojne druge dijelove loze po planeti.

Podsjetimo se da su i ameri─Źke federalne rezerve (FED) pod privatnim vlasni┼ítvom, a njihovi vlasnici naravno nisu u Forbesovom popisu unato─Ź tome ┼íto kontroliraju prakti─Źki kompletan tijek novca dr┼żave SAD. Osim Rothschild – Rockefeller veze, tu su i samozatajni Nathan Warburg, izdanak njema─Źko-ameri─Źke obitelji Warburg koja stoji iza pokretanja suvremenog bankarskog sustava u SAD-u od 1912., vje─Źna ‘siva eminencija’ svih administracija (posljednji u nizu Barack Obama) Paul Volker kojeg smatraju kreatorom svih ekonomskih globalnih kretnji, Lawrence Summer koji je osim profesorskog posla na Harvardu bio i savjetnik s prili─Źno intrigantnim CV-om (D. E. Shaw & Co.,Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Merrill Lynch i Lehman Brothers), a nakon ┼íto je pomogao u propasti ameri─Źke ekonomije dobio je posao u Bijeloj ku─çi kod Obame. Tu su i Lloyd Blankfein (Goldman Sachs i FED), Alan Greenspan i Ben Shalom Bernanke - koji ne samo da ‘vedre i obla─Źe’ globalnim financijama ve─ç stoje i iza rada brojnih trustova mozgova za dru┼ítveni in┼żenjering.

Ponavljamo jo┼í jednom – nitko od nabrojanih nije na listi svjetskih milijardera iako se ─Źak i na Wikipediji mo┼że upratiti njihov kapital. Za┼íto?
 
(blog.vecernji.hr/uredio:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,