Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bijela kuća: Ubijanje kršćana na Bliskom istoku nije genocid

Bijela kuća: Ubijanje kršćana na Bliskom istoku nije genocid

bijela-kućaZvanični predstavnik Bijele kuće Josh Ernest smatra da Sjedinjene Države zasad nisu spremne priznati da je sustavno ubijanje kršćana u Iraku i Siriji genocid

Tijekom pres-konferencije službeni predstavnik Bijele kuće Josh Ernest odbio je priznati da je ubijanje kršćana na teritoriju pod kontrolom terorističke organizacije “Islamska država” u Iraku i Siriji genocid.

Odgovarajući na pitanje novinara, Ernest je izjavio da je stav administracije predsjednika SAD da događaji još uvijek ne ulaze u okvire genocida.

Ernest je osudio napade terorista na “vjerske manjine, uključujući kršćane”, piše list “Chicago Tribune”.

Prošle godine televizija “Fox News” je objavila podatak da se broj kršćana u Iraku od 2003. godine smanjio sa 1,5 milijuna ljudi na 275.000 i da im prijeti potpuno uništenje.

“Po mom shvaćanju, ovaj termin sadrži vrlo usko pravno određenje koje se u ovom trenutku ne može primijeniti. Međutim, mi otvoreno izjavljujemo da akcije Daesu-a zaslužuju reakciju koju sada pokazuje međunarodna zajednica. U ove akcije ulaze i napadi na vjerske manjine, uključujući kršćane”, izjavio je Ernest.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,