Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LIJEK SE KRIJE U VAMA: Znanstvenici otkrili kako tijelo samo mo┼że uni┼ítiti kancerogene tumore – Bez potrebe za lijekovima

LIJEK SE KRIJE U VAMA: Znanstvenici otkrili kako tijelo samo mo┼że uni┼ítiti kancerogene tumore – Bez potrebe za lijekovima

t-stanica-tumorDa postoje stanice u tijelu koje su ja─Źe od stanica raka, da postoje! One mogu i bez lijekova izlije─Źiti ─Źovjeka, uz pomo─ç snage prirode

Nova metoda lije─Źenja leukemije, koji su razvili stru─Źnjaci iz Fred Hutchinson Centra za istra┼żivanje karcinoma, bio je u─Źinkovit kod ─Źak 94 posto sudionika eksperimenta

Kod pacijenata u posljednjem stadiju bolesti, kojima su lije─Źnici predvi─Ĺali jo┼í samo dva do pet mjeseci ┼żivota, nakon terapije nije zabilje┼żen niti jedan od simptoma akutne limfoblasti─Źne leukemije.

Oni su 18 mjeseci kasnije podvrgnuti nizu testova, koji su pokazali da se bolest nije vratila.

Metoda znanstvenika iz Seattlea jo┼í uvijek je u fazi ispitivanja, ali zapanjuju─çi rezultati klini─Źkog ispitivanja dali su nadu.

Spomenuta terapija koristi vlastite stanice imunolo┼íkog sustava pacijenta da napadne metastaze raka. U okviru eksperimenta, lije─Źnici su tretirali T-limfocite (vrstu bijelih krvnih zrnaca) pomo─çu posebnih molekula, kako bi im omogu─çili da prepoznaju i napadnu stanice tumora.

Tako tretirani molekule, poznate kao himerni antigeni receptori, potom su vraćeni u tijelo pacijenta kroz infuziju, što je potpuno izbrisalo simptome leukemije.

Prema rije─Źima znanstvenika, modifikacija T-limfocita pokazala se u─Źinkovitom i kod raka ko┼ítane sr┼żi.

Mislim da smo na po─Źetku ne─Źeg velikog. Ovo je prava revolucija! T-limfociti su “┼żivi lijek” koji u tijelu pacijenta mogu opstati ─Źitavog ┼żivota – ka┼że Stanley Riedel iz Fred Hutchinson centra, jedan od voditelja istra┼żivanja.

Jo┼í jedna bitna odlika T-limfocita je ta ┼íto su sposobni “pohranjivati” stanice raka, ┼íto zna─Źi da ─çe ih, u slu─Źaju da se bolest vrati, ponovno napasti i uni┼ítiti.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,