Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LIJEK SE KRIJE U VAMA: Znanstvenici otkrili kako tijelo samo može uništiti kancerogene tumore – Bez potrebe za lijekovima

LIJEK SE KRIJE U VAMA: Znanstvenici otkrili kako tijelo samo može uništiti kancerogene tumore – Bez potrebe za lijekovima

t-stanica-tumorDa postoje stanice u tijelu koje su jače od stanica raka, da postoje! One mogu i bez lijekova izliječiti čovjeka, uz pomoć snage prirode

Nova metoda liječenja leukemije, koji su razvili stručnjaci iz Fred Hutchinson Centra za istraživanje karcinoma, bio je učinkovit kod čak 94 posto sudionika eksperimenta

Kod pacijenata u posljednjem stadiju bolesti, kojima su liječnici predviđali još samo dva do pet mjeseci života, nakon terapije nije zabilježen niti jedan od simptoma akutne limfoblastične leukemije.

Oni su 18 mjeseci kasnije podvrgnuti nizu testova, koji su pokazali da se bolest nije vratila.

Metoda znanstvenika iz Seattlea još uvijek je u fazi ispitivanja, ali zapanjujući rezultati kliničkog ispitivanja dali su nadu.

Spomenuta terapija koristi vlastite stanice imunološkog sustava pacijenta da napadne metastaze raka. U okviru eksperimenta, liječnici su tretirali T-limfocite (vrstu bijelih krvnih zrnaca) pomoću posebnih molekula, kako bi im omogućili da prepoznaju i napadnu stanice tumora.

Tako tretirani molekule, poznate kao himerni antigeni receptori, potom su vraćeni u tijelo pacijenta kroz infuziju, što je potpuno izbrisalo simptome leukemije.

Prema riječima znanstvenika, modifikacija T-limfocita pokazala se učinkovitom i kod raka koštane srži.

Mislim da smo na početku nečeg velikog. Ovo je prava revolucija! T-limfociti su “živi lijek” koji u tijelu pacijenta mogu opstati čitavog života – kaže Stanley Riedel iz Fred Hutchinson centra, jedan od voditelja istraživanja.

Još jedna bitna odlika T-limfocita je ta što su sposobni “pohranjivati” stanice raka, što znači da će ih, u slučaju da se bolest vrati, ponovno napasti i uništiti.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,