Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » OVO MORATE VIDJETI! Stručnjaci dokazali postojanje ‘divova’!

OVO MORATE VIDJETI! Stručnjaci dokazali postojanje ‘divova’!

divovi-akvator-brazilKosturi visoki skoro tri metra otkriveni su u regiji Amazone u blizini Ekvadora i uz granicu sa Peruom

Sada skupina istraživača iz Njemačke ispituje i proučava drevne ostatke u nadi da će riješiti tajnu koja se krije iza njih, kaže britanski antropolog Russell Dement.

Prema CuencaHighlife.com, još 2015. godine, tim stručnjaka je otkrio desetak tajanstvenih kostura za koje se vjeruje da potječu između 1400 i 1500 godine. Ovi “nenormalni” kosturi mjere i do tri metra u visinu.

Mi smo u vrlo ranoj fazi našeg istraživanja, a ja sam jedini tko može komunicirati o pojedinosti o tome što smo našli.

Ne želim da se tvrdnje temelje na spekulacijama paralelno sa našim istraživanjem. S obzirom na veličinu kostura, ovo istraživanje povlači i medicinske i antropološke implikacije, rekao je Dement.

Krajem 2014. godine, Dement je došao do informacije od mještana u regiji o otkriću vrlo čudnog i velikog kostura, koji se nalazi oko 100 kilometara od grada Cuenca u državi Ekvador.

Dement je otputovao na mjesto događaja i našao rebra i lubanju žene koja se pojavila niotkuda zbog poplava u tom području. Datiranje provedeno na kostima dalo je starost od oko 600 godina.

Nakon toga su preostale kosti pronađene, a koje su dale istraživačima informaciju da je njihova skeletna visina bila 2,23 metara. Drugi kosturi su imali čak do tri metra u visinu.

Zbog senzacionalne prirode ove vijesti, moramo biti vrlo ustrajan u našem istraživanju, budući da će biti ispunjeno s velikom dozom skepticizma, rekao je on.

Dement je iznenađen ovim otkrićem i odlučio je formirati istraživački tim koji je uključivao znanstvenike i stručnjake sa Univerziteta Freie u Njemačkoj.

Dement i njegov tim je dobio punu potporu od mještana te je sada puno lakše Dementu i njegovom timu istražiti tajanstvene kosture.

“Iako sam bio raditi sa Freielom dugi niz godina, bio sam zabrinut da oni ne bi željeli dati potporu za istraživanje ovih divovskih kostura.”.

Prema riječima stručnjaka kosturi nisu imali nikakva izobličenja, što znači da su ta “velika” bića bila relativno zdrava.

Kosturi ne pokazuju znakove bolesti kao što su hormonski problemi rasta koji su uobičajeni u većini slučajeva današnjih gigantizama. N svim kosturima, zglobovi su zdravi i plućna šupljina se čini dosta velikom.

Jedan od kostura kojeg smo datirli je bila žena koja je bila stara oko 60 godina kad je umrla, mnogo starija od tipičnih slučajeva gigantizma, javlja Cuenca Highlife.

Dement je već proučavao domoroce iz Amazone i mogle su se čuti legende koje govore o ‘vrlo visokim ljudima, blijede kože koji su živjeli u regiji”. Starješine domorodaca su opisali divove kao “rasu velikih, mirnih Amazinjana, koji su bili ugodno dočekivani od strane mještana.

Ova priča se također diječi na društvenim medijima i ima dosta komentara. Neki ljudi ne vjeruju u to.

Tko vjeruje, vjeruje, onaj zatvorenog uma neće ni pomisliti o tome da razmisli o nekim stvarima za koje mu je povijest i znanost rekla da ne postoji. Neka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,