Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » OVO MORATE VIDJETI! Stru─Źnjaci dokazali postojanje ‘divova’!

OVO MORATE VIDJETI! Stru─Źnjaci dokazali postojanje ‘divova’!

divovi-akvator-brazilKosturi visoki skoro tri metra otkriveni su u regiji Amazone u blizini Ekvadora i uz granicu sa Peruom

Sada skupina istra┼żiva─Źa iz Njema─Źke ispituje i prou─Źava drevne ostatke u nadi da ─çe rije┼íiti tajnu koja se krije iza njih, ka┼że britanski antropolog Russell Dement.

Prema CuencaHighlife.com, jo┼í 2015. godine, tim stru─Źnjaka je otkrio desetak tajanstvenih kostura za koje se vjeruje da potje─Źu izme─Ĺu 1400 i 1500 godine. Ovi “nenormalni” kosturi mjere i do tri metra u visinu.

Mi smo u vrlo ranoj fazi na┼íeg istra┼żivanja, a ja sam jedini tko mo┼że komunicirati o pojedinosti o tome ┼íto smo na┼íli.

Ne ┼żelim da se tvrdnje temelje na spekulacijama paralelno sa na┼íim istra┼żivanjem. S obzirom na veli─Źinu kostura, ovo istra┼żivanje povla─Źi i medicinske i antropolo┼íke implikacije, rekao je Dement.

Krajem 2014. godine, Dement je do┼íao do informacije od mje┼ítana u regiji o otkri─çu vrlo ─Źudnog i velikog kostura, koji se nalazi oko 100 kilometara od grada Cuenca u dr┼żavi Ekvador.

Dement je otputovao na mjesto doga─Ĺaja i na┼íao rebra i lubanju ┼żene koja se pojavila niotkuda zbog poplava u tom podru─Źju. Datiranje provedeno na kostima dalo je starost od oko 600 godina.

Nakon toga su preostale kosti prona─Ĺene, a koje su dale istra┼żiva─Źima informaciju da je njihova skeletna visina bila 2,23 metara. Drugi kosturi su imali ─Źak do tri metra u visinu.

Zbog senzacionalne prirode ove vijesti, moramo biti vrlo ustrajan u na┼íem istra┼żivanju, budu─çi da ─çe biti ispunjeno s velikom dozom skepticizma, rekao je on.

Dement je iznena─Ĺen ovim otkri─çem i odlu─Źio je formirati istra┼żiva─Źki tim koji je uklju─Źivao znanstvenike i stru─Źnjake sa Univerziteta Freie u Njema─Źkoj.

Dement i njegov tim je dobio punu potporu od mje┼ítana te je sada puno lak┼íe Dementu i njegovom timu istra┼żiti tajanstvene kosture.

“Iako sam bio raditi sa Freielom dugi niz godina, bio sam zabrinut da oni ne bi ┼żeljeli dati potporu za istra┼żivanje ovih divovskih kostura.”.

Prema rije─Źima stru─Źnjaka kosturi nisu imali nikakva izobli─Źenja, ┼íto zna─Źi da su ta “velika” bi─ça bila relativno zdrava.

Kosturi ne pokazuju znakove bolesti kao ┼íto su hormonski problemi rasta koji su uobi─Źajeni u ve─çini slu─Źajeva dana┼ínjih gigantizama. N svim kosturima, zglobovi su zdravi i plu─çna ┼íupljina se ─Źini dosta velikom.

Jedan od kostura kojeg smo datirli je bila ┼żena koja je bila stara oko 60 godina kad je umrla, mnogo starija od tipi─Źnih slu─Źajeva gigantizma, javlja Cuenca Highlife.

Dement je ve─ç prou─Źavao domoroce iz Amazone i mogle su se ─Źuti legende koje govore o ‘vrlo visokim ljudima, blijede ko┼że koji su ┼żivjeli u regiji”. Starje┼íine domorodaca su opisali divove kao “rasu velikih, mirnih Amazinjana, koji su bili ugodno do─Źekivani od strane mje┼ítana.

Ova pri─Źa se tako─Ĺer dije─Źi na dru┼ítvenim medijima i ima dosta komentara. Neki ljudi ne vjeruju u to.

Tko vjeruje, vjeruje, onaj zatvorenog uma ne─çe ni pomisliti o tome da razmisli o nekim stvarima za koje mu je povijest i znanost rekla da ne postoji. Neka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,