Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OBAMI SE OSTVARIO ŽIVOTNI SAN: Ratovat će po cijelom svijetu protiv Islamske države i širiti smrt

OBAMI SE OSTVARIO ŽIVOTNI SAN: Ratovat će po cijelom svijetu protiv Islamske države i širiti smrt

obama-ratAmerikanci su sve do dolaska ruskog zrakoplovstva u Siriju – glumili borbu protiv Islamske države

A prije par dana je Barack Hussein Obama izjavio da će njegova zemlja progoniti ID po cijelom svijetu.

Upitan – je li moguća američka kopnena operacija u Libiji – predsjednik SAD je rekao: “Mi ćemo protiv Islamske države ratovati svuda gdje se pojavi”. Znači po čitavom svijetu.

To je i je bio cilj Amerike kada je stvorila ISIS, te financirala ih i obučavala.

Pritom je ipak naglasio: da je za Washingtonu trenutno prioritetna “priprema Libijaca da se samo bore protiv bojovnika”.

Obama je istodobno ocijenio da za Rusiju nije dobro da podržava službeni Damask bez političkog rješenja za sirijsku krizu.

“Ta zemlja je doživjela potres zato što je Assad želio izvesti taj potres. Za Rusiju je pitanje: što će dobiti ako za saveznika dobije potpuno razorenu zemlju, a još i sada troši milijarde dolara da podrži Siriju”.

Za Obamu je rat zarada i profit, on ne gleda sociološku i kulturnu sferu.

Posebno je naglasio da se on u Siriji ne natječe s ruskim liderom Vladimirom Putinom. Pritom je govorio s namjerom da omalovaži ruske uspjehe u Siriji.

Prvo je ustvrdio da je Rusija u Siriju poslala i ratnu avijaciju u kopnene snage, pa dodao da njihovo angažiranje ne svjedoči o snazi ​​nego o slabosti Bashara Assada.

Podvukao je: “Kakvo je iznenađenje što šačica ustanika nije u stanju nositi se s drugom vojnom silom svijeta?!”

Tako to radi predsjednik velike Amerike. Kada mu odgovara, onda se njegova zemlja bori protiv Islamske države kao protiv zla ništa manje opasnog od Rusije i Kine, a kad mu treba, on “buši gume” Rusiji – onda je to šačica ustanika.

Dakle: čak ni šačica terorista!

Obama je rekao sunarodnjacima da smatra da republikanac – milijarder Donald Trump neće postati predsjednik SAD:

“I dalje se nadam da Tramp neće postati predsjednik. Ja respektiram američki narod, a smatram da naši ljudi shvaćaju da je posao predsjednika SAD – ozbiljan posao. Da to nije ni organizirani reality, niti marketing”.

Obama je iznio i uvjerenje da su “strani promatrači” zatečeni retorikom koja se čuje u predizbornoj kampanji republikanskih pretendenata na Bijelu kuću. Odmah je dodao: “I ne samo iz Trampovih usta”.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,