Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ZAGONETKA: Kako je obiteljska fotografija završila na Mjesecu u plastičnoj vrećici?

ZAGONETKA: Kako je obiteljska fotografija završila na Mjesecu u plastičnoj vrećici?

foto-nasa-mjesecNa 20. travnja 1972. godine, astronaut Charles Duke, član misije Apollo 16 je svoje prve korake na Mjesecu

Imao je 36 godina i bio je u to vrijeme je najmlađi čovjek koji je hodao u području Zemljinog satelita. Međutim, to nije bio jedini uspjeh uz pomoću kojeg je Duke ušao u stranice svjetske povijesti.

Dok je hodao Mjesečeve površine Duke je na površini satelita ostavio obiteljsku fotografiju na kojoj se nalaze on i njegova dva sina i supruga. Slika i danas leži na Mjesecu, piše Business Insider.

Na poleđini fotografije Duke je napisao: “Ovo je obitelj astronauta Charlie Dukea s planeta koji je sletio na mjesec 20. travnja 1972″.

“Oduvijek sam planirao ostaviti fotografiju na Mjesecu. A, kada sam to napravio, htio sam pokazati djeci da sam zapravo ispuniti svoj san” – rekao je Duke.

Od tada, fotografija se nalazi u mnogim popularnim knjigama fotografija i postala je prekrasan primjer “ljudske strane istraživanja svemira.”

Kad je trenirao da postane dio Apollo misije, većinu vremena je proveo u Floridi dok je njegova obitelj bila smještena u Houstonu. Kao posljedica toga, nije puno vremena proveo sa svojom djecom.

“Samo za one iskusne, uzbuđenje o tome što je njihov otac radi, rekao sam im: Da li vam se sviđa to da sa mnom idete na mjesec gdje se možemo fotografirati i da cijela obitelj putujesa mnom” – rekao je Duke.

Prošlo je više od 43 godina otkako je Duke otišao na Mjesec. Kako oni kažu, fotografija se još uvijek nalazi tamo.

Temperatura površine Mjeseca se mijenja se od –160 °C noću do +120 °C danju, pa ostaje misterija kako je fotografija sa plastičnom folijom uopće ostala i 1 minutu na mjesečevoj površini. Ili je to neka posebna tanka prozirna plastika?

Ne brinimo se za fotografiju već za astronaute koji imaju odjela za tako ekstremne temperature?
 

 
(dnevno.rs,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,