Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ORBAN ┼áOKIRAO EUROPSKU UNIJU: Njema─Źka i Turska su sklopile tajni pakt da preplave Europu izbjeglicama

ORBAN ┼áOKIRAO EUROPSKU UNIJU: Njema─Źka i Turska su sklopile tajni pakt da preplave Europu izbjeglicama

viktor-orban.turska-slikaObra─çaju─çi se ─Źlanovima parlamenta na privatnom sastanku, beskompromisni ma─Ĺarski premijer Viktor Orban je optu┼żio Nema─Źku i Tursku da su sklopile tajni pakt s ciljem da preplave Evropu izbeglicama

Prema detaljima o razgovoru koji su iscurio u ma─Ĺarske medije, Orban je naveo da ima informacije o sporazumu koji su Turska i Njema─Źka potpisale, a koji je toliko ┼íokantan da nitko ne smije ga objavi u javnosti, pi┼íe Breitbart.com.

Orban je naveo da ─çe kao posljedica potpisivanja ovog sporazuma u Njema─Źku biti poslano pola milijuna migranata.

Kada stignu u Njema─Źku, migranti ─çe biti raspore─Ĺeni svuda diljem kontinenta prema propisima koji odre─Ĺuju da sve ─Źlanice EU moraju nositi jednak teret, rekao je Orban.

Iako je u protekloj godini u Njema─Źku stiglo oko 1,5 milijuna migranata, Orban navodi da ─çe ih sti─çi jo┼í najmanje 500.000 i da ─çe cijela Europa biti “pod opsadom” i “teretom” ovih migranata.

Njema─Źka je ve─ç pregovarala s Turskom u ime Europske unije, osiguravaju─çi joj milijarde eura da bi ona usporila protok migranata u Europu.

Ukoliko bi se dokazalo da je Njema─Źka zaista sklopila tajni sporazum s Turskom s ciljem preplavljivanja Europe migrantima, to ─çe biti velik politi─Źki problem za kancelarku Merkel i njezinu vladu.

Viktor Orban jedan od najiskrenijih lidera u Europi bez dlake na jeziku koji je unato─Ź protivljenju ostalih ─Źlanica EU postavio ┼żi─Źanu ogradu du┼ż ju┼żne ma─Ĺarske granice kako bi sprije─Źio daljnji protok migranata.

Linijom manjeg otpora, na desetke tisu─ça migranata je krenulo drugim putem, preko Slovenije i Austrije. Iako je val ilegalne imigracije jedno vrijeme znatno opao, sada polako ponovno raste po┼íto je i Austrija po─Źela zatvara svoje granice. Ma─Ĺarska je ─Źestitala Austriji na tom potezu.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,