Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ORBAN ŠOKIRAO EUROPSKU UNIJU: Njemačka i Turska su sklopile tajni pakt da preplave Europu izbjeglicama

ORBAN ŠOKIRAO EUROPSKU UNIJU: Njemačka i Turska su sklopile tajni pakt da preplave Europu izbjeglicama

viktor-orban.turska-slikaObraćajući se članovima parlamenta na privatnom sastanku, beskompromisni mađarski premijer Viktor Orban je optužio Nemačku i Tursku da su sklopile tajni pakt s ciljem da preplave Evropu izbeglicama

Prema detaljima o razgovoru koji su iscurio u mađarske medije, Orban je naveo da ima informacije o sporazumu koji su Turska i Njemačka potpisale, a koji je toliko šokantan da nitko ne smije ga objavi u javnosti, piše Breitbart.com.

Orban je naveo da će kao posljedica potpisivanja ovog sporazuma u Njemačku biti poslano pola milijuna migranata.

Kada stignu u Njemačku, migranti će biti raspoređeni svuda diljem kontinenta prema propisima koji određuju da sve članice EU moraju nositi jednak teret, rekao je Orban.

Iako je u protekloj godini u Njemačku stiglo oko 1,5 milijuna migranata, Orban navodi da će ih stići još najmanje 500.000 i da će cijela Europa biti “pod opsadom” i “teretom” ovih migranata.

Njemačka je već pregovarala s Turskom u ime Europske unije, osiguravajući joj milijarde eura da bi ona usporila protok migranata u Europu.

Ukoliko bi se dokazalo da je Njemačka zaista sklopila tajni sporazum s Turskom s ciljem preplavljivanja Europe migrantima, to će biti velik politički problem za kancelarku Merkel i njezinu vladu.

Viktor Orban jedan od najiskrenijih lidera u Europi bez dlake na jeziku koji je unatoč protivljenju ostalih članica EU postavio žičanu ogradu duž južne mađarske granice kako bi spriječio daljnji protok migranata.

Linijom manjeg otpora, na desetke tisuća migranata je krenulo drugim putem, preko Slovenije i Austrije. Iako je val ilegalne imigracije jedno vrijeme znatno opao, sada polako ponovno raste pošto je i Austrija počela zatvara svoje granice. Mađarska je čestitala Austriji na tom potezu.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,