Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SAMO JE HTJELA POMOĆI: Imigrant silovao i ubio aktivisticu u Beču koja ga je primila u kuću da ga spasi od deportacije!

SAMO JE HTJELA POMOĆI: Imigrant silovao i ubio aktivisticu u Beču koja ga je primila u kuću da ga spasi od deportacije!

studentica-imigrant“Bila je pametna, lijepa, obrazovana. I posebno toplog srca. Američka studentica Lauren Mann (25) htjela je vjerovati u ljudsku dobrotu, i zato je ubijena u svom stanu u Beču”, piše poznati bečki Kronen Zeitung

“Niti jedno dobro djelo neće proći nekažnjeno”

Ubio ju je 24-godišnji “azilant” iz Gambije. Ona ga je uzela kao neku vrstu kućnog ljubimca u svoj unajmljeni jednosobni stan od 42 kvadrata u Beču, na adresi Wiedner Hauptstraße 51. Po fotografijama, jedna od onih starih bečkih dvokatnica, gotovo malograđanskih, s cvijećem na balkonima, i unutarnjim dvorištem.

Lauren, kojoj austrijski mediji ne navede prezime – samo inicijal M., ali zato britanski Daily Mail otkriva da se prezivala Mann, studirala je njemački u Beču zadnje tri godine, a usput je radila kao dadilja. Pripadala je krugu izrazito lijevo liberalnih studenata, kružoku koji je po svojim stanovima skrivao ilegalne imigrante kojima je zbog raznih zločina prijetila deportacija. Je li Lauren, cura iz Colorada, na nekadašnjem američkom divljem zapadu, stvarno bila tako pametna kako piše Kronen Zeitung?

Ovu mladu časnu sestru – odnosno njen ateistički pandan – je ubio imigrant iz Gambije (Ljude ove zemlje međusobno povezuje zajednička religija, islam, kojem pripada 85% stanovnika, a oko 9% su kršćani.), star 24 godine, za kojeg je policija također dala samo inicijal prezimena – Abdou I. (Austrijski zakoni zabranjuju gotovo u svim slučajevima objavu punog identiteta žrtve i zločinca prije pravomoćne presude). On je već bio zaveden u policijske evidencije i uhićivan zbog “seksualnih prijestupa”.

Policija je zahvaljujući tome već otprije imala njegov DNA, i to se pokazalo ključnim u otkrivanju ubojice. On je u Europu došao 2012. prešavši Mediteran ilegalno, te se preko Italije domogao Njemačke u kojoj je zatražio “politički azil”.

No, prije nego je odlučeno o njegovom slučaju, uhićen je zbog velikog broja ozbiljnih zločina, uključujući krađe, razbojstva, provale, i seksualne napade (navodno se radi o silovanju maloljetnice, prema navodima nekih medija). Dok je bio pod istragom – nisu ga pritvorili, jer su eto humani – pobjegao je u Austriju, gdje se pomiješao s tisućama novopridošlih “ne-bijelih” (jer reći jednostavno crnih je tako rasistički) imigranata. I jednostavno nestao.

U Erdberg izbjegličkom centru je Abdou saznao da će biti deportiran, a tada se u njegovom životu pojavila studentica meka srca iz Colorada, koja je obilazila izbjegličke centre kao vojska spasa lučke krčme, u potrazi za izgubljenim dušama kojima prijeti deportacija i kojima treba pomoći, kako bi spasila svoju “intrinzično rasističku, opresorsku i kolonizatorsku” bijelu dušu valjda.

Ali možda postoji i drugi razlog: jer, živjeti u hipsterskoj četvrti Beča, bez cimera, u stanu od 42 kvadrata, nije baš moguće od posla povremenog babysittinga, čak i ako vam tata s one strane oceana šalje džeparac: najam stanova je tamo prilično skup, kao i troškovi života. Lauren je navodno svoj jednosobni stan plaćala oko 600 eura, plus režije, vrlo povoljno za tu četvrt.

Pripadala je grupi “humanitaraca”, studenata koji su brinuli o imigrantima. “Lauren je imala veliko srce za sirotinju”, rekao je za Kronen poznanik ubijene, “često su ona i prijatelji obilazili željezničke stanice i centre za azilante gdje su pomagali u distribuciji hrane i deka za potrebite.” S nekima se od njih i sprijateljila. A jedan od njenih novih prijatelja je bio i Abdou. “Da, znala je da mu prijeti deportacija, ali ne i da je kriminalac.”

finska-silovanje-imigrantiKako izgledaju jumbo plakati u Africi koji reklamiraju imigraciju u Europu

Uglavnom, sklonili su ga u stan kod Lauren, te mu kupovali cigarete, hranu i odjeću. I u danima pred njenu smrt raspitivali su se često u postovima na Facebooku o 24-godišnjaku koji je privremeno živio kod nje.

“Slijepo mu je vjerovala”

24. siječnja, oko 11 sati našla se u kafiću s jednim od prijatelja, a u 2 sata se javila na mobitel od kuće. Nakon toga javljao se samo “voicemail” na njen telefon. Idućeg dana njeni američki prijatelji su se ozbiljno zabrinuli. Nije se pojavila na dva zakazana dogovora i nije, kako je bilo dogovoreno, došla po dijete jednog od poslodavaca kojima je čuvala djecu pred školu. Kako je bila na glasu kao vrlo pouzdana osoba, svi su se zabrinuli. Dan kasnije, 26. siječnja, policija je upala u njen stan.

Lauren je ležala mrtva potrbuške na krevetu, hlače su joj bile povučene na koljena, a glava umotana u džemper. U sobi su bili ostaci povraćanja, i velika količina krvi iz glave kao posljedica unutarnjeg krvarenje, a bilo je jasno da je bila zadavljena. U kupaoni su bili mokri ručnici na podu, a hrana i stvari iz dućana pobacani po podu između odjeće i nekoliko desetaka – svijeća. U stanu nije bilo niti jedne ispravne žarulje – što je pomalo enigma. Kaos!

Prema izvješću autopsije, jedina sigurna stvar je da je silovana i zadavljena. Na njenom tijelu su pronađeni tragovi DNA – sperma – za koje je ustanovljeno da pripadaju Abdouu I., već zavedenom u policijske kartoteke. Iako je pobjegao, policija ga je nakon dva tjedna našla u “centru za izbjeglice” u Bernu u Švicarskoj. Tijekom ta dva tjedna postao je fotografije na internet, pa ga nije bilo teško naći. A kad je u četvrtak uhićen, kod njega su nađeni laptop i mobilni telefon ubijene.

“Lauren mu je slijepo vjerovala”, kaže kolega sa studija. “Ona je u ljudima vidjela samo dobro, i svima je željela dobro”. Ubijena je bila je iz bogate obitelji i vodila je divan život, i kažu da nije imala predodžbu o tome da na svijetu postoji i zlo. Otac je bio trgovac namještajem, majka domaćica, a odrasla je na lijepom imanju u Boulderu, Colorado.

“Roditelji su uradili sve kako bi usrećili svoju djecu”, citira Kronen prijatelja obitelji. Zimovanja u planinama, ljetovanja na moru, tečajevi, sport. Lauren je mislila da svi zaslužuju takav život, vjerojatno jer nije ona sama zarađivala za njega. Možda nije imala predodžbu o tome zašto Abdou nema takav život. A možda su ona i njena grupa prijatelja, obzirom na stil života koji prelazi mogućnosti običnih studenata, i pomaganje izbjeglicama, dio mreže NVO-a koje Soros i društvo dobro plaćaju za “refugees welcome” politiku, kao što dobro plaćaju i same izbjeglice za put na zapad.

Lauren je htjela postati pijanistica, ali put ju je nakon studija muzikologije u Americi prvo odveo u Švicarsku gdje je studirala Francuski, a 2013 prelazi u Beč kako bi studirala njemački. Prije ubojstva položila je svega tri ispita od minimalna 23, ne baš puno za gotovo tri godine studiranja, ali s odličnim ocjenama. Brzo je stekla mnogo prijatelja u liberalnim krugovima. Karijeru pijanistice neće ostvariti, ali je izgledan kandidat za ovogodišnju “Darvinovu nagradu”.

Nacionalna televizija ÖRF i većina medija o ovom nije izvijestila, za sad, vjerojatno u strahu da će biti proglašeni fašistima i rasistima budu li o tome pisali, a možda čak i bezbožnicima i hereticima, i izvedeni pred ideološku inkviziciju.

Koliko će zbog zataškavanja takvih stvari još ljudi stradati, ostaje nepoznato. I do`k komentari na javnoj TV i mainstream medijima idu jednim smjerom, komentari Austrijanaca na društvenim mrežama idu u posve drugom smjeru. Velika većina smatra da je politika kriva za dramatično pogoršanje sigurnosti, naročito žena i djece, i porast svih vrsta kriminala, neki spominju i da je Austrija što se tiče sigurnosti vraćena u srednji vijek.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevno.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,