Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Velika Britanija ulazi u rat u Ukrajini? Vojne vježbe u Jordanu za mogući rat Rusije i NATO-a

Velika Britanija ulazi u rat u Ukrajini? Vojne vježbe u Jordanu za mogući rat Rusije i NATO-a

shamal-stormVojska Velike Britanije će u okviru predstojeće vojne vježbe “Shamal storm” prebaciti preko 1.600 vojnika i 300 oklopnih vozila u Jordan, kako bi provjerila borbenu gotovost u slučaju izbiti rat s Rusijom, navodi list “Telegraph”

Pomoću ove vojne vožbe britanska armija planira odradi logističke sheme prebacivanja vojske i naoružanja u ratnu zonu iz bilo koje točke Zemlje.

Iako će cijela vojna vježba biti održana u Jordanu, zemlji koja graniči sa Sirijom, sugovornici “Telegrafa” demantiraju da će vojska na bilo koji način sudjelovati u borbama protiv Daesu-a.

“Vojna vježba ‘Shamal storm’ može poslužiti i kao uvježbavanje prebacivanje velikog kontingenta britanskih snaga u slučaju konfrontacije Rusije i NATO-a”, rekao je neimenovani izvor iz vojske Velike Britanije, prenosi” Telegraph “.

“Ove vježbe nisu usmjerene protiv Daesu-a. Štoviše, mi se pripremamo da se priključimo Amerikancima u Ukrajini, a ne u Siriji”, rekao je izvor.

Podsjećamo, Europsko zapovjedništvo oružanih snaga SAD nedavno je objavila izvješće u kojem se navodi da je obuzdavanje ruske agresije njezin glavni prioritet.

No iako je danas došao demantij te vijesti od strane Londona, ipak se nešto kuha. Kome vjerovati, izvoru ili vlasti u Londonu koja šalje vojsku u ratovanje?

Da podsjetimo da uskoro na Balkan u ožujku stiže u posjetu princ Charles. Znači li to da se Velika Britanija priprema za sveobuhvatne akcije koje će prouzročiti nestabilnosti u svijetu i na Balknau?
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,