Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TAJNA ┼áIFRA 291: ┼áVEDSKA POLICIJA PRIKRIVA TISU─ćE KAZNENIH DJELA KOJA UKLJU─îUJU “IZBJEGLICE”

TAJNA ┼áIFRA 291: ┼áVEDSKA POLICIJA PRIKRIVA TISU─ćE KAZNENIH DJELA KOJA UKLJU─îUJU “IZBJEGLICE”

SVEDSKA-POLICIJA┼ávedska je napravila korak dalje. Silovanja, napadi, teroristi─Źke prijetnje se dr┼że u tajnosti

┼ávedski policija zata┼íkava tisu─çe kaznenih djela koja uklju─Źuju migranata u proteklih ─Źetiri mjeseca, svi koji su bili klasificirani pod tajnim “kodom 291″ za “izbjeglice”.

Prema izvje┼í─çu u ┼ávedskim novinama Svenska Dagbladet, oko 5000 incidenata su ─Źuvana tajna, uklju─Źuju─çi i 559 slu─Źajeva nasilja, 194 napada, dve teroristi─Źke prijetnje i ─Źetiri silovanja.

U ─Źlanku se obja┼ínjava da su incidenti skriveni zbog direktive iz Nacionalnog operativnog odjela da se sve informacije koje se odnose na pona┼íanje “izbjeglica” moraju cenzurirati.

Slu┼żbeni izvori su okrivili nasilje “traumatiziranih ljudi” koji se dr┼że u “pretrpanim mjestima” (imigrantski kampovi), a zapovjednik NOA-e Thomas Wallberg je nadodao da je “tu┼żno” ┼íto ovakve informacije nisu dostupne javnosti.

“Wallberg je tako─Ĺer rekao za novine da postoji puno vi┼íe incidenata nego ┼íto ┼ívedske novine pi┼íu”, izvje┼ítava Speisa.

Policiji je tako─Ĺer nare─Ĺeno da ne otkrivaju koliko resursa su iskoristili bave─çi se izbjeglicama koji ulaze ┼ávedsku, a jedan slu┼żbenik Dagens Nyheter je otkrio da postoji tajna ┼íifra za imigrante i da je to “apsolutno smije┼íno”.

Pro┼íli mjesec, Svenska Dagbladet je tako─Ĺer izvijestio o direktivi da policija ne smije davati opise izbjegli─Źkih kriminalaca koji su uklju─Źeni u svaki zlo─Źin “od manjih prometnih nesre─ça do te┼íkih zlo─Źina kao ┼íto su plja─Źke, zlostavljanja i ubojstva”, da se policija ne bi pona┼íala “rasisti─Źki”.

Me─Ĺutim, optu┼żbe da ┼ívedska policija zata┼íkava zlo─Źine povezane s migrantima se┼żu dalje, s detaljima zlostavljanja ┼żena od strane muslimanskih imigranata na glazbenom koncertu u Stockholmu pro┼ílog ljeta koji se dr┼żi u tajnosti kako bi se “izbjegla anti-imigrantska reakcija” gra─Ĺana.

Vlasti su bili uhva─çene u skrivanju zlo─Źina u javnosti po─Źinjenih od strane migranata u nekoliko drugih europskih zemalja, uklju─Źuju─çi Njema─Źku, gdje su detalji novogodi┼ínjih seksualnih napada stotine ┼żena u K├Âlnu prvobitno poku┼íali bili skriveni.
 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,