Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » IZRAEL ZAHTJEVA SVJETSKU INTERNET CENZURU: Osniva se koalicija internet cenzora. Tko priča protiv Izraela i cionizma taj je antisemit!

IZRAEL ZAHTJEVA SVJETSKU INTERNET CENZURU: Osniva se koalicija internet cenzora. Tko priča protiv Izraela i cionizma taj je antisemit!

izra-cenzuraMinistar javne sigurnosti Izraela Gilad Erdan podržao je kinesku inicijativu u vidu interneta te je otkrio planove o ‘međunarodnoj koaliciji’ na webu i društvenim mrežama koja će se boriti protiv ‘kritiziranja Izraela’, javlja ‘The New Observer’

Kazne za propalestinsku propagandu i anticionizam

Iako je sve češća praksa da novinari uviđaju vrlo tanke spone između slobode govora i govora mržnje, izraelski ministar Erdan u intervjuu je za ‘Times of Israel’ naveo planove o ‘razvoju legislative među državama Europske unije’ koji je trenutno naletio na prilično odobravanje.

Za inicijativu je dodao kako je izuzetno bitno da svatko tko sumnja u politiku suvremene države Izrael paralelno ima ‘nacističke primisli’ te ga se treba optužiti za ‘antisemitizam’.

‘Zakon bi tako trebao imati zajedničke stavke koje će etablirati nečija prava i ovlasti na društvenim mrežama’, što po njemu definira i potencijalnu cenzuru uz kažnjavanje verbalnog delikta protiv Izraela i cionističkog pokreta.

‘Svaka tvrtka koja odbije naš zakon naći će se na sudu i plaćati visoke penale’ žestoko zaključuje Erdan koji projekt ne naziva cenzorskim već obvezujućom kontrolom protiv sijanja mržnje.


Hrvatska među državama potpisnicama?

Ova međunarodna koalicija putem novog zakonodavstva će tako paziti na sadržaje i one koji ih na web postavljaju – platforme poput društvenih mreža će tako na nalog morati uklanjati sav potencijalni ‘antisemitski’ i ‘anticionistički’ sadržaj.

‘Ovo je savršeno logičan projekt. Ukoliko bi neki hotel bio domaćin skupu govornika mržnje, ne samo da bi taj hotel natjerali da odustane od panela nego bi i sve druge hotele natjerali isto – ovo je ista situacija’ izjavljuje glasnogovornik ministarstva.

‘Primjer su Palestinci koji na internet postavljaju laži o državi Izrael i nasilni propagandni materijal’ piše na službenoj web stranici inicijative te je upravo to i skrivena namjera čitave priče – cenzura snimaka iz Palestine.

Kao konačni cilj navodi to da će koalicija svojim presingom natjerati društvene mreže i web tražilice da ubuduće kroz filtere niti ne objavljuju ništa vezano uz Izrael, Palestinu, cionizam i slično.

Koje države su pristale na ovaj zahtjev, još nije poznato – no Erdan veli kako su u pitanju sve države EU, uključujući i Hrvatsku. Verbalni delikt očito nikada nije prestao na ovim prostorima…
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,