Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » IZRAEL ZAHTJEVA SVJETSKU INTERNET CENZURU: Osniva se koalicija internet cenzora. Tko priÄa protiv Izraela i cionizma taj je antisemit!

IZRAEL ZAHTJEVA SVJETSKU INTERNET CENZURU: Osniva se koalicija internet cenzora. Tko priÄa protiv Izraela i cionizma taj je antisemit!

izra-cenzuraMinistar javne sigurnosti Izraela Gilad Erdan podržao je kinesku inicijativu u vidu interneta te je otkrio planove o ‘međunarodnoj koaliciji’ na webu i društvenim mrežama koja će se boriti protiv ‘kritiziranja Izraela’, javlja ‘The New Observer’

Kazne za propalestinsku propagandu i anticionizam

Iako je sve Äešća praksa da novinari uviÄ‘aju vrlo tanke spone izmeÄ‘u slobode govora i govora mržnje, izraelski ministar Erdan u intervjuu je za ‘Times of Israel’ naveo planove o ‘razvoju legislative meÄ‘u državama Europske unije’ koji je trenutno naletio na priliÄno odobravanje.

Za inicijativu je dodao kako je izuzetno bitno da svatko tko sumnja u politiku suvremene države Izrael paralelno ima ‘nacistiÄke primisli’ te ga se treba optužiti za ‘antisemitizam’.

‘Zakon bi tako trebao imati zajedniÄke stavke koje će etablirati neÄija prava i ovlasti na druÅ¡tvenim mrežama’, Å¡to po njemu definira i potencijalnu cenzuru uz kažnjavanje verbalnog delikta protiv Izraela i cionistiÄkog pokreta.

‘Svaka tvrtka koja odbije naÅ¡ zakon naći će se na sudu i plaćati visoke penale’ žestoko zakljuÄuje Erdan koji projekt ne naziva cenzorskim već obvezujućom kontrolom protiv sijanja mržnje.

Hrvatska među državama potpisnicama?

Ova meÄ‘unarodna koalicija putem novog zakonodavstva će tako paziti na sadržaje i one koji ih na web postavljaju – platforme poput druÅ¡tvenih mreža će tako na nalog morati uklanjati sav potencijalni ‘antisemitski’ i ‘anticionistiÄki’ sadržaj.

‘Ovo je savrÅ¡eno logiÄan projekt. Ukoliko bi neki hotel bio domaćin skupu govornika mržnje, ne samo da bi taj hotel natjerali da odustane od panela nego bi i sve druge hotele natjerali isto – ovo je ista situacija’ izjavljuje glasnogovornik ministarstva.

‘Primjer su Palestinci koji na internet postavljaju laži o državi Izrael i nasilni propagandni materijal’ piÅ¡e na službenoj web stranici inicijative te je upravo to i skrivena namjera Äitave priÄe – cenzura snimaka iz Palestine.

Kao konaÄni cilj navodi to da će koalicija svojim presingom natjerati druÅ¡tvene mreže i web tražilice da ubuduće kroz filtere niti ne objavljuju niÅ¡ta vezano uz Izrael, Palestinu, cionizam i sliÄno.

Koje države su pristale na ovaj zahtjev, joÅ¡ nije poznato – no Erdan veli kako su u pitanju sve države EU, ukljuÄujući i Hrvatsku. Verbalni delikt oÄito nikada nije prestao na ovim prostorima…
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,