Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » IZOLIRANI SLUČAJ? CJEPIVA POVUČENA IZ BRITANSKE ŠKOLE NAKON ŠTO JE 15 UČENIKA KOLABIRALO

IZOLIRANI SLUČAJ? CJEPIVA POVUČENA IZ BRITANSKE ŠKOLE NAKON ŠTO JE 15 UČENIKA KOLABIRALO

northampNajmanje jedno dijete je poslano na hitnu skrb

Istraga je pokrenuta o cjepivu koje se koristi u Velikoj Britaniji u školi za dječake, nakon što se nekoliko učenika razbolilo nakon primanja cjepiva.

Čak 15-godišnjih 10 učenika u školi za dječake i koja se nalazi u gradu Northampton kolabiralo u utorak nakon primanja niza cjepiva čiji rezultat su bile teške štetne nuspojave, piše Infowars.

Jedna majka koja je htjela ostati anonimna opisala je tu situaciju ovako: “Nekoliko različitih cjepiva koja su dana učenicima, a oko 10 do 15 učenika je kolabiralo i pozvana je hitna pomoć.”

Ostala djeca su također svjedočila ovom prizoru “leđima na podu s nogama na stolicama”, rekla je mama.

“Ostatak cijepljenja je otkazan, a uprava škole je poslala pisma roditeljima čija su djeca primila cjepivo o tome što učiniti ako djeca osjete mučninu.

“Glasine kruže o tome da je možda bila pokvarena serija cjepiva”, rekla je žena, piše Daily Mail.

Najmanje jedno dijete je poslano na hitnu pomoć kao mjera opreza, ali je “kasnije otpušten bez dodatnih popratnih posljedica”, navodi se u pismu roditeljima.

Pismo krivi “nepredviđene okolnosti” za komplikacije i savjetuje roditelje da prate zdravlje svog djeteta, posebno u potrazi za znakovima vrtoglavice, mučnine ili osipa na koži:

“Dragi roditelja / staratelja, budite obavješteni da je vaše dijete danas suspendirano iz redovnog plana cijepljenja zbog nepredviđenih okolnosti”, u pismu se navodi.

“Nekoj od cijepljene djece nije bilo dobro ubrzo nakon cijepljenja. Vaše dijete je dobilo svoje cjepivo prema rasporedu cijepljenja i nismo očekivali da će mu postati loše, mi savjetujemo, ako on doživi vrtoglavicu, mučninu, osip kože ili poteškoće s disanjem, potražite odgovarajuću liječničku pomoć.”

Britanski javno zdravstveni dužnosnici su odgovorili da su nuspojave koje su naslijedile nakon cjepiva protiv Meningitisa ACWY bila “izolirani incident”, te da to nije rezultat loše serije cjepiva, što znači da neće biti potrebe za daljnjom istragom te da će se program cjepiva nastaviti.

“Javno zdravstvo Engleske je zadovoljno jer je to izolirani incident, i ne odnosi se na seriju cjepiva”, kaže poruka Northamptonshire Healthcare Foundation Trust navodi se u priopćenju.
 
(preveo:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,