Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » OPAMETILI SE NAPOKON: Austrija izlazi iz Schengena, slijede pojačane kontrole na granicama

OPAMETILI SE NAPOKON: Austrija izlazi iz Schengena, slijede pojačane kontrole na granicama

austria-imigrantiAustrijski kancelar Faymann najavio je to u intervjuu bečkom dnevniku ‘Österreich’

Austrijski kancelar Werner Faymann najavljuje da Austrija stavlja privremeno van snage pravila Schengena i provodi pojačane granične kontrole. Faymann je istaknuo da će odmah vrijediti obaveza posjedovanja dokumenata na granici, javlja Al Jazeera Balkans.

“Ako EU ne uspije osigurati vanjske granice Schengen je doveden u pitanje. Tada svaka zemlja mora kontrolirati svoje nacionalne granice”, poručio je Faymann.

Faymann najavio novi projekt za kontrolu

On je, u intervjuu za nedjeljno izdanje bečkog dnevnika “Österreich” rekao da je svjesno, uslijed rekonstrukcije vlade, izabrao dosadašnjeg šefa policije u pokrajini Burgenland Hansa Petera Doskozila za budućeg ministra obrane, ističući da novine u vladi znače i kontrolu azilanata na granicama.

“Doskozil će kao praktičar vrlo brzo izraditi projekt kako je moguća bolja kontrola na granicama”, objasnio je Faymann.

Faymann je istaknuo je da će Austrija, kao i Njemačka, pojačano kontrolirati svoje granice i provoditi vraćanje azilanata. Dodao je da će izbjeglice koje ne putuju u Njemačku biti odbijane na granicama Austrije.

“Svatko tko dolazi k nama treba proći strožu kontrolu. Tko nema pravo na azil ili ne želi podnijeti molbu za dobivanje azila, treba biti odbijen na granici. U zemlju će moći samo oni koji kod nas imaju pravo na azil i koji nisu vraćeni iz Njemačke”, najavio je on.
 
(telegram.hr/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,