Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DRŽAVA ODUZELA DIJETE RATNOM VETERANU JER JE LIJEČIO PTSP UZ POMOĆ MEDICINSKE MARIHUANE

DRŽAVA ODUZELA DIJETE RATNOM VETERANU JER JE LIJEČIO PTSP UZ POMOĆ MEDICINSKE MARIHUANE

VOJSKA-PTSP-AMERIKA-MARIHUANA“Oni u osnovi koriste našu djecu kao pijune da bi nam oduzeli slobodu za koju sam se borio”

Ratni veteran Zaljevskog rata koji je preselio u Colorado prošle godine, valjda zbog legalizacije marihuane, šokirao se kada su mu djecu otele državne institucije države Kansas zbog njegove LEGALNE upotrebe marihuane kao tretman za PTSP.

Raymond Schwab, 40, oslonio na medicinsku marihuanu kao tretman liječenja PTSP-a nakon što je pretrpio ozbiljne posljedice od lijekova propisanih od strane medicinske struke, piše Infowars.

“Oni su me napravili ludim, od njihovih lijekova mi je još gore”, rekao je Schwab za Denver Post.

Nakon što je živio u Kansasu godinama, Schwab, njegova supruga Amelia i njihovih pet najmlađe djece u dobi od pet do 16 godina, odlučili su napustiti državu i započeti novi život u Coloradu, gdje je marihuana odnedavno legalna.

Nažalost prije nego što su otišli, Amelijina majka (baka te djece) je prijavila roditelje Kansaškoj Državnoj Udruzi za zaštitu djece kao “nepodobne roditelje.” Nakon što su državni dužnosnici oteli dijete roditeljima, baka je rekla da žali što je uopće nazvala državne institucije.

Devet mjeseci kasnije, a nakon što je sudac pronašao bakine optužbe neutemeljenima, država još uvijek zahtijeva da Raymond Schwab obuzda upotrebu medicinsku marihuane i pošalje urin na analizu urina tijekom četiri mjeseca, tijekom kojih će tom veteranu, kako on kaže, biti jako teško.

“Što ako ne uspijem to učiniti kroz četiri mjeseca?”, Pita Schwab.

Schwab i njegova supruga se sada pitaju kako je država u mogućnosti da zadrži njihovo dijete u pritvoru, unatoč tome da su se optužbe protiv njih odbacile, i da je u državi Colorado marihuana legalna.

“Ne mislim da ono što radimo je ilegalno, nemoralno ili loše”, kaže Amelia.

Schwab, kaže da je njemu i njegovoj ženi samo odobren posjet s djetetu tri puta od travnja.

Schwab, koji je služio u mornarici od 1994. do 1996. godine, a bio je časno otpušten, osjeća da država neopravdano koristi njihovu djecu da ga kazni.

“Oni su u osnovi koriste našu djecu kao pijune kojim će nam oduzeti slobodu za koju sam se borio”, rekao je on. “To je strašno položaj u koji me država stavlja”.

Kao što je istaknuo Denver Post, roditeljska borba ističe dilemu s kojom se suočavaju mnogim pacijenti, pogotovo oni koji zahtijevaju liječničku marihuanu, ali žive u državama kao što je Kansas gdje posjedovanje bilo koje količinu marihuane, uključujući i za medicinsku upotrebu, je protuzakonito.
 
(preveo:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , ,