Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U crkvenom zboru u Njemačkoj 40 godina mučili i silovali dječake – uz znanje brata pape Benedikta XVI, Georg Ratzingera

U crkvenom zboru u Njemačkoj 40 godina mučili i silovali dječake – uz znanje brata pape Benedikta XVI, Georg Ratzingera

crkveni-zbor0GLAVNI ZLIKOVAC BIO BIVŠI DIREKTOR ŠKOLE PRI REGENSBURGŠKOM ZBORU DJEČAKA

Kako vrijeme prolazi, sve se više otkrivaju godinama skrivane prljavštine i perverzije u zapadnim zemljama koje su već 15 godina svjetionik i uzor za svaku vlast u Europskoj uniji.

Primjera radi, razotkrilo se da je najmanje 231 dijete iz Regensburgškog zbora dječaka u razdoblju od 1953. do 1992. godine bile žrtve prebijanja, pravih mučenja i seksualnog nasilja.

Kako piše The New York Times, ovu ružnu istinu je razotkrio poznati njemački pravnik Ulrich Weber kojeg je Regensburgski zbor proveo kroz istragu o tom svom “mračnom razdoblju”.

Weber je utvrdio da je svaki treći dječak tog bavarskog zbora – unutar samog zbora ili škole koja je sa zborom bila povezana – bio žrtva nasilja. On čak tvrdi da su razmjeri tog nasilja znatno veće.

Weber većinu “protupravnih radnji” pripisuje Johanu Mayeru koji je bio direktor osnovne škole unutar Regensburgškog zbora ni više ni manje nego 40 godina. A bio je direktor sve do odlaska u mirovinu, u kojoj je vrlo brzo umro.

Istraga protiv Mayera vođena je 1987. godine, ali je on ostao na funkciji.

Utjecajni američki list posebno ukazuje da je Regensburgškim zborom od 1964. do 1994. rukovodio stariji brat pape Benedikta XVI – Georg Ratzinger.

Weber, inače, smatra da je brat bivšeg pape sve znao o seksualnom i svakom drugom nasilju.

New York Times citira ovu Weberov procjenu: “Poslije istrage koju sam obavio, sklon sam vjerovati da je Georg sve znao”.

On ukazuje da je Georg Ratzinger bio jedan od trojice ključnih rukovodilaca zbora, a da su ostala dvojica bili – rukovoditelj starijih razreda i rukovoditelj i škole-pansiona koja je pripadala Hzboru.

Weber je, inače, utvrdio da se u najmanje 40 slučajeva nasilja radilo o seksualnom nasilju. U rasponu od “tjelesnog milovanja do silovanja”.

Za većinu slučajeva nasilja u Regensburgškom zboru nastupila je apsolutna zastara za kazneno gonjenje.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,