Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Što depresija radi vašem mozgu i kako je se riješiti?

Što depresija radi vašem mozgu i kako je se riješiti?

mozak-depresijaPostoji više načina na koje depresija može utjecati na mozak

Stručnjaci nisu sigurni zašto depresija dovodi do kognitivne disfunkcije, ali se slažu da postoji određena veza.

Kognitivna disfunkcija dovodi do osjećaja koji se najbolje može opisati kao “mozak u magli”, gdje pacijent osjeća manjak koncentracije, fokusa, i manjak memorije.

Depresija ima veliki utjecaj na dio mozga koji je posvećen upravo memoriji.

Problemi koji se razvijaju iz nedostatka pamćenja i problema u fokusiranju zbog depresije su brojni.

Oni mogu dovesti do trenja u odnosima, da se oporavljate od depresije teže, pa čak i uzrokovati fizičke ozljede. Jedan od načina da depresija utječe na mozak je i područje fokusa.

Kada je umanjena vaša sposobnost da se usredotočite, stvari koje ste čuli ili pročitali nisu se pravilno sačuvale u vašu “memorijsku banku”. Tako, na primjer, ako je vaš suprug tražio od vas da kupite neke stvari u dučanu, može vam se dogoditi da zaboravite jedan ili više predmeta ili čak da se zaustavite u dučanu s upitnikom iznad glave.

Iako ovaj nedostatak fokusa može izgledati kao rezultat nepažnje, depresija je glavni uzrok. Patite li od depresije, na poslu se također može stvoriti niz problema.

Problemi s pamćenjem i fokusom mogu dovesti do problema u završetku zadatka onako kako je ispravno. Rezultirajući stres može napraviti veći izazov kada je u pitanju depresija.

Postoje načini na koje možete osloboditi od depresije i vratiti u prvobitno, svježe stanje. Koristeći neke od prirodnih rješenja, “dobit ćete” svoj ​​život natrag. Vježba je vjerojatno nešto što se najčešće preporučuje kao prirodni tretman za depresiju.

Pokretanje vašeg tijela i to svakodnevno, je odličan način da se izbavite iz depresije, savjetuje Worldhealthinfo.

Možete uspješno povećati svoj ​​nivo serotonina. Hrana bogata omega 3 masnim kiselinama, kao što su losos i zdrave masti poput kokosovog ulja su također preporučljivi.

Jedući hranu s proteinima također će se povećati razinu serotonina. Na kraju smanjite ili skroz prestanite konzumirati kofein.
 
(b92.net/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,