Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKA U PANICI! MISLITE LI DA SU SILOVANJA ZAVRŠILA SA NOVOGODIŠNJOM NOĆI? Njemački građani organiziraju straže na ulicama, a Sirijci i dalje siluju

NJEMAČKA U PANICI! MISLITE LI DA SU SILOVANJA ZAVRŠILA SA NOVOGODIŠNJOM NOĆI? Njemački građani organiziraju straže na ulicama, a Sirijci i dalje siluju

njemacka-imigranti-docekI tjedan dana nakon napada na ulicama Koelna tenzije su i dalje visoke, posebno što iz dana u dan na vidjelo izlaze nove pojedinosti o napadima. Društvene mreže su eksplodirale…

Putem društvenih mreža građani se okupljaju s namjerom da osnuju civilne straže koje će patrolirati ulicama, a jedna od takvih je i “Dusseldorf promatra” (LINK) koja je u malo vremena sakupila preko 8.000 ljudi na Facebooku, piše Daily Mail.

U grupi tvrde da im je cilj svojom prisutnošću učiniti ulice sigurnijima, ali policija upozorava da takve stvari nisu posao civila. Grupa je osnovana prije dva dana, a u planu im je osnivanje ogranaka neke vrste civilne zaštite i u drugim gradovima.

“Svatko od nas ima djevojku, sestru, majku, rođakinju, tetku ili suprugu. Ideja je da vikendima i danima kad se odvijaju neki događaji šetamo gradom i damo do znanja da je nasilje nešto što nećemo tolerirati u našem prekrasnom gradu”, napisali su aktivisti grupe.

Policija traga za četvrtim osumnjičenim

Najnoviji slučaj silovanja prijavljen je u južnoj Njemačkoj gdje se četiri muškarca podrijetlom iz Sirije sumnjiči da su silovali dvije tinejdžerke u novogodišnjoj noći.

Kako se saznaje, nije riječ o izbjeglicama već o ljudima koji imaju stalno pravo boravka u Njemačkoj. Uhićeni su 21-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak, a policija traga za još jednim osumnjičenikom.

Oni su zadržani u pritvoru u mjestu Weil am Rhein koje se nalazi na granici sa Švicarskom, a sumnjiči ih se da su zaključali i seksualno napastovali 15-godišnjakinju i 14-godišnjakinju koje su zajedno s njima čekale Novu godinu u mjestu Friedlingen.

Nitko od osumnjičenih nije tražitelj azila, a policija ne vidi nikakvu povezanost s napadima u Koelnu i drugim njemačkim gradovima.

Djevojke su rekle da su poznavale i vjerovale osumnjičenom 21-godišnjaku koji se u medijima navodi kao Mohammed A.

Ispričale su kako ih je on nagovorio da se vrate u apartman, a kad su se vratile on i ostali pristuni postali su nasilni. Nakon što su pobjegle zvale sz policiju, a susjedi su rekli kako su vidjeli da policija odvodi osumnjičene koji su bili samo u donjem rublju.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,