Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IRAČKI ZAPOVJEDNIK: AMERIKA JE POTAJNO EVAKUIRALA VOĐE ISIS-A NA SIGURNO

IRAČKI ZAPOVJEDNIK: AMERIKA JE POTAJNO EVAKUIRALA VOĐE ISIS-A NA SIGURNO

irak-isis-ramadiKaže  da su američke snage ispratile teroriste na sigurno iz grada Ramadi

Kako su iračka vojska i njihovi saveznici dovršiti oslobođenje središnjeg iračkog gradu Ramadi od okupacije ISIS-a, američke snage su isplanirale i umiješale se, te evakuirale ISIS-ove vođe, kaže irački zapovjedniki, javlja Infowars.

Zapovjednik volonterskih snaga (Hashd al-Shaabi), izjavio je da je “Kašnjenje u operacijama za oslobođenje Ramadia i Fallujaha, gradove u pokrajini al-Anbar rezultat američkog uplitanja.”

“Čini se da je SAD namjeravala tajno evakuirati sramotne kolovođe ISIS-ovih terorista (s helikopterima) iz grada Ramadi na nepoznata mjesta”, dodao je.

Tvrdnju je izvijestila iranska novinska agencija Fars, tako da treba uzeti s malo više ozbiljnosti.

Ranije ove godine, iranski dužnosnici su optužili SAD da dopušta ISIS-u da iskoriste grad Ramadi.

Izvještaj koji je presretnut od strane iračkih snaga kaže da su ubrzo nakon toga ISIS borci zauzeli Ramadi. Ti borci su bivši Baathist sunitski teroristi, nekad odani Saddamau Husseinu, poznati podanici bivšeg režima.

“Razumno je pretpostaviti da bivši Baathisti koji nose danas ISIS-ovu zastavu, tajno rade na potkopavanju ISIS-ovog kalifata i na kraju želeći postići svoje političke ciljeve.”, izjavio je  Malcolm W. Nance.

To su činjenice – pristanak SAD-a na evakuaciju iz ratnog područja top terorističkih vođa i boraca koje smatraju korisnim.

2001. godine, prije invazije na Afganistan, SAD su rekle da su pristali na evakuaciju tisuće zapovjednika i članova talibana i Al-Qaedae i njihovih pakistanskih savjetnika kroz zračni most iz grada Kunduzu. Operacija je postala poznata kao “zračni mosta zla.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,