Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NEMAJU NOVACA ZA RAZVOJ? Kompanije “Boeing” i vojni “Lockheed Martin” koriste ruske raketne motore

NEMAJU NOVACA ZA RAZVOJ? Kompanije “Boeing” i vojni “Lockheed Martin” koriste ruske raketne motore

raketni-motori-rusijaZajedničko poduzeće korporacija “Lockheed Martin” i “Boing” – “United Launch Alliance” – naručilo je dvadeset dodatnih ruskih raketnih motora RD-180, priopćio je Reuters, pozivajući se na predstavnike tvrtke

Predstavnica tvrtke “United Launch Alliance” Jessica Rye navela je da će isporuke nove ture raketnih motora početi odmah nakon što bude realizirana posljednja narudžba od 29 motora.

Ruski motori će biti korišteni na američkim raketama “Atlas 5“, dok Sjedinjene Države ne naprave vlastiti novi motor i ne dobiju certifikat za njega.

RD-180 se koristi kao glavni motor prvog stupnja američkih raketa.

Američki senator John McCain izjavio je ranije da američki proračun za 2016. godinu privremeno ukida zabranu na isporuke ruskih raketnih motora, što otvara Rusiji mogućnost za višemilijunsku korist.

Lockheed Martin Corporation je američka kompanija za proizvodnju u svrhu vojnih potreba. To je američka, globalna kompanija u područjima aerosvemirske industrije, obrane, sigurnosti i naprednih tehnologija, s interesima širom svijeta.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,