Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NEMAJU NOVACA ZA RAZVOJ? Kompanije “Boeing” i vojni “Lockheed Martin” koriste ruske raketne motore

NEMAJU NOVACA ZA RAZVOJ? Kompanije “Boeing” i vojni “Lockheed Martin” koriste ruske raketne motore

raketni-motori-rusijaZajedni─Źko poduze─çe korporacija “Lockheed Martin” i “Boing” – “United Launch Alliance” – naru─Źilo je dvadeset dodatnih ruskih raketnih motora RD-180, priop─çio je Reuters, pozivaju─çi se na predstavnike tvrtke

Predstavnica tvrtke “United Launch Alliance” Jessica Rye navela je da ─çe isporuke nove ture raketnih motora po─Źeti odmah nakon ┼íto bude realizirana posljednja narud┼żba od 29 motora.

Ruski motori ─çe biti kori┼íteni na ameri─Źkim raketama “Atlas 5“, dok Sjedinjene Dr┼żave ne naprave vlastiti novi motor i ne dobiju certifikat za njega.

RD-180 se koristi kao glavni motor prvog stupnja ameri─Źkih raketa.

Ameri─Źki senator John McCain izjavio je ranije da ameri─Źki prora─Źun za 2016. godinu privremeno ukida zabranu na isporuke ruskih raketnih motora, ┼íto otvara Rusiji mogu─çnost za vi┼íemilijunsku korist.

Lockheed Martin Corporation je ameri─Źka kompanija za proizvodnju u svrhu vojnih potreba. To je ameri─Źka, globalna kompanija u podru─Źjima aerosvemirske industrije, obrane, sigurnosti i naprednih tehnologija, s interesima ┼íirom svijeta.
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,