Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO MORATE VIDJETI: Svjetski ─Źelnici odbili rukovanje sa Kraljem dronova Barack Hussein Obamom (VIDEO)

OVO MORATE VIDJETI: Svjetski ─Źelnici odbili rukovanje sa Kraljem dronova Barack Hussein Obamom (VIDEO)

obama-rukovanjeVideo koji nikada nije emitiran na niti jednoj javnoj televiziji u SAD

O─Źito Obama nije dobro primljen u Rusiji!┬á

Video mo┼że biti nekoliko godina star, ali to pokazuje koliko je “voljen” Obama u Putinovoj zemlji.

Zamislite kako bi tek bilo danas?

Zato Obama i ┼íalje u zadnje vrijeme u Rusiju samo John Kerryja, jer ┼żeli izbje─çi novu bruku.

Tko je kriv za napad na bolnicu, to je ratni zlo─Źin?!

Gotovo sve akcije bespilotnih letjelica koje ameri─Źka vojska koristi diljem svijeta za ciljana ubojstva izvode se preko instalacija u bazi Rammstein u Njema─Źkoj.

Amerika sebe smatra za jedinu preostalu velesilu i uzima sebi za pravo da ─Źini ono ┼íto je drugima zabranjeno.

Nedavno je Hillary Clinton u “Washington postu” izjavila da SAD imaju pravo da napadaju teroriste diljem svijeta, ─Źak i ako dr┼żavi na ─Źijem se teritoriju to de┼íava to nije drago.

Zna─Źi, izmisli teroriste, obu─Źi ih, i napadni tu zemlju?

Ukoliko pri takvim napadima ginu i civili, radi se o ratnom zlo─Źinu. Javnost, me─Ĺutim, vrlo rijetko sazna ne┼íto o ovim doga─Ĺajima.


┼Żenevska konvencija ┼ítiti civile i Amerika je du┼żna je pridr┼żavati. Konvencija predvi─Ĺa da u slu─Źaju ratnih sukoba mo┼że do─çi do “kolateralne ┼ítete” i zahtijeva od zara─çenih strana da civilne ┼żrtve “izbjegava koliko je to mogu─çe”.

U praksi, me─Ĺutim, postoji pravni problem da se napadi dronovima de┼íavaju u neutralnim zemljama, kao ┼íto su Pakistan, Jemen ili Somalija, koje uop─çe slu┼żbeno nisu strane u sukobu.

Zato mnogi stru─Źnjaci za me─Ĺunarodno pravo, me─Ĺu njima i oni s ameri─Źkog Stanford sveu─Źili┼íta, smatraju da su napadi bespilotnim letjelicama zapravo zlo─Źin protiv me─Ĺunarodnog prava. U tom kontekstu, predsjednik Obama koji daje formalna odobrenja za ove napade, mogao bi odgovarati pred Me─Ĺunarodnim sudom u Haagu.

Do danas je ameri─Źkim dronvima ubijeno preko 2000 ljudi.

To se, naravno, ne─çe dogoditi, ali postoji veliki broj privatnih tu┼żbi protiv CIA i ameri─Źke vlade koje su pokrenuli ro─Ĺaci ubijenih civila. Za sada nijedna nije imala uspjeha.

Formalni razlog je to ┼íto program bespilotnih letjelica CIA slu┼żbeno nema, pa je tako nemogu─çe utvrditi je li napad u kojem su civili stradali u suprotnosti s me─Ĺunarodnim pravom.

Pogledajmo VIDEO rukovanja:
 

 
(preveo:mag.A.B.,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,