Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO MORATE VIDJETI: Svjetski čelnici odbili rukovanje sa Kraljem dronova Barack Hussein Obamom (VIDEO)

OVO MORATE VIDJETI: Svjetski čelnici odbili rukovanje sa Kraljem dronova Barack Hussein Obamom (VIDEO)

obama-rukovanjeVideo koji nikada nije emitiran na niti jednoj javnoj televiziji u SAD

Očito Obama nije dobro primljen u Rusiji! 

Video može biti nekoliko godina star, ali to pokazuje koliko je “voljen” Obama u Putinovoj zemlji.

Zamislite kako bi tek bilo danas?

Zato Obama i šalje u zadnje vrijeme u Rusiju samo John Kerryja, jer želi izbjeći novu bruku.

Tko je kriv za napad na bolnicu, to je ratni zločin?!

Gotovo sve akcije bespilotnih letjelica koje američka vojska koristi diljem svijeta za ciljana ubojstva izvode se preko instalacija u bazi Rammstein u Njemačkoj.

Amerika sebe smatra za jedinu preostalu velesilu i uzima sebi za pravo da čini ono što je drugima zabranjeno.

Nedavno je Hillary Clinton u “Washington postu” izjavila da SAD imaju pravo da napadaju teroriste diljem svijeta, čak i ako državi na čijem se teritoriju to dešava to nije drago.

Znači, izmisli teroriste, obuči ih, i napadni tu zemlju?

Ukoliko pri takvim napadima ginu i civili, radi se o ratnom zločinu. Javnost, međutim, vrlo rijetko sazna nešto o ovim događajima.


Ženevska konvencija štiti civile i Amerika je dužna je pridržavati. Konvencija predviđa da u slučaju ratnih sukoba može doći do “kolateralne štete” i zahtijeva od zaraćenih strana da civilne žrtve “izbjegava koliko je to moguće”.

U praksi, međutim, postoji pravni problem da se napadi dronovima dešavaju u neutralnim zemljama, kao što su Pakistan, Jemen ili Somalija, koje uopće službeno nisu strane u sukobu.

Zato mnogi stručnjaci za međunarodno pravo, među njima i oni s američkog Stanford sveučilišta, smatraju da su napadi bespilotnim letjelicama zapravo zločin protiv međunarodnog prava. U tom kontekstu, predsjednik Obama koji daje formalna odobrenja za ove napade, mogao bi odgovarati pred Međunarodnim sudom u Haagu.

Do danas je američkim dronvima ubijeno preko 2000 ljudi.

To se, naravno, neće dogoditi, ali postoji veliki broj privatnih tužbi protiv CIA i američke vlade koje su pokrenuli rođaci ubijenih civila. Za sada nijedna nije imala uspjeha.

Formalni razlog je to što program bespilotnih letjelica CIA službeno nema, pa je tako nemoguće utvrditi je li napad u kojem su civili stradali u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Pogledajmo VIDEO rukovanja:
 

 
(preveo:mag.A.B.,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,