Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni » Kako tradicija nalaže, Slovenija će kao prva postkomunistička država legalizirati gay brakove

Kako tradicija nalaže, Slovenija će kao prva postkomunistička država legalizirati gay brakove

gay-parada-ponosaPolitičari Europske unije, uključujući i europsku povjerenicu Violetu Bulc, pozvali su Sloveniju da podrži istospolne brakove uoči glasovanja na referendumu koji bi mogao da obori kontraverzni zakon o bračnoj ravnopravnosti

Ukoliko zemlja podrži gay brakove, Slovenija će postati prva Centralnoeuropska, slavenska i postkomunistička država koja je prihvatila takav korak.

Nasuprot tome, više od 10 zemalja zapadne Europe provele su istospolne bračne zakone. Rezultati referenduma bit će poznati u nedjelju.

Glasači odlučuju da li da podrže zakon donesen u ožujku o priznavanju gay zajednica.

Političari EU pozvali su javnost da daju svoj glas “ZA” legalizaciju istospolnih brakova.

Ljevičarski poslanik Matej Vatovec progurao je zakon istakavši da će Slovenija (ukoliko izglasa) postati “istinski tolerantno i inkluzivno društvo”.

Međutim, stranke desnog centra protive se mjerama i sakupili su 80.000 potpisa peticijom protiv referenduma.

Najmanje 20 posto birača (343.104 ljudi) će morati izaći na referendum kako bi on bio valdian, a više od polovice onih koji glasaju morat će se izjasniti protiv kako bi zakon bio preinačen.

Najnovije istraživanje s kraja studenog pokazalo je da su rezultati prilično neizvjesni – 40 % posto njih glasati će “ZA”, nasuprot 41 % posto onih koji će se izjasniti protiv istospolnih brakova.
 
(vestinet.rs,blic.rs/uredio:nsp)

Filed under: Masoni · Tags: , , , , , , ,