Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Anti-NATO prosvjed: Crna Gora srlja u građanski rat?! (video, foto)

Anti-NATO prosvjed: Crna Gora srlja u građanski rat?! (video, foto)

ne-u-nato“Đukanoviću, riskiraš građanski rat u Crnoj Gori”, poručeno je večeras sa protesta protiv članstva ove zemlje u NATO-u

…koji je organizirao dio oporbenog Demokratskog fronta, a čemu je nazočio i nekadašnji crnogorski predsjednik Momir Bulatović

Demonstracijama je, prema procjeni organizatora, nazočilo više od 5.000 ljudi, koji su se poslije skupa ispred Skupštine Crne Gore prošetali do spomenika Svetom Petru Cetinjskom. Šetnja je protekla bez incidenata.

Skup je počeo oko 18 sati na platou ispred Skupštine, odakle su se prisutnima obratili organizatori i javne osobe.

Okupljeni su najviše klicali Rusiji, ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, Srbiji i uzvikivali “Ne damo Kosovo” i “Milo, lopove”.

Pored članica Demokratskog fronta (DF) u organizaciji skupa sudjelovali su Pokret za Pljevlja, kao i Mreža NVO “Ne u NATO”, Pokret “Sloboda narodu” i Grupa građana “Akcija-reakcija”. Skupu nije prisustvovao “Pokret za promjene”.

Organizatori su najavili da će protesti protiv članstva Crne Gore u NATO-u biti nastavljeni i da će biti odvojeni od prosvjeda koje je DF započeo protiv aktualnog režima ove jeseni.

 
 

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,