Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Ova tajna soba otkriva istinu o spu┼ítanju Apollo na Mjesec: Filmom ‘Isijavanje’ priznao je la┼żiranje slijetanja na Mjesec

Ova tajna soba otkriva istinu o spu┼ítanju Apollo na Mjesec: Filmom ‘Isijavanje’ priznao je la┼żiranje slijetanja na Mjesec

stanley-kubrick-mjesecDa li je film Stanley Kubricka “The Shining” iz 1980. godine na─Źin priznanja la┼żnog slijetanja na Mjesec?

Već više od 30 godina gledatelji pokušavaju pronaći pravu istinu koja se krije u jednom od najboljih horor filmova svih vremena.

‘Isijavanje’ (The Shining) izvrstan horor Stanley Kubricka ve─ç vi┼íe od 30 godina izvor je nevjerojatnih teorija zavjere. Gledatelji i dan danas nakon gledanja filma imaju brojna pitanja na koja im nitko ne daje odgovor. Kubrick je preminuo 1999. i mnogi vjeruju kako su mnoge tajne sahranjene zajedno s njim.

Kubrick je film ‘Isijavanje’ snimao ─Źak pet godina, a glavnu je ulogu povjerio neponovljivom Jack Nicholsonu koji je maestralno odglumio ‘poreme─çenog’ ili samo opsjednutog Jacka Torrancea.

Za vas koji niste pogledali film (to svakako morate u─Źiniti) radnja je smje┼ítena u hotel ‘Overlook’ u kojem Jack radi tijekom zime kao ku─çepazitelj dok je hotel zatvoren. Uz njega su supruga i sin. Nakon nekog vremena u hotelu su po─Źinju doga─Ĺati neobja┼ínjive stvari, a granica izme─Ĺu ovog i onog svijeta se bri┼íe.

Teorija

Postoji nekoliko ludih teorija o filmu ‘The Shining’, od kojih su najdetaljnije u izvrsnom dokumentarcu, ‘Soba 237′. ‘The Shining’ je savr┼íen film na kojem se projiciraju takve teorije, jer a) Stanley Kubrick je bio nevjerojatno detaljan i orijentiran i neije ostavio ni┼íta slu─Źajno, i b) Stanley Kubrick je mrtav, dakle ne mo┼żete opovrgnuti bilo koju od ekscentri─Źni zavjera koja bih zbacila breme sa njegovih filmova.

Jedna teorija, me─Ĺutim, nadma┼íuje sve ostale u smislu ludila: teoreti─Źar Jay Weidner tvrdi da je film Stanley Kubricka ‘The Shining’ pun tragova koji ukazuju da je snimio la┼żno slijetanja na Mjesec za NASA-u 1969.

Udahnimo malo. To je zavjera zamotana u zagonetku zamotana u enigmu. No, je li to istina?

Dokazi

Weidner vjeruje da je NASA bila toliko o─Źajna da pobijedi Rusiju u svemirskoj utrci, da su oni kontaktirali redatelja Stanley Kubricka da snimi la┼żno slijetanje na Mjesec, pa su mogli barem glumiti se su potukli Rusiju na povr┼íini Mjeseca.

Dokazi za to, ka┼że Weidner je da postoje o─Źiti znakovi u rasvjetnoj tehnici poznatoj kao ‘prvu projekcija’ u zloglasnom NASA-inom videu slijetanja na Mjesec, koju je Kubrick kao pionir te tehnike upotrijebio u filmovima kao ┼íto su “2001: Odiseja u svemiru”.

‘The Shining’ koji je snimljen 11 godina nakon ┼íto je Neil Armstrong oti┼íao na ‘Mjesec’, je te┼íki simbolizam koji sugerira da je Kubrick ispovijedao svoju ‘tajnu’. Simbolika kao …

Teoreti─Źari zavjere tvrde da u filmu le┼żi istina o spu┼ítanju na Mjesec

Ipak, oko filma su se isprele razne teorije zavjere, a najpoznatija me─Ĺu njima je ona u kojoj se tvrdi kako je Kubrick film ‘Isijavanje’ iskoristio kako bi priznao da je bio upleten u la┼żiranje spu┼ítanja na Mjesec.

Teorija o tome kako je Kubrick re┼żirao i la┼żirao misiju Apolo 11 postoje od lansiranja same misije.

Neki teoreti─Źari tvrde kako je slavni redatelj upravom filmom ‘Isijavanje’ sve priznao. Evo ┼íto je Kubrick ‘kodirao’ u sam film kako bi se ispri─Źao za svoju umije┼íanost u najve─çoj prijevari ameri─Źke vlade.

Simbolizam…

  • U ostavi su vidljive velike koli─Źine ‘Tang’ soka u prahu koji je kori┼íten u misiji Apolo 11.
  • Danny (Jackov sin) nosi d┼żemper sa slikom rakete na kojoj pi┼íe Apolo 11.
  • Soba 237 (u kojoj se odvija velik dio radnje filma) navodno predstavlja udaljenost Mjeseca od zemlje 237 tisu─ça milja (iako taj podatak nije u potpunosti ispravan).
  • Kada Jack na pisa─çoj ma┼íini ispisuje ‘All work and no play’, All izgleda kao A11, ┼íto se opet odnosi na misiju Apolo.
  • Duhovi blizankinja koje se ukazuju Dennyju prema teoreti─Źarima zavjere predstavljaju NASA-in svemirski program ‘Gemini’…. itd.
  • Kao glavni dokaz tome da je Kubrick uistinu dio velike zavjere, navodi se jedan dio teksta u filmu koji je Kubrick navodno uistinu tijekom jedne sva─Ĺe rekao svojoj ┼żeni: ‘Zar tebi stvarno ni┼íta ne zna─Źi to ┼íto su mi vlasnici (hotela) ukazali svoje povjerenje i to ┼íto sam potpisao ugovor i prihvatio odgovornost’?

Osim referenci na Apolo 11, Kubrick je tijekom snimanja koristio simbole Illuminata koji su ga na kraju i ubili i sve prikazali kao zatajenje srca. Sve zajedno zvu─Źi potpuno suludo ili mo┼żda ipak ne…

─îitav film sa titlovima mo┼żete pogledati OVDJE
 

 
(dnevnik.hr,conspiracyclub.co,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,