Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Ova tajna soba otkriva istinu o spuštanju Apollo na Mjesec: Filmom ‘Isijavanje’ priznao je lažiranje slijetanja na Mjesec

Ova tajna soba otkriva istinu o spuštanju Apollo na Mjesec: Filmom ‘Isijavanje’ priznao je lažiranje slijetanja na Mjesec

stanley-kubrick-mjesecDa li je film Stanley Kubricka “The Shining” iz 1980. godine način priznanja lažnog slijetanja na Mjesec?

Već više od 30 godina gledatelji pokušavaju pronaći pravu istinu koja se krije u jednom od najboljih horor filmova svih vremena.

‘Isijavanje’ (The Shining) izvrstan horor Stanley Kubricka već više od 30 godina izvor je nevjerojatnih teorija zavjere. Gledatelji i dan danas nakon gledanja filma imaju brojna pitanja na koja im nitko ne daje odgovor. Kubrick je preminuo 1999. i mnogi vjeruju kako su mnoge tajne sahranjene zajedno s njim.

Kubrick je film ‘Isijavanje’ snimao čak pet godina, a glavnu je ulogu povjerio neponovljivom Jack Nicholsonu koji je maestralno odglumio ‘poremećenog’ ili samo opsjednutog Jacka Torrancea.

Za vas koji niste pogledali film (to svakako morate učiniti) radnja je smještena u hotel ‘Overlook’ u kojem Jack radi tijekom zime kao kućepazitelj dok je hotel zatvoren. Uz njega su supruga i sin. Nakon nekog vremena u hotelu su počinju događati neobjašnjive stvari, a granica između ovog i onog svijeta se briše.

Teorija

Postoji nekoliko ludih teorija o filmu ‘The Shining’, od kojih su najdetaljnije u izvrsnom dokumentarcu, ‘Soba 237′. ‘The Shining’ je savršen film na kojem se projiciraju takve teorije, jer a) Stanley Kubrick je bio nevjerojatno detaljan i orijentiran i neije ostavio ništa slučajno, i b) Stanley Kubrick je mrtav, dakle ne možete opovrgnuti bilo koju od ekscentrični zavjera koja bih zbacila breme sa njegovih filmova.

Jedna teorija, međutim, nadmašuje sve ostale u smislu ludila: teoretičar Jay Weidner tvrdi da je film Stanley Kubricka ‘The Shining’ pun tragova koji ukazuju da je snimio lažno slijetanja na Mjesec za NASA-u 1969.

Udahnimo malo. To je zavjera zamotana u zagonetku zamotana u enigmu. No, je li to istina?

Dokazi

Weidner vjeruje da je NASA bila toliko očajna da pobijedi Rusiju u svemirskoj utrci, da su oni kontaktirali redatelja Stanley Kubricka da snimi lažno slijetanje na Mjesec, pa su mogli barem glumiti se su potukli Rusiju na površini Mjeseca.

Dokazi za to, kaže Weidner je da postoje očiti znakovi u rasvjetnoj tehnici poznatoj kao ‘prvu projekcija’ u zloglasnom NASA-inom videu slijetanja na Mjesec, koju je Kubrick kao pionir te tehnike upotrijebio u filmovima kao što su “2001: Odiseja u svemiru”.


‘The Shining’ koji je snimljen 11 godina nakon što je Neil Armstrong otišao na ‘Mjesec’, je teški simbolizam koji sugerira da je Kubrick ispovijedao svoju ‘tajnu’. Simbolika kao …

Teoretičari zavjere tvrde da u filmu leži istina o spuštanju na Mjesec

Ipak, oko filma su se isprele razne teorije zavjere, a najpoznatija među njima je ona u kojoj se tvrdi kako je Kubrick film ‘Isijavanje’ iskoristio kako bi priznao da je bio upleten u lažiranje spuštanja na Mjesec.

Teorija o tome kako je Kubrick režirao i lažirao misiju Apolo 11 postoje od lansiranja same misije.

Neki teoretičari tvrde kako je slavni redatelj upravom filmom ‘Isijavanje’ sve priznao. Evo što je Kubrick ‘kodirao’ u sam film kako bi se ispričao za svoju umiješanost u najvećoj prijevari američke vlade.

Simbolizam…

  • U ostavi su vidljive velike količine ‘Tang’ soka u prahu koji je korišten u misiji Apolo 11.
  • Danny (Jackov sin) nosi džemper sa slikom rakete na kojoj piše Apolo 11.
  • Soba 237 (u kojoj se odvija velik dio radnje filma) navodno predstavlja udaljenost Mjeseca od zemlje 237 tisuća milja (iako taj podatak nije u potpunosti ispravan).
  • Kada Jack na pisaćoj mašini ispisuje ‘All work and no play’, All izgleda kao A11, što se opet odnosi na misiju Apolo.
  • Duhovi blizankinja koje se ukazuju Dennyju prema teoretičarima zavjere predstavljaju NASA-in svemirski program ‘Gemini’…. itd.
  • Kao glavni dokaz tome da je Kubrick uistinu dio velike zavjere, navodi se jedan dio teksta u filmu koji je Kubrick navodno uistinu tijekom jedne svađe rekao svojoj ženi: ‘Zar tebi stvarno ništa ne znači to što su mi vlasnici (hotela) ukazali svoje povjerenje i to što sam potpisao ugovor i prihvatio odgovornost’?

Osim referenci na Apolo 11, Kubrick je tijekom snimanja koristio simbole Illuminata koji su ga na kraju i ubili i sve prikazali kao zatajenje srca. Sve zajedno zvuči potpuno suludo ili možda ipak ne…

Čitav film sa titlovima možete pogledati OVDJE
 

 
(dnevnik.hr,conspiracyclub.co,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,