Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OTKRIVENA TAJNA: Ameriku su prona┼íli Kinezi, a indijanci su njihovi potomci!

OTKRIVENA TAJNA: Ameriku su pronašli Kinezi, a indijanci su njihovi potomci!

poglavica-indijanac-amerikaKopija 600 godina stare karte prona─Ĺena u knji┼żari rabljenih knjiga dokazuje da su Kinezi otkrili Novi Svijet, a ne Kristofor Kolumbo, tvrdi kontroverzni britanski povjesni─Źar

Dokument je navodno iz 18. stolje─ça i predstavlja kopiju mape iz 1418 godine u koju je Novi Svijet ucrtao kineski admiral Zeng Hi.

Ovaj navodni dokaz da je kineski moreplovac unio u kartu Zapadnu hemisferu 70 godina prije Kolumba je samo jedan od tvrdnji autora Gavin Menzisa (76) u svojoj novoj knjizi pod naslovom “Tko je otkrio Ameriku?”

Tradicionalna pri─Źa Kolumbovog otkri─ça Amerike je apsolutna fantazija, to je bajka. Kineski moreplovci su prvi pre┼íli Tihi ocean prije 40.000 godina “- izjavio je Menzies.

On tako─Ĺer pi┼íe da DNK markeri dokazuju da su ameri─Źki indijanci i drugi domoroci potomci azijskih doseljenika.

Osim toga, on ka┼że da je veli─Źanstvena flota kineskih brodova, pod zapovjedni┼ítvom Zeng Hi plovila diljem kontinenta Ju┼żne Amerike – 100 godina prije nego ┼íto je Ferdinand Megelan progla┼íen prvim koji je obavio takvu vrstu zadatka.

Menzies je posljednjih 20 godina posvetio pronala┼żenju i polaganju dokaza da Kolumbo ne samo da nije otkrio Ameriku – on je kasnio 40 tisu─çlje─ça. On vjeruje da je Kolumbo zapravo imao kartu svijeta koju je iscrtao kineski admiral Zeng Hi kada je isplovio u Novi Svijet vi┼íe od sedam desetlje─ça prije Kolumba.

U njegovoj knjizi ka┼że da je glavni dokaz, odnosno kopiju te karte, otkrio Pekin┼íki odvjetnik Liu Gang u knji┼żari rabljenih knjiga. Na njoj se jasno vide sjevernoameri─Źke rijeke i obale, kao i kontinent Ju┼żne Amerike.

Gospodin Menzies tvrdi da Zeng Hi-ovo putovanje u Novi Svijet nije ništa novo, on je prvi pisao o tome 2002., ali mapa je novost.

Odvjetnik Liu je provjerio autenti─Źnost karte od strane procjenitelja na Kristijevoj aukciji koji je rekao da je dokument “vrlo star” i nije la┼żan.

INDIJANCI-KINEZINakon ┼íto je Liu pokazao kartu, Menzies je sakupio tim povjesni─Źara koji su analizirali svaku rije─Ź ponaosob. Zaklju─Źili su da je originalana mapa napisana tijekom Ming dinastije, kineski period koji je trajao od 1368.-1644. godine-

Na karti postoje jasne reference koje ukazuju da su ljudi naseljavali Peru u to vrijeme, postoje kineski natpisi brojnih gradova i regija u Peruu.

Gospodin Menzies nije diplomirani povjesni─Źar ve─ç marinac u britanskoj Kraljevskoj mornarici, ali on se vi┼íe ne mo┼że nazivati ÔÇőÔÇő”amaterom”.

Tko je otkrio Ameriku?” je Menzisaova ─Źetvrta knjiga u kojoj poku┼íava ponovno napisati povijest. On je ulo┼żio milijune dolara od svojih prihoda od knjiga u istra┼żivanje nove teorije. Svoj dom u sjevernom Londonu je pretvorio u istra┼żiva─Źki institut koji zapo┼íljava do ┼íest stru─Źnih suradnika u isto vrijeme.

Ali njegove teorije nisu sasvim prihva─çene od vode─çih akademskih stru─Źnjaka. ─îak ga Wikipedia karakterizira kao “pseudo-povjesni─Źara”.

To ga nije sprije─Źilo da dobije milijune ─Źitatelja i tisu─çe sljedbenika koji doprinose njegovom sajtu i istra┼żivanju.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,