Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ORBAN: Tajni plan – iz Turske u EU preseljenje još između 400.000 i 500.000 sirijskih izbjeglica

ORBAN: Tajni plan – iz Turske u EU preseljenje još između 400.000 i 500.000 sirijskih izbjeglica

MADJARSKA-ORBANEuropska unija i turski čelnici možda će, tijekom tjedna, objaviti tajni sporazum koji predviđa da se iz Turske u EU preseli između 400.000 i 500.000 sirijskih “izbjeglica”, rekao je prije neki dan premijer Mađarske Viktor Orban

On je dodao da ukoliko je postignut tajni sporazum da EU prihvati te izbjeglice, to bi izvršilo ogroman pritisak na Mađarsku i druge zemlje Višegradske skupine.

“Ne samo da žele dovesti te ljude u Europu već žele da ih odmah preraspodjele među državama članicama i da to ima obvezujuću snagu”, rekao je Orban.

On je istakno da Mađarska to neće prihvatiti, prenosi MTI.

Orban je dodao da je sporazum već spomenut na nedavnom summitu EU na Maltu, ali se tada od njega odustalo i on nije uključen u sporazume između EU i Turske potpisane tijekom vikenda u Bruxellesu jer njegovi zagovornici nisu mogli osigurati neophodnu podršku, prenio je Reuters.

Orban je, također, rekao da je era dominacije Zapada u globalnoj ekonomiji i vojsci završena, kao i doba “izvoza demokracija”.

Zapad, kako je naveo, konstantno gubi svoj utjecaj, a globalna ekonomija se pomiče ka istoku što, naglasio je, nije privremeni fenomen.

“Mi smo točno na sredini globalne rekonstrukcije moći, ekonomije i politike”, smatra Orban.

On je dodao da se Europa suočava s većim problemima od Amerike i da je njena ekonomija u stanju “skleroze” ističući da bez središnje Europe, ekonomija EU bi se značajno smanjila.

Kako je rekao, čak ni Bruxelles ne sumnja u reforme koje je provela Mađarska.

KOMENTAR ČITATELJA:

“Sinoć sam promatrao sam skoro više od 30 minuta izbjeglice na zaslonu njemačke televizije ARD prvi program i došao sam do zaključka da ovi emigranti gdje je moguće vidjelo 75% njemačkog stanovništva da emigranti su po izgledu zdravi razvijeni oprezni na sve veselog pogleda itd.

Svi emigranti su muškog spola gdje tu i tamo ima maloljetne djece i poneka zavijena žena, svi oni su muslimani i odmah desnom rukom se Mahaja na lijevu stranu prema srcu. Smatram da su ovi zdravi mladi muslimani spremni za obučavanja u raznim kampovima diljem europe.

Ovdje je Gospodin Predsjednik Mađarske u pravu jer evropa nevidi što juje snašlo u budeći vremenu. Biće Europi mnogo kasno jer sada pomaže a i vidimo svi da je zapadna Europa uz potporu Erdogana koji pomaže ID.

Pogledajte sve velige Gradove Europe ima ogromno mjesta gdje je i policiji zabranjen ulaz u islamističke objekte, vidi Antwerpen u Belgiji, pogledajte Kreuzberg u Berlinu, pogledajte Minhen, Dizeldorf Dortmund, Köln, Aachen, Diren, Esen i Pariz itd.
 
(politika.rs/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,