Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ROBERTS: Netko je uoči napada na Pariz paralizirao francuske službe sigurnosti

ROBERTS: Netko je uoči napada na Pariz paralizirao francuske službe sigurnosti

paul-craig-roberts-white-houseAmerički politikolog upozorava da takvim mogućnostima ne raspolažu ni hakeri niti Islamska država

Američki politikolog Paul Craig Roberts objavio je da je iz europskih službi sigurnosti dobio podatke koji objašnjavaju zbog čega su francuska policija i tajne službe bile “ispod razine” u vrijeme terorističkih napada u Parizu.

Roberts otkriva da je na francuske računalne sustave bio izvršen veliki cyber-napad koji je počeo čak 48 sati prije nego što su teroristi počeli pucati i aktivirati bombe u glavnom gradu Francuske:

“Napad je bio usmjeren i na najveću francusku mrežu mobilne telefonije, posebno na prijenos podataka – čime je policijski nadzor bio naprosto oslijepljen. To nije bio obični DDoS napad, već usmjereni udar na slabe točke francuskog sustava sigurnosti”.

Po njegovoj procjeni, ovakvi napadi su izvan mogućnosti većine hakerskih organizacija i iziskuju resurse koji jedva da postoje i u arsenalu Islamske države koja je preuzela odgovornost za pokolj u Parizu.

Roberts naglašava da se napadi takvog razine teško mogu izvesti bez znanja vlasti. I ukazuje da su mnogi ljudi uvjereni da napadi “pod lažnom zastavom” (tajne operacije koje se izvode da bi javnost pomislila da ih ne izvode oni koji su ih izveli već neke organizacije ili države) nemogući zato što je za njih navodno potrebno usuglašeno sudjelovanje svih osoba državnog vrha, a to uopće ne odgovara istini.

U slučaju Pariza, uvjeren je Roberts, svi raspoloživi podaci traže da se razjasni: kako je moglo biti paralizirano funkcioniranje svih francuskih službi sigurnosti?!

“Ne mogu otkriti sve informacije kojima raspolažem, ali ako stručnjaci za sigurnost budu procijenili da ovo na što ukazujem zaslužuje povjerenje – neka svoja pitanja i zahtjeve upute francuskim vlastima”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,