Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ROBERTS: Netko je uo─Źi napada na Pariz paralizirao francuske slu┼żbe sigurnosti

ROBERTS: Netko je uo─Źi napada na Pariz paralizirao francuske slu┼żbe sigurnosti

paul-craig-roberts-white-houseAmeri─Źki politikolog upozorava da takvim mogu─çnostima ne raspola┼żu ni hakeri niti Islamska dr┼żava

Ameri─Źki politikolog Paul Craig Roberts objavio je da je iz europskih slu┼żbi sigurnosti dobio podatke koji obja┼ínjavaju zbog ─Źega su francuska policija i tajne slu┼żbe bile “ispod razine” u vrijeme teroristi─Źkih napada u Parizu.

Roberts otkriva da je na francuske ra─Źunalne sustave bio izvr┼íen veliki cyber-napad koji je po─Źeo ─Źak 48 sati prije nego ┼íto su teroristi po─Źeli pucati i aktivirati bombe u glavnom gradu Francuske:

“Napad je bio usmjeren i na najve─çu francusku mre┼żu mobilne telefonije, posebno na prijenos podataka – ─Źime je policijski nadzor bio naprosto oslijepljen. To nije bio obi─Źni DDoS napad, ve─ç usmjereni udar na slabe to─Źke francuskog sustava sigurnosti”.

Po njegovoj procjeni, ovakvi napadi su izvan mogu─çnosti ve─çine hakerskih organizacija i iziskuju resurse koji jedva da postoje i u arsenalu Islamske dr┼żave koja je preuzela odgovornost za pokolj u Parizu.

Roberts nagla┼íava da se napadi takvog razine te┼íko mogu izvesti bez znanja vlasti. I ukazuje da su mnogi ljudi uvjereni da napadi “pod la┼żnom zastavom” (tajne operacije koje se izvode da bi javnost pomislila da ih ne izvode oni koji su ih izveli ve─ç neke organizacije ili dr┼żave) nemogu─çi zato ┼íto je za njih navodno potrebno usugla┼íeno sudjelovanje svih osoba dr┼żavnog vrha, a to uop─çe ne odgovara istini.

U slu─Źaju Pariza, uvjeren je Roberts, svi raspolo┼żivi podaci tra┼że da se razjasni: kako je moglo biti paralizirano funkcioniranje svih francuskih slu┼żbi sigurnosti?!

“Ne mogu otkriti sve informacije kojima raspola┼żem, ali ako stru─Źnjaci za sigurnost budu procijenili da ovo na ┼íto ukazujem zaslu┼żuje povjerenje – neka svoja pitanja i zahtjeve upute francuskim vlastima”.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,