Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LEGLO DŽIHADISTA NA 30 MINUTA OD HRVATSKE: Njihova patrola u mjesto ne pušta ni policiju! (VIDEO)

LEGLO DŽIHADISTA NA 30 MINUTA OD HRVATSKE: Njihova patrola u mjesto ne pušta ni policiju! (VIDEO)

teroristi-bosna“Želim da čitav svijet budu muslimani, da sretnu Alaha kao muslimani. Želim da čitav svijet bude islamski jer je to dobro za čitav svijet”

U selu Gornja Maoča u BiH, samo dvadesetak kilometara od hrvatske granice, odnosno pola sata vožnje da Lijepe Naše (od mjesta Gunja), nalazi se dvadesetak obitelji odsječenih od svijeta. Ipak, vrlo su ujedinjeni, a riječ je o vehabijama, prenosi dnevno.hr

Kako pišu srpski mediji, oni su “leglo terorizma”, a nakon strašnog masakra u Parizu, ovo je mjesto iz opreza u središtu pažnje lokalnih medija. Pažnju hrvatskih medija selo je privuklo kada su u njemu primijećene zastave ISIL-a.

Na samom ulazu u selo neprestano se nalazi patrola koja legitimira stanovnike, a signal na mobilnim telefonima gubi se prilikom samog ulaska u selo.

Gornja Maoča s razlogom se smatra utočištem radikalnih islamskih skupina, a stanovnici tog mjesta gotovo su čitavo desetljeće pod istragom policijskih i obavještajnih službi zbog sumnje da su povezani s terorizmom koji se u posljednje vrijeme osobito rasplamsao, a povezan je s militantima Islamske države. Prema trenutnim procjenama oko 3000 selefija nalazi se u srcu Balkana, neposredno uz pogranično područje BiH i Hrvatske.

“Želim da čitav svijet budu muslimani, da sretnu Alaha kao muslimani. Želim da čitav svijet bude islamski jer je to dobro za čitav svijet”, izjavio je nedavno novinaru Nove TV Jasmin Mustajbašić, diplomirani pravnik koji je prije sedam godina napustio “vanjski svijet” i došao živjeti u ovo vehabijsko selo u Federaciji BiH.

Mnogi su muškarci iz ovog sela uhićeni zbog islamskog ekstremizma, a jedan od njih je i Fikret Zukić koji je uhićen u policijskoj akciji “Damask”, a čiji se pripadnici bore u Siriji.

Ako koji od sinova pogine u džihadu, on neće biti pitan za grijehe. Tako je Alah naredio, da će u dženet (raj) ući bez ikakvih pitanja. Znači, ako bi mu se nešto dogodilo, to bi bilo u Alahovu prisustvu. Ako pogine, neću se žalostiti jer mi verujemo da je Alah njemu odredio gde će poginuti”, izjavio je Zukić reporteru “Provjerenog”.

Gornja se Maoča prije nazivala “Karavlasi”, po rumunjskim Romima koji su ondje živjeli. Tijekom rata u BiH selo je etnički očišćeno od svih Srba.
 

 

 
(dnevno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,