Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » IZVANREDNA VIJEST: Izvršen DRŽAVNI UDAR ministara u Njemačkoj! Merkel smijenjena?!

IZVANREDNA VIJEST: Izvršen DRŽAVNI UDAR ministara u Njemačkoj! Merkel smijenjena?!

merkel-smijenjenaMinistri preuzeli kormilo? Oni su od nje preuzeli kormilo jer smatraju da ona vozi u krivom pravcu

Izvršen je državni udar u Njemačkoj. Kako pišu njemački mediji, izgleda da je u tajnosti smijenjena Angela Merkel, barem što se tiče migrantske krize. Angela Merkel maknuta je sa strane, a kormilo su preuzela dva ministra njezine vlade.

Ministarstvo unutarnjih poslova na čelu sa Wolfgang Schaubeleom i Thomom de Maiziereom ima potpuno dijametralno različito stajalište u vezi s izbjegličkom krizom od kancelarke Merkel.

Oni su od nje preuzeli kormilo jer smatraju da ona vozi u krivom pravcu”, izjava je to Christopha Schwennickea, glavnog urednika cijenjenog kulturno-političkog magazina Cicero koji je gostujući na njemačkoj televiziji u emisiji – Maybrit Illner dodao: “Upravo se dogodio državni udar.”

De Maiziere je ministar unutarnjih poslova kojem je Angela Merkel oduzela posebne ovlasti koje je imao u rješavanju izbjegličkog tsunamija u rujnu, i predala ga u ruke šefu svog Kabineta, a Wolfgang Schauble je vrlo respektirani ministar financija njemačke vlade koji već duže vremena javno iznosi svoje neslaganje s politikom dobrodošlice migrantima.

Njih oboje su iz stranke CDU kojoj pripada i Merkel. Zajedno sa šefom Bavarske, Seehoferom, oni su najoštriji oponenti kancelarki, a sada su je kako navodi urednik Cicera srušili.

Jesu li uistinu oduzeli kancelarki moć – vidjet će se uskoro. Neki opet tvrde da Angelu Merkel još uvijek štiti velika popularnost koju najviše šire masmediji. Ipak njemački narod je okrenuo leđa glasilima kao što su der Spiegel, FAZ itd. kojima više nitko ne vjeruje kao ni režimskim TV postajama.

Jedini koji podržava Merkel u njezinoj politici prema imigrantima je šef SDP-a Siegmar Gabriel koji kao i bivši hrvatski premijer Milanović koristi istu retoriku – Protiv izbjeglica žica ne pomaže, moramo ostati Europa otvorenih vrata.

Nova socijalna demokracija u Njemačkoj ipak nije više ona koju drži – Deutchland uber alles (Njemačka prije svega)! Zeleni i Soroševe nevladine udruge odavno su je rastočile.

Osim toga, sva slabost vlade kancelarke Merkel dolazi upravo zbog malog manevarskog prostora koji joj dopušta ta velika koalicija na čelu Njemačke. Onaj tko je sve izrežirao, dobro je znao trenutak kad treba na Njemačku pustiti ovaj izbjeglički orkan.

Uopće nije čudno da nam sada, u trenutku kada nam poslije zatvaranja Slovenije žicom, prijeti navala tisuća i tisuća unevjerenih emigranata koje će pobješnjelo tražiti izlaz iz ove male Hrvatske, ti isti režiseri nude isto takvu veliku koaliciju, bratstvo i jedinstvo koje se već jednom bilo krvavo raspalo, kao i da naivni puk ne vidi dalje od svojih sitnih računa i računčića i sladostrano plješće porazu svakog razuma koje nam dolazi tiho i misteriozno.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(dnevno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , ,