Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » VEĆ ISPLANIRANO: Otkriven stari tajni plan Kine da prestigne Sjedinjene Države u jednom stoljeću

VEĆ ISPLANIRANO: Otkriven stari tajni plan Kine da prestigne Sjedinjene Države u jednom stoljeću

kina-amerikaKina je 1955. lansirala tajni program da u jednom stoljeću okonča projekt američkog svjetskog poretka i zamijeni ga sa svojim vlastitim ekonomskim i političkim sustavom, navodi se u novoj knjizi eksperta Pentagona o pitanjima Kine

Kineski strateški program je pokrenut od strane Mao Ce Tunga 1955., kada je bilo rasprostranjenno mišljenje „o zaostaloj Kini, siromašnoj i bezperspektivnoj zemlji“.

Međutim, “to je potpuno pogrešno”, kaže Michael Pillsbury, analitičar koji je radio kao savjetnik za kinesku politiku i obavještajnu službu u američkim administracijama još od vremena Richarda Nixona.

Michael Pillsbury, direktor Centra za strategiju Kine na Institutu „Hudson“, objavio je u svoju novu knjigu “Maraton od sto godina“, koja pojašnjava tajnu strategiju koja se temelji na drevnom umijeću vladanja u Kini, a koje je „rezultiralo prijenosom velikih novčanih sredstava, tehnologije i iskustva, što je ojačalo predstavnike Kineske komunističke partije, koji sada poduzimaju sve korake da prevladaju SAD“.

Osim toga, Washington je i sam davao tajnu podršku Kini, te dozvolio kontinuirani protok tehnologije i obavještajnih podataka u proteklih 45 godina, što je donedavno bila jedna od najbolje čuvanih tajni američke vlade.

Za “The Washington Free Beacon“ Pillsbury piše da su kineski prebjezi koji su ispitivani u posljednjih nekoliko godina otkrili detalje kineskih planova za SAD, “što je dio onoga što oni nazivaju „Maraton od sto godina“. Između ostalog, kineska strategija ima za cilj postizanje globalne ekonomske dominacije.

Pillsbury kaže „kako američke tajne službe desetljećima podcijenjuju kineski utjecaj i nastavljaju ignorirati moć i utjecaj Kine i dan danas“.

Što se tiče plana Mao Ce Tunga iz 1955., jedan njegov dio se ostvario i prije isteka stogodišnjeg zadanog roka, budući da su svi makroekonomski pokazatelji govore da je Kina krajem 2014. Postala prvo svjetsko gospodarstvo i tako Ameriku potisnula na drugo mjesto.
 
(altermainstreaminfo.com.hr/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,