Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » FASCINANTNO: Svi izumi iz filmova James Bonda u jednom videu

FASCINANTNO: Svi izumi iz filmova James Bonda u jednom videu

james-bond-q-izumiVjerojatno nema osobe koju nisu oduševili različiti tehnološki dodaci koji pripadaju tajnom agentu 007, a sad su okupljeni na jednom mjestu

Imamo dobre vijesti da sve koje vole tehnologiju i James Bonda.

Naime u jednom videu se sad mogu vidjeti apsolutno svi tehnološki dodaci koji su pomagali agentu 007 da bude uspješan i cool kao što jest.

Prvi put se izumitelj Q pojavljuje u filmu “Goldfinger”, gdje je bondov automobil opremio raznim “sitnicama” za lagodniji život jednog špijuna: rezači guma, monitor za praćenje odašiljača koji je podmetnuo na Goldfingerov Rolls Royce III, neprobojna stakla…

Bez izuma pronalazača Q James Bond bi vjerojatno poginuo, ako ne već u prvom filmu, onda sigurno u drugome: u “Iz Rusije s ljubavlju” agent 007 nekoliko se puta spasio uz pomoć aktovke koju mu je dao Q.

To, naravno, nije zadnji put da su Q-ovi “gadgeti” odigrali važnu ulogu u filmu. Mašta lika kojeg je sve do 1999. glumio Desmond Llewelyn, a potom ga naslijedio Jon Cleese kao R, nije imala granica, a jedino što je uvijek tražio od Bonda je da mu sve te predmete vrati neoštećene.

Tijekom vremena napredovali su i “gadgeti” i postajali sve sofisticiraniji. Telefon u automobilu i pager danas su normalna pojava, ali 1963. godine bili su znanstvena fantastika.

U 16-minutnom videu, Burger Fiction je predstavio 193 nezamislivih komada tehnologije koje je posebno za Bonda izumio Q Brand, od kojih je za mnoge možda i dobro da ne postoje, jer se bojimo i pomisliti što bi se dogodilo da se nađu u krivim rukama.

U videu HD kvalitete možete naći pregršt izuma koji su pomagali James Bondu u njegovim avanturama i misijama.

Da stvar bude zanimljivija, na dnu se nalazi brojač izuma.

U svakom slučaju, uživajte i pronađite svojeg favorita…
 

 
(express.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,