Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NJEMAČKA NA PRAGU GRAĐANSKOG RATA: Migrantska kriza vuče ih u anarhiju

NJEMAČKA NA PRAGU GRAĐANSKOG RATA: Migrantska kriza vuče ih u anarhiju

imigranti-merkelNjemačka je sada skoro na rubu anarhije i blizu građanskog rata ili stvaranja banana-republike i bezvlašća, kaže Hansjoerg Mueller iz partije Alternativa Njemačke

Bavarski dužnosnik, Peter Dreier, pozvao je kancelarku Angela Merkel da joj osobno kaže da će njegov grad Landshut primiti samo 1.800 izbjeglica, čak i ako Njemačka primi milijun izbjeglica. On je rekao da će sve ostale poslati autobusom u njenu ured u Berlinu, piše rt.com

Dreier je okružni predsjednik grada Landshuta, koji se nalazi blizu Minhena. Hansjerg Miller smatra da bi on zaista mogao ispuniti svoje obećanje pošto “Njemačka sve više klizi u anarhiju” i pošto “djela u ovom trenutku imaju veću snagu nego zakoni”.

Moguće je i da će prijetnje poput ove utjecati na politiku Angele Merkel.

“Njemačka je danas na rubu anarhije i blizu građanskog rata ili stvaranja banana-republike i bezvlašća. Nadam se da će prijetnje poput ove utjecati na politiku Merkelove, ali nisam uvjeren”, rekao je Miller.

Miller je također rekao da očekuje da će i drugi regioni pored Bavarske odreagirati na ovaj način i da je Bavarska samo prva koja je to učinila.

“Bavarska je prva pošto se nalazi na granici s Austrijom iz koje migranti dolaze. Sljedeće će biti Saska i Turingija pošto graniče s Češkom, ali i zato što narod Istočne Njemačke zna kako je živjeti u diktaturi. Oni shvaćaju da naša takozvana demokracija sve više postaje totalitarizam“.

Miller je istaknuo da se brojka od 1.800 izbjeglica u odnosu na milijun čini prilično malom, ali da treba uzeti u obzir da grad Landshut ima svega 50.000 stanovnika i da je za tako mali grad velik teret primiti skoro 2.000 izbjeglica.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,