Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Otkriće grčkog antropologa je najstrožija tajna: Povijest ljudske vrste je potpuna laž

Otkriće grčkog antropologa je najstrožija tajna: Povijest ljudske vrste je potpuna laž

neandertalci-obiteljU području Halkidiki u Petraloni, ​​sjeverna Grčka, pastir je 1959. godine pronašao mali otvor na pećini, koji je postao vidljiv tek kada se snježni omotač otopio

On je okupio grupu seljaka da mu pomognu da uđe unutra i da istraže špilju. Oni su u njoj otkrili mnoštvo stalaktita i stalagmita, ali i nešto prilično iznenađujuće – ljudsku lubanju ugrađenu u zid (kasnija istraživanja su otkrila brojne fosile, uključujuči vrste koje su obitavale prije ljudi, zatim životinjsku dlaku, fosilizirana drvo, ali i alat od kamenja i kostiju), piše ancient-origins.net

Lubanja je predana Sveučilištu u Solunu u Grčkoj od strane predsjednika zajednice Petralona. Oni su postigli sporazum po kojem će se nakon istraživanja otvoriti muzej sa otkrićima iz pećine u Petralona, ​​a lubanja izložiti u muzeju, ali to se nikada nije dogodilo.

Dr Aris Poulianos, stručni antropolog i član Međunarodne unije za antropološke i etnološke znanosti UNESCO-a, a kasnije i osnivač Antropološke asocijacije Grčke, pozvan je od strane grčkog premijera da predaje na Sveučilištu u Ateni.

To se dogodilo nakon što je on objavio knjigu “Porijeklo Grka”, u kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja prema kojima Grci nisu potekli od slavenskih naroda. Kada se vratio u Grčku, dr Poulianos je saznao za otkriće lubanje u Petralona i odmah se dao na njeno proučavanje.

Navodi se da je “Čovjek iz Petralona” ili “Archantropus Petralona” star oko 700.000 godina i da je najstariji ljudski europeid ikada otkriven u Europi. Istraživanja dr Poulianosa su pokazala da je čovjek iz Petralona evoluirao drugačije i da nije potomak vrste iz Afrike.

Nezavisni njemački istraživači, Breitinger i Sickenberg, pokušali su 1964. godine opovrgnuti otkrića dr Poulianosa, navodeći da je lubanja stara samo 50.000 godina i da je u pitanju predak koji je potekao iz Afrike. Međutim, istraživanje objavljeno u SAD 1971. godine u prestižnom časopisu o arheologiji, podržalo je teoriju po kojoj je lubanja stara 700.000 godina.

petralona-lubanjaTa tvrdnja se zasniva na analizi pećinske stratigrafije i sedimenta u koji je lubanja bila ugrađena. Daljnja istraživanja pećine su otkrila zube i skelete stare 800.000 godina, ali i fosile nekih drugih vrsta.

Danas mnogi akademici koji su analizirali ostatke iz Petralona kažu da lubanja pripada arhaičnoj vrsti hominida koja je nastala iz Homo erectusa, klasičnih Neandertalaca i anatomski modernih ljudi, te da posjeduje osobine svih ovih vrsta, ali i jake europske osobine. Ova lubanja stara 700.000 godina u potpunosti opovrgava afričku teoriju o ljudskoj evoluciji.

Daljnja iskopavanja se nastavljaju u pećini Petralona uz sudjelovanje međunarodnih istraživača (46 stručnjaka iz 12 različitih država), a ona podržavaju tvrdnje dr Poulianosa.

Istraživanje, koje je prekinuto zbog diktature u Grčkoj, nastavljeno je 1983. godine. Tada je vlada naredila da se sva iskopavanja na tom mjestu zabrane svima, pa i prvobitnom arheološkom timu, a 15 godina nitko nije imao pristup arheološkom nalazištu, bez nekog službenog objašnjenja vlasti.

Kada je Antropološko društvo Grčke dovelo čitav slučaj pred sud, pristup pećini je ponovno odobren, 15 godina kasnije. Ministarstvo kulture od tada pokušava na sve načine da opovrgne odluku suda, a suđenje još traje.

Otkrića dr Poulianosa se suprotstavljaju konvencionalnim shvaćanjima o ljudskoj evoluciji, a njegova istraživanja se suzbijaju. Dr Poulianos i njegova žena su bili fizički napadnuti i povrijeđeni u svom domu 2012. godine, a krivac nikada nije otkriven. Njemu i njegovom timu je zabranjen pristup pećini, a nepoznato je i gdje se danas nalazi lubanja prenosi “Revolucija”.

Danas ispred pećine u Petralona piše da je lubanja stara 300.000 godina, a na Wikipediji se navodi da je stara između 160.000 i 240.000 godina.

Najvažniji zaključak istraživanja dr Poulianosa je da su sve veće antropološke vrste koegzistirale, te da ljudska vrsta seže mnogo dalje u prošlost nego što se do sada mislilo.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(viralno.net)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,