Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tri farmaceutska otrova koje bi svaka žena trebala zamijeniti s prirodnim lijekovima

Tri farmaceutska otrova koje bi svaka žena trebala zamijeniti s prirodnim lijekovima

lijek-zenaVeliki dio farmacije fokusiran je i na žensko zdravlje, a žene su sklone vjerovati njihovim reklamama zanemarujući pri tome svoje vlastito zdravlje

Često se danas zbog dostupnosti kemije zaboravlja na prirodu i prirodna rješenja u liječenju nekih bolesti.

Veliki dio farmacije fokusiran je i na žensko zdravlje, a žene su sklone vjerovati njihovim reklamama zanemarujući pri tome svoje vlastito zdravlje. No, svatko može učiniti neke pozitivne promjene u svom životu i to mijenjajući svoje navike i razmišljanje.

Pogledajmo, stoga, koje su neke od prirodnih, neškodljivih zamjena koje žene mogu koristiti za svoje zdravlje.

1. Medvjetka i brusnica umjesto antibiotika

Upala mokraćnog mjehura je česta ženska boljka. Za ovu bolest se uvijek propisuju antibiotici koji uništavaju prirodnu floru crijeva i koji uništavaju jednako i dobre i loše bakterije. Uva Ursi ili medvjetka je biljka kojom su stoljećima naši preci liječili upale.

Koristi se kao prirodni diuretik i homeopatski lijek za bolesti poput infekcije mokraćnog sustava prvenstveno zbog dva kemijska sastojka: arbutin i hidrokinon. Ova biljka je također puna antioksidansa i ima adstrigentan utjecaj pa se prirodno bori protiv neželjene bakterije koja uzrokuje upale.

Brusnica sadrži C vitamin, dijetalna vlakna, minerale i razne važne mikronutrijente.

Izvor su antioksidansa polifenola, fitokemikalije koja ima moguće prednosti za kardiovaskularni sustav i imunološki sustav. Jedna studija potvrđuje ovaj lijek za liječenje i sprečavanje infekcije.

Učinkovitost soka od brusnice i ekstrakti kao profilaktičke sredstvo protiv učestalih infekcija mokraćnih kanala dobro su dokumentirani kod žena.

Proantocijanidini se također mogu primijeniti za liječenje drugih uobičajenih bolesti bakterijske patogeneze, npr. kod bakterije Helicobacter pylori koja je povezana sa gastritisom i karijesom i parodontnih bolesti.

2. Prirodni lijekovi za menstrualne grčeve

Postoje dvije vrste menstrualnih grčeva: primarna i sekundarna dismenoreja. Obje vrste jednako muče milijune žena. Umjesto tamanjenja tableta protiv bolova, pokušajte povećati unos omega-3 masnih kiselina, uzimati više magnezija i pokušati akupresuru.


Ovo će sve spasiti endokrini sustav od proizvodnje više hormona stresa, koji se može dogoditi zbog visoke razine kofeina u proizvodima za ublažavanje menstrualnih bolova. Prekomjerna upotreba lijekova protiv bolova također utječe negativno na vaš probavni sustav.

3. Zdrave namirnice umjesto lijekova za snižavanje kolesterola

Prema studiji, žene u menopauzi koje uzimaju lijekove za snižavanje kolesterola u povećanoj su opasnosti od razvoja dijabetesa. Istraživači su koristili podatke od 153.840 žena bez dijabetesa prosječne dobi od 63,2 godina.

Nakon tri godine bilo je 10.242 novih slučajeva dijabetesa.

Žene koje su uzimale statine imale su 71% veći rizik od pojave dijabetesa u odnosu na žene koje nisu uzimale lijekove. Čak i nakon prilagodbe na druge potencijalne varijable, uključujući dob, rasu ili etničku pripadnost i indeks tjelesne mase, pronađen je rizik od 48%.

Iako se statini sve više prepisuju kao lijek za snižavanje kolesterola i za srčana oboljenja, dokazi za to su dvojbeni. Prema jednim nalazima, statini mogu prevenirati samo drugi infarkt, a ne i prvi.

Povezani su sa više od 300 različitih štetnih učinaka u recenziranim istraživanjima, uključujući rak i oštećenje jetre.

Kako bi smanjili previsok kolesterol i prevenirali kardiovaskularne bolesti u svoju prehranu jednostavno uključite zdrave namirnice kao što su:

Jabuke: studija ukazuje da žene u postmenopauzi koje jedu jednu jabuku dnevno snaižavaju LDL kolesterol te podižu HDL kolesterol.

Grah: jedna šalica graha dnevno može sniziti LDL kolesterol za 24%

Riba: masna riba koja sadrži omega-3 masne kiseline može smanjiti krvni tlak i rizik od razvoja krvnih ugrušaka. Dobri izvori su losos, skuša, pastrva, haringa, tuna i srdele.

Orašasti plodovi: bogati antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama koji pomažu u smanjenju kolesterola i štite od bolesti srca i moždanog udara.

Čokolada: Kakao, glavni sastojak ove omiljene poslastice, pokazalo se u mnogim studijama da snižava krvni tlak, smanjuje rizik od moždanog udara, poboljšava otpornost na inzulin, povećatva HDL kolesterol, te smanjuje ukupnu smrtnost.
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,