Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Čuveni kirurg otkrio istinu o srčanim bolestima: Sve je to laž, evo što trebate raditi

Čuveni kirurg otkrio istinu o srčanim bolestima: Sve je to laž, evo što trebate raditi

srce-kompanije-lijekoviDr. Dwight Lundell je napravio veliku pometnju kada je naveo da ne treba liječiti srčane bolesti statinima – lijekovima za snižavanje kolesterola

On je iskusni kardiokirurg koji se umirovio u bolnici u Arizoni. Dr Lundell je nedavno dao sljedeću izjavu:

“Mi, liječnici, sa svim našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijamo jak ego koji nam otežava da priznamo da nismo u pravu. Međutim, ja priznajem da nisam bio u pravu.”

“Kao kardiokirurg s Dvadesetpetogodišnji iskustvom i sa preko 5.000 operacija na otvorenom srcu, osjećam da moram ispraviti stvar i ispraviti jednu znanstvenu činjenicu”, piše naturalnews.com

Dugo godina sam radio s istaknutim liječnicima, pri čemu smo često razmjenjivali mišljenja. Stalno smo čitali novu znanstvenu literaturu, išli na obrazovne seminare i došli do zaključka da srčane bolesti nastaju uslijed povišene razine kolesterola u krvi.

Jedina terapija za ovakve bolesti je bila ona koja snižava kolesterol uz prehranu koja ograničava unos masti. Sve što je govorilo protivno ovom razmišljanju se smatralo glupošću i nesavjesnom liječenju.

Ja sada moram reći da takva terapija nema znanstvenu ni moralnu osnovu.

Naravno, bespotrebno je reći da je Lundellova izjava izazvala kaos u zdravstvu. Njegovom izjavom je poljuljana opravdanost uzimanja statina – lijekova za snižavanje razine kolesterola.

Razlog zbog kojeg je njegova izjava izazvala toliku pomutnju jeste taj što statini donose priličan profit. Samo u SAD oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju negdje između 53 i 600 dolara mjesečno. Unatoč rasprostranjenosti ovih lijekova, diljem svijeta svake godine i dalje veliki broj ljudi strada od srčanih bolesti.

http://www.mundodesconocido.es/wp-content/uploads/2015/10/drcard-640x380.jpg

Lundell je dalje rekao:

“Otkriće od prije par godina da je zapaljenje zida arterija pravi uzrok bolesti postupno dovodi do promjene paradigme u terapiji srčanih bolesti i drugih kroničnih oboljenja. Upravo dugogodišnje preporuke prehrane su stvorile epidemiju pretilosti i dijabetesa.

Imao sam prilike da zavirim u tisuće i tisuće arterija. Bolesna arterija izgleda kao da je netko uzeo četku i trljao njome duž zida arterija. Hrana koju unosimo nekoliko puta dnevno svakog dana stvara male ozljede koje stvaraju nove ozljede, utječući na organizam odgovoriti zapaljenjem.

Dok mi uživamo u slasticama, naš organizam se bori protiv uljeza. Hrana puna šećera i prostih ugljikohidrata ili hrana obrađena omega-6 uljima je preporučivana kao zdrava prehrana. Međutim, upravo ova hrana postupno truje sve ljude “.

Zapravo, Landel objašnjava da hrana obrađena omega-6 i omega-3 mastima remeti ravnotežu masti u organizmu.

Međutim, ono što je najkontroverznije u njegovim izjavama jeste tvrdnja da kolesterol ne uzrokuje bolest srca, zbog čega su statini potpuno suvišni. On umjesto toga preporuča neki tretman koji ne donosi profit farmaceutskoj industriji:

“Jednostavno rečeno, bez upale u organizmu ne postoji način da se kolesterol nakupi na zidovima krvnih žila i uzrokuje srčanu bolest i infarkt. Bez upale, kolesterol bi se nesmetano kretao kroz organizam, što je sasvim prirodno. Upravo ga upala zarobljava.

Pošto sada znamo da kolesterol ne uzrokuje srčanu bolest, zabrinutost oko zasićenih masti je potpuno besmislena. Upravo teorija o kolesterolu je pokrenula preporuke prehrane koja nas danas uništava i stvara zapaljenja.

Mainstream medicina je napravila veliku grešku kada je savjetovala ljude da izbjegavaju zasićene masti i da umjesto toga konzumiraju hranu bogatu omega-6 mastima. Uslijed toga sada postoji epidemija arterijskih upala koja dovode do srčane bolesti i drugih kroničnih bolesti.

Zasićene masti se najviše nalaze u mesu, jajima, siru.

Ono što možete učiniti jest da birate prirodnu hranu i hranu sa tržnice kako biste izbjegli hranu koja izaziva uple poput obrađene hrane “.

Vjerojatno nije iznenađenje to što mainstream medicinska zajednica smatra da je Lundell lud. Nije bio lud dok je radio operacije srca, a sada ga prozivaju iako ima 25 godina prakse. Ima li to veze s tim što je on 2007. godine objavio knjigu “The Cure for Heart Disease” (Lijek za srčane bolesti)?

Milijarde dolara se zarađuju od srčanih bolesti i statina. Naravno da farmaceutskoj industriji ne odgovara da se pojavi jedan savjestan liječnik koji će im upropastiti posao.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,