Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Prirodni lijekovi za dijabetes: Biljke koje reguliraju razinu šećera u krvi

Prirodni lijekovi za dijabetes: Biljke koje reguliraju razinu šećera u krvi

malina-lijek-dijabetesDijabetes je kroničnoa bolest koje nastaje uslijed nedostatka inzulina u organizmu

Kao posljedica ove bolesti javlja se poremećaj metabolizma glukoze, proteina i masti. Najčešći simptomi dijabetesa su suhoća usta, opća slabost organizma, brzo zamaranje i gubitak tjelesne težine.

Pored toga što je maslačak koristan prirodni lijek za bolesti jetre i žuči ova ljekovita biljka dobro je prirodno sredstvo za regulaciju razine šećera u krvi. Za liječenje dijabetesa potrebno je tijekom proljeća, sve vrijeme dok maslačak cvijeta, svakoga dana pojesti po 10 svježih stabljika maslačka. Pritom biljku prethodno oprati zajedno s cvijetom i tek potom odstraniti cvjetove. Zatim stabljiku dobro i polako sažvakati pa progutati.

Potvrđeno je da začin cimet dosta povećava aktivnost inzulina, tako da jedna žlica cimeta tijekom dana moze bitno smanjiti razinu šećera u krvi. Osim toga, ova biljka snižava i razinu lošeg kolesterola i triglicerida u krvi.

Ljekovita gljiva – hrastova sjajnica, (ganoderma lucidum), dopunjava nedostatak inzulina u organizmu i pozitivno utječe na pravilan rad gušterače i samim tim dovodi do regulacije razine šećera u krvi. Ova gljiva je drvenastog sastava pa se obično priprema kao čaj.

Malina je također koristan prirodni lijek za reguliranje razine šećera u krvi.

Kukuruz i zob čiste krv, krvne žile i pomažu u liječenju šećerne bolesti.

Liječenje šećerne bolesti (dijabetesa), podrazumijeva dijetalnu prehranu uz smanjeni unos ugljikohidrata. Izbaciti nezdrave masnoće a koristiti zdrave i korisne kao sto su laneno i riblje ulje.

Kada se razina šećera u krvi normalizira u prehranu se moze uvesti maslac, maslinovo i kokosovo ulje. Potrebno je obratiti pozornost na dovoljan unos minerala jer ova bolest često izaziva i nedostatak minerala u organizmu.

Za prehranu dijabetičara preporuča se čičoka (biljka slična krumpiru, koja je ujedno i zdrava zamjena za krumpir), zbog toga što ova biljka, za razliku od krumpira ne sadrži škrob, već inulin.

Peršin se od davnina upotrebljava za liječenje i ublažavanje šećerne bolesti (dijabetesa) i to tako što svježe listove peršina treba isjeckati, korijen ove biljke sitno narendati pa sve pomiješati s jednom šalicom kiselog mlijeka ili jogurta.

Pije se svaku večer prije odlaska na spavanje.
 
(priroda-leci-sve.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,