Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » „Hrana suvremenog doba“ ili „Kako sam se otrovao?“

„Hrana suvremenog doba“ ili „Kako sam se otrovao?“

hrana-drustvo-zagadjivanjeSvjedoci smo vremena u kojem se često pojavljuju nova (iskreno, i vrlo čudna) (ne) zanimanja, vremena u kojem se mnogi trude da na tržište plasiraju (ne) zdravu hranu

A mi, jednostavno imamo tu potrebu, i osjećamo tu odgovornost da posvetimo nekoliko rečenica tome čime nas svakodnevno truju.

Da, stvar koja, pored “pročišćavanja” zraka (najčešće tvornicama i raznim eksperimentima, tipa oružje) i nekim čudnim avionima, zvanim “chemtrails”, koji nam šaraju nebo i time nas “štite” od utjecaja globalnog zagrijavanja, je upravo hrana!

U doba tehnologije “život je postao brži”, te su prehrambene industrije “morale” da se solidariziraju s tim i osmisle brzu hranu. Kako mnogi tvrde, brza hrana je, manje-više, “adekvatna” zamjena za klasičnu.

Pored toga što je vrlo ekonomična s vremenom, može se, nakon što je par mjeseci “odmarala” u zamrzivaču, za pet minuta podgrijati u mikrovalnoj pećnici (sprava koja je vrlo učinkovita u uštedi vremena, a o tome koliko je dobra za naše zdravlje govore njene neionizujuće mikrovalne zrake, kao i to što je u pojedinim zemljama njena uporaba zabranjena).

Također, mnogi proizvođači koriste svoje trikove. Naravno, to “nisu” trikovi kojima ljudima uzmu više novca za manje kvalitete, već trikovi uz pomoć kojih nam se “poboljašava” zdravstveno stanje.

Pa, zar GMO (genetski modificirani organizmi), emulgatori, preslana, začinjena, premasna ili preslatka hrana mogu nama naškoditi!?

Na primjer, ako je meso ustajalo, dovoljno je da se samelje, začini i usoli, i eto nama jedne ukusne pljeske, ili salamice, a može i paštetica. A ako netko više voli meso u komadu, malo “kupanje” vodom “vraća” prvobitnu svježinu.

GMO nam daje sjajnu estetiku voću i povrću (enormna i privlačna veličina, bez oštećena, a svi plodovi jedne vrste voća / povrća izgledaju kao jednojajčani blizanci), a okus? O ukusu svjedoči činjenica da kada, primjerice, uzmete jesti jabuku ne znate je li to uopće voće ili povrće, krumpir ili dunja. Najbolja usporedba za GMO je estetska kirurgija – to što ona pravi od ljudi, to GMO pravi od biljaka.

Za posnu hranu (najčešće tjestenina) prodaju i onu koja sadrži mlijeko i jaja (nema veze, “može proći”, tj. ako se masne namirnice pomiješaju sa posnim namirnicama, vjerojatno i one “postaju” posne). Zanimljivi su i voćni sokovi bez voća. Ili pak slatkiši koji se 99.9 posto sastoje od šećera (sigurno se proizvođači vode asocijacijom – Što vas asocira na slatko? – šećer).

A ono što je (možda !?) zdravo nije svima dostupno (prvo – zbog financijskih mogućnosti … ali to je neka druga tema, mada kada bi se riješili bar pola nezdravih namirnica imali bi smo za pokoju korisnu). I na kraju, što nam ostaje da jedemo !? Vjerojatno neke nove biljke koje će otkriti na Marsu. Nakon što su otkrili vodu, “moraju” otkriti i biljke, bilo bi logično, zar ne?

Pored dobro poznatih poroka (cigarete, alkohol, droga i kocka), i “hrana suvremenog doba” može zauzeti značajnije mjesto. Tako da (na ovaj ili onaj način) svi smo suučesnici trovanja samih sebe koje je u “začarni krug” uvukao “novi” Charles Manson.

“Lijepa” nam je činjenica da smo jedna vrlo inteligentna, napredna (iako “ne pokušavamo” se vratiti u neko doba “Antigone”, ali u mnogo “modernijem” obliku) i educirana civilizacija (iako nas svakog dana pokušavaju zaglupiti različitim (ne) kulturnim “emisijama” i “vijestima”), poznata kao i “društvu 21. stoljeća” (kojim vladaju blud i nemoral) …
 
(adriadaily.com/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,