Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Vlada se hvali: “Rekli smo NE uzgoju GMO-a u Hrvatskoj!” Ajde baš da vidimo…

Vlada se hvali: “Rekli smo NE uzgoju GMO-a u Hrvatskoj!” Ajde baš da vidimo…

vlada-gmo-hrvatskaPrije otprilike dva tjedna objavljeno je kako je i Hrvatska među 11 zemalja koje su dosad izvijestile Europsku komisiju da žele iskoristiti mogućnost zabrane uzgoja genetski modificiranih organizama (GMO) na svojem teritoriju

Prema direktivi koja je na snagu stupila ove godine, zemlje članice mogu tražiti izuzeće za cijeli ili dio svojeg teritorija od primjene zakona kojim je ranije dopušten ulazak GMO-a na razini EU-a.

Zemlje članice u tom slučaju mogle su do 3. listopada proglasiti cijeli svoj teritorij ili jedan njegov dio slobodnim od GMO-a (GMO Free).

Glasnogovornik Komisije Enrico Brivio rekao je da je ona do ponedjeljka, 28. rujna, dobila zahtjeve za izuzećem od Hrvatske, Austrije, Mađarske, Poljske, Estonije, Latvije, Francuske, Grčke i Litve, dok je Belgija zatražila izuzeće za svoju južnu, frankofonu regiju Valoniju, a Velika Britanija za Škotsku, Wales i Sjevernu Irsku.

Hrvatska Vlada se na svom Facebook profilu uoči Svjetskog dana hrane pohvalile time. (slika gore)
 
(index.hr/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,