Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Vlada se hvali: “Rekli smo NE uzgoju GMO-a u Hrvatskoj!” Ajde ba┼í da vidimo…

Vlada se hvali: “Rekli smo NE uzgoju GMO-a u Hrvatskoj!” Ajde ba┼í da vidimo…

vlada-gmo-hrvatskaPrije otprilike dva tjedna objavljeno je kako je i Hrvatska me─Ĺu 11 zemalja koje su dosad izvijestile Europsku komisiju da ┼żele iskoristiti mogu─çnost zabrane uzgoja genetski modificiranih organizama (GMO) na svojem teritoriju

Prema direktivi koja je na snagu stupila ove godine, zemlje ─Źlanice mogu tra┼żiti izuze─çe za cijeli ili dio svojeg teritorija od primjene zakona kojim je ranije dopu┼íten ulazak GMO-a na razini EU-a.

Zemlje ─Źlanice u tom slu─Źaju mogle su do 3. listopada proglasiti cijeli svoj teritorij ili jedan njegov dio slobodnim od GMO-a (GMO Free).

Glasnogovornik Komisije Enrico Brivio rekao je da je ona do ponedjeljka, 28. rujna, dobila zahtjeve za izuze─çem od Hrvatske, Austrije, Ma─Ĺarske, Poljske, Estonije, Latvije, Francuske, Gr─Źke i Litve, dok je Belgija zatra┼żila izuze─çe za svoju ju┼żnu, frankofonu regiju Valoniju, a Velika Britanija za ┼ákotsku, Wales i Sjevernu Irsku.

Hrvatska Vlada se na svom Facebook profilu uo─Źi Svjetskog dana hrane pohvalile time. (slika gore)
 
(index.hr/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,