Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Britanski zastupnik u Europskom parlamentu: EU će se raspasti kao što je i SFRJ, užasnim građanskim ratom! (VIDEO)

Britanski zastupnik u Europskom parlamentu: EU će se raspasti kao što je i SFRJ, užasnim građanskim ratom! (VIDEO)

Farage-SFRJ-EULider stranke UKIP iz Velike Britanije Nigel Farage je poznat po svojim stavovima o Europskoj uniji i budućnosti zemalja zapadnog Balkana u njoj

Euroskeptik poznat po žestokim istupima protiv političkog vrha Unije.

“Tko ste vi? Ja nikada nisam čuo za vas. Nitko u Europi nikada nije čuo za vas. Nemam dvojbi da je vaša namjera biti tihi ubojica europske demokracije i europskih nacija”, rekao je jednom prilikom Farage predsjedniku Europskog vijeća Herman van Rompuyju.

On je u kolovozu istaknuo u Europskom parlamenti da je greška što ove države, među kojima je i Hrvatska, još uvijek vide svoju budućnost u EU, iako će Velika Britanija glasati da iz nje izađe.

“Samo pogledajte svoju povijest. Sjetite se kad smo prošli put u Europi odlučili da imamo nacionalnu državu, dali joj ime, zastavu, grb i himnu, policiju, vojsku i predsjednika. Kako smo je nazvali? Jugoslavija. Kako se završio taj projekt? Užasnim građanskim ratom u kome je stradalo 100.000 ljudi” – rekao je on.

On je istakao da je upravo tako propala “lažna” država kada su se ljudi borili da izađu iz nje, i da Europljani opet prave sličnu pogrešku.

Također, dodao je da je on protiv “ove Europe”, ali da je za neku drugu Europu koja “radi zajedno, djeluje, surađuje”.

Inače, Farage potiče iz zemlje koja je indirektno kriva i planiranje rata u Jugoslaviji.

Pogledajte video:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,