Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IZNENAĐUJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Četiri od pet građana Hrvatske smatra da imigranti predstavljaju prijetnju! Zašto šute?

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Četiri od pet građana Hrvatske smatra da imigranti predstavljaju prijetnju! Zašto šute?

Emigranti-makedonijaIstraživanje hrvatske Nove TV pokazalo je da tek svaki peti Hrvat smatra da imigranti nisu prijetnja. Što bi pokazala anketa danas, nakon još masovnijeg ulaska?

Istraživanje je provedeno 18. rujna telefonskim putem, na reprezentativnom uzorku od 602 punoljetna građana Republike Hrvatske.

Na pitanje da li dolazak imigranata predstavlja prijetnju Hrvatskoj, samo 19 posto ispitanika odgovorilo je sa „ne“, 29 posto smatra da predstavljaju manju prijetnju, dok 20 posto vidi veću opasnost u imigranatima.

Da su imigranati izuzetna prijetnja smatra 23 posto građana, dok o toj temi devet posto nema mišljenje.

Mišljenje o tome u ovom trenutku nije izgradilo njih 9 posto. Vidljivo je da su građani podijeljeni u stavu – za njih 48 posto je to mala ili nikakva prijetnja, a za njih 43 posto prijetnja sigurnosti.

Ovaj rezultat dolazi kao iznenađenje, pošto se proteklih dana dao steći utisak da je hrvatska javnost puno više prijateljski nastrojena prema tisućama “izbjeglica” koje, bježeći od rata ili siromaštva, prolaze kroz tu zemlju.

Hrvatska treba primiti imigranata koliko ima kapaciteta

Treba li Hrvatska zbrinuti imigranate, 5 posto ispitanika o ovom pitanju nema mišljenje, dok samo njih 9 posto smatra da ih treba prihvatiti koliko god treba. Da nije trebalo dozvoliti ulazak imigranata u Hrvatsku misli 10 posto ispitanika, da ih treba prihvatiti i odmah slati u druge zemlje misli njih 34 posto, dok je njih 42 posto uvjerenja da Hrvatska treba zbrinuti imigrante, ali samo u broju za koje ima kapaciteta. Ti isti koji misle da ih treba zbirnuti misle da su im imigranti prijetnja.

imigranti-nova1imigranti-nova2

Hrvatska za imigranate čini u skladu sa svojim mogućnostima

Šest posto ispitanika ne zna odgovor na pitanje čini li Hrvatska za imigrante u skladu sa svojim mogućnostima, a isto toliko njih misli da Hrvatska ne čini dovoljno za imigrante. Da čini puno, ali može još više misli njih 13 posto, a 21 posto ispitanika mišljenja je da Hrvatska čini za njih i iznad svojih mogućnosti. 54 posto ispitanika misli da Hrvatska za imigrante čini u skladu sa svojim mogućnostima.

Vlada je tek djelomično bila spremna na izbjeglički val

Na pitanje misle li da je hrvatska Vlada val imigranata dočekala spremno, 7 posto ispitanika odgovorilo je da ne zna, dok njih 13 posto misli da je Vlada bila apsolutno spremna. Za njih 33 posto, Vlada je nespremno dočekala imigrante, a 47 posto ispitanika mišljenja je da je Vlada bila djelomično spremna.
 

 
(dnevnik.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,