Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IZNENA─ÉUJU─ćI REZULTATI ISTRA┼ŻIVANJA: ─îetiri od pet gra─Ĺana Hrvatske smatra da imigranti predstavljaju prijetnju! Za┼íto ┼íute?

IZNENA─ÉUJU─ćI REZULTATI ISTRA┼ŻIVANJA: ─îetiri od pet gra─Ĺana Hrvatske smatra da imigranti predstavljaju prijetnju! Za┼íto ┼íute?

Emigranti-makedonijaIstra┼żivanje hrvatske Nove TV pokazalo je da tek svaki peti Hrvat smatra da imigranti nisu prijetnja. ┼áto bi pokazala anketa danas, nakon jo┼í masovnijeg ulaska?

Istra┼żivanje je provedeno 18. rujna telefonskim putem, na reprezentativnom uzorku od 602 punoljetna gra─Ĺana Republike Hrvatske.

Na pitanje da li dolazak imigranata predstavlja prijetnju Hrvatskoj, samo 19 posto ispitanika odgovorilo je sa ÔÇ×neÔÇť, 29 posto smatra da predstavljaju manju prijetnju, dok 20 posto vidi ve─çu opasnost u imigranatima.

Da su imigranati izuzetna prijetnja smatra 23 posto gra─Ĺana, dok o toj temi devet posto nema mi┼íljenje.

Mi┼íljenje o tome u ovom trenutku nije izgradilo njih 9 posto. Vidljivo je da su gra─Ĺani podijeljeni u stavu – za njih 48 posto je to mala ili nikakva prijetnja, a za njih 43 posto prijetnja sigurnosti.

Ovaj rezultat dolazi kao iznena─Ĺenje, po┼íto se proteklih dana dao ste─çi utisak da je hrvatska javnost puno vi┼íe prijateljski nastrojena prema tisu─çama “izbjeglica” koje, bje┼że─çi od rata ili siroma┼ítva, prolaze kroz tu zemlju.

Hrvatska treba primiti imigranata koliko ima kapaciteta

Treba li Hrvatska zbrinuti imigranate, 5 posto ispitanika o ovom pitanju nema mišljenje, dok samo njih 9 posto smatra da ih treba prihvatiti koliko god treba. Da nije trebalo dozvoliti ulazak imigranata u Hrvatsku misli 10 posto ispitanika, da ih treba prihvatiti i odmah slati u druge zemlje misli njih 34 posto, dok je njih 42 posto uvjerenja da Hrvatska treba zbrinuti imigrante, ali samo u broju za koje ima kapaciteta. Ti isti koji misle da ih treba zbirnuti misle da su im imigranti prijetnja.


imigranti-nova1imigranti-nova2

Hrvatska za imigranate ─Źini u skladu sa svojim mogu─çnostima

┼áest posto ispitanika ne zna odgovor na pitanje ─Źini li Hrvatska za imigrante u skladu sa svojim mogu─çnostima, a isto toliko njih misli da Hrvatska ne ─Źini dovoljno za imigrante. Da ─Źini puno, ali mo┼że jo┼í vi┼íe misli njih 13 posto, a 21 posto ispitanika mi┼íljenja je da Hrvatska ─Źini za njih i iznad svojih mogu─çnosti. 54 posto ispitanika misli da Hrvatska za imigrante ─Źini u skladu sa svojim mogu─çnostima.

Vlada je tek djelomi─Źno bila spremna na izbjegli─Źki val

Na pitanje misle li da je hrvatska Vlada val imigranata do─Źekala spremno, 7 posto ispitanika odgovorilo je da ne zna, dok njih 13 posto misli da je Vlada bila apsolutno spremna. Za njih 33 posto, Vlada je nespremno do─Źekala imigrante, a 47 posto ispitanika mi┼íljenja je da je Vlada bila djelomi─Źno spremna.
 

 
(dnevnik.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,