Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » MRA─îNA DISNEYEVA TAJNA: Desetlje─çima je bio nasmijani, brkati animator, a sad je prava istina iza┼íla na vidjelo

MRAČNA DISNEYEVA TAJNA: Desetljećima je bio nasmijani, brkati animator, a sad je prava istina izašla na vidjelo

FBI-walt-disney-komunisti-cinknjeZa horde djece diljem svijeta koja su odrastala gledaju─çi Disneyeve crti─çe, on je nasmijani, brkati animator koji je najmla─Ĺima podario neke od najomiljenijih likova

Me─Ĺutim, otkriveno je da je Walt Disney bio i blizak povjerenik Federalnog istra┼żnog biroa (FBI) koristiv┼íi svoje studije u cilju promocije agencija, dok je osoblje besplatno moglo boraviti u Disneylandu.

Papiri koji su objelodanjani pokazuju da je slavni animator obavje┼ítavao FBI o “komunistima” me─Ĺu njegovim zaposlenicima, dok je za jednog rekao da je simpatizer Rusije jer “nema religiju i ─Źesto putuje u Moskvu u kazali┼íte”.

Kako se navodi, odnos je zapo─Źet 1947. godine, otprilike u isto vrijeme kada je Disney postao blizak prijatelj J. Edgar Hoovera. Te godine je Disney je ispri─Źao ameri─Źkom komitetu detalje ┼ítrajka u svom studiju 1941. za ┼íto je okrivio komunizam.

On je ─Źak oti┼íao toliko daleko da je jednog animatora idetifikciraopo imenu – David Hilbermana, za kojeg je rekao da je komunist i “mozak ┼ítrajka”.

Kako je veza s FBI postajala sve bliskija 1956. je otišao i korak dalje te agentima ponudio Disneyland na korištenje.

Prema FBI-u, “gospodin Disney je dobrovoljno dozvolio bespatan pristup svim objektima Disneylanda u slu┼żbene i rekreativne svrhe”.

Dje─Źji heroj se ni tu nije zaustavio ve─ç je ponudio i da na svojoj izlo┼żbi djeci i mladima predstavi rad agencija.

On (Disney) je pitao da bi bilo mogu─çe pripremiti neku prezentaciju ili demonstraciju od strane FBI o tome kako agencija funkcionira – napisali su agenti.


Disneyjeve emisije promovirale FBI

Tvorac nekih od omiljenih dje─Źjih likova tako─Ĺer je ponudio i da sam napravi tri emisije koje su na kraju i emitirane 1958. godine, a promovirale su FBI kroz “Mickey Mouse Club”.

FBI-walt-disney-komunistiEmisija je uklju─Źivala dje─Źaka reportera od 13 godina Dirka Metzegra, ina─Źe sina mornari─Źkog pukovnika, koji je napravio turu kroz FBI, a gledatelji su mogli vidjeti agente kako pucaju u mete, borila─Źke vje┼ítine, pa i da upoznaju Disneyevog bliskog prijatelja Edgar Hoovera.

Disney je prvotno htio prikazati kako dijete rukuje napunjenim pi┼ítoljem na mjestu zlo─Źina, ali su iz FBI tra┼żili da se ta scena izbaci.

Mo┼żda i sre─çom, FBI je kasnije ipak odustao sudjelovati na izlo┼żbi, ali ne zbog toga ┼íto je Disney prestao inzistira. Walt Disney je ina─Źe mason 33. – najvi┼íeg reda, studirao je studij manipulacije medijima, a u svojim animiranim filmovima je stalno prikazivao subliminarne skrivene poruke. Cinkao je ateiste i ┼ítrajka─Źe koji nisu mo┼żda imali ni veze sa komunizmom, ail to njega nije bilo briga. ┼áto re─çi nego… kakav lik, kao iz crti─ça!
 

 
(blic.rs)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,