Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » MRAČNA DISNEYEVA TAJNA: Desetljećima je bio nasmijani, brkati animator, a sad je prava istina izašla na vidjelo

MRAČNA DISNEYEVA TAJNA: Desetljećima je bio nasmijani, brkati animator, a sad je prava istina izašla na vidjelo

FBI-walt-disney-komunisti-cinknjeZa horde djece diljem svijeta koja su odrastala gledajući Disneyeve crtiće, on je nasmijani, brkati animator koji je najmlađima podario neke od najomiljenijih likova

Međutim, otkriveno je da je Walt Disney bio i blizak povjerenik Federalnog istražnog biroa (FBI) koristivši svoje studije u cilju promocije agencija, dok je osoblje besplatno moglo boraviti u Disneylandu.

Papiri koji su objelodanjani pokazuju da je slavni animator obavještavao FBI o “komunistima” među njegovim zaposlenicima, dok je za jednog rekao da je simpatizer Rusije jer “nema religiju i često putuje u Moskvu u kazalište”.

Kako se navodi, odnos je započet 1947. godine, otprilike u isto vrijeme kada je Disney postao blizak prijatelj J. Edgar Hoovera. Te godine je Disney je ispričao američkom komitetu detalje štrajka u svom studiju 1941. za što je okrivio komunizam.

On je čak otišao toliko daleko da je jednog animatora idetifikciraopo imenu – David Hilbermana, za kojeg je rekao da je komunist i “mozak štrajka”.

Kako je veza s FBI postajala sve bliskija 1956. je otišao i korak dalje te agentima ponudio Disneyland na korištenje.

Prema FBI-u, “gospodin Disney je dobrovoljno dozvolio bespatan pristup svim objektima Disneylanda u službene i rekreativne svrhe”.

Dječji heroj se ni tu nije zaustavio već je ponudio i da na svojoj izložbi djeci i mladima predstavi rad agencija.

On (Disney) je pitao da bi bilo moguće pripremiti neku prezentaciju ili demonstraciju od strane FBI o tome kako agencija funkcionira – napisali su agenti.

Disneyjeve emisije promovirale FBI

Tvorac nekih od omiljenih dječjih likova također je ponudio i da sam napravi tri emisije koje su na kraju i emitirane 1958. godine, a promovirale su FBI kroz “Mickey Mouse Club”.

FBI-walt-disney-komunistiEmisija je uključivala dječaka reportera od 13 godina Dirka Metzegra, inače sina mornaričkog pukovnika, koji je napravio turu kroz FBI, a gledatelji su mogli vidjeti agente kako pucaju u mete, borilačke vještine, pa i da upoznaju Disneyevog bliskog prijatelja Edgar Hoovera.

Disney je prvotno htio prikazati kako dijete rukuje napunjenim pištoljem na mjestu zločina, ali su iz FBI tražili da se ta scena izbaci.

Možda i srećom, FBI je kasnije ipak odustao sudjelovati na izložbi, ali ne zbog toga što je Disney prestao inzistira. Walt Disney je inače mason 33. – najvišeg reda, studirao je studij manipulacije medijima, a u svojim animiranim filmovima je stalno prikazivao subliminarne skrivene poruke. Cinkao je ateiste i štrajkače koji nisu možda imali ni veze sa komunizmom, ail to njega nije bilo briga. Što reći nego… kakav lik, kao iz crtića!
 

 
(blic.rs)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,