Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » PO─îELO JE! Europa preplavljena izvje┼ítajima o “ISIS teroristima” koji se predstavljaju kao izbjeglice

PO─îELO JE! Europa preplavljena izvje┼ítajima o “ISIS teroristima” koji se predstavljaju kao izbjeglice

migranti-ISISNije pro┼ílo puno vremena nakon kojeg su se obistinile tvrdnje da ─çe Europu preplaviti val ISIS terorista koji su zamaskirani me─Ĺu izbjeglicama

Pojavile su se fotografije koje pokazuju da d┼żihadisti ulaze u Europu kao izbjeglice. Fotografije “izbjeglica” koje sti┼żu u Europu, a koje su se prethodno borile za pobunjeni─Źke d┼żihadisti─Źke frakcije u Siriji izazivaju dodatnu zabrinutost da ISIS koristi krizu kako bi poslao teroriste na Zapad.

Najmanje tri pojedinca, koji su prethodno uslikani me─Ĺu borbenim redovima Al Qaide, identificirana su pri ulasku u Europu, prenosi infowars.com.

Na jednoj od fotografija se vidi “izbjeglica” koji se nekada borio uz redove Jabhat al-Nusra i Al Qaide, o ─Źemu svjedo─Źi starija fotografija, napravljena dok je bio me─Ĺu redovima d┼żihadista u Siriji.

Jedan od takvih “izbjeglica” je i Laith Al Saleh, koji je bio zapovjednik pobunjeni─Źke skupine FSA (Slobodna sirijska vojska) u Siriji.

BBC News je poku┼íao opovrgnuti teoriju da je Al Saleh d┼żihadist, unato─Ź ─Źinjenici da se FSA borila zajedno s redovima ISIS-a, ─Źine─çi brojne ratne zlo─Źine i kr┼íe─çi ljudska prava.

Po┼íto su se fotografije pojavile u dru┼ítvenim medijima, ma─Ĺarska M1 televizija je navela da su se “islamski teroristi preru┼íeni u izbjeglice pojavili u Europi”

Iako postoji vjerojatnost da su se ovi ljudi borili me─Ĺu redovima takozvanih “umjerenih” pobunjenika, a ne ISIS-a, ─Źinjenica je da oni dijele istu ideologiju kao i ─Źlanovi ISIS-a.

teroristi-isis“Primijetio sam da se sada vodi istraga pojedinaca na Facebooku koji su se u pro┼ílosti izja┼ínjavali kao ─Źlanovi teroristi─Źkih skupina, a koji sada na svojim profilima postavljaju svoje slike iz Njema─Źke i sa Zapada”, rekao je Tony Robinson, kodirektor humanitarne organizacije Pressenza.


“U svakom slu─Źaju, sigurno ima pojedinaca koji su nekada u pro┼ílosti pripadali nekoj teroristi─Źkoj skupini i koji bi bili spremni po─Źiniti nasilje i terorizam u raznim gradovima Europe”.

ISIS je po─Źetkom ove godine zaprijetio da ─çe pola milijuna migranata biti poslano u Europu kao dio “psiholo┼íkog napada”, ┼íto je ispunilo Gadafijevo upozorenje iz 2011. godine da ─çe Mediteran postati “kaoti─Źno more”. Gadafi je tako─Ĺer rekao da ─çe d┼żihadisti “osvojiti Rim”.

Operativac ISIS-a je pro┼ílog tjedna otkrio da je tajni plan “uspio” i da je Islamska dr┼żava infiltrirala oko 4.000 boraca u Europu kao rezultat velikodu┼ínosti zapadnih nacija prema izbjeglicama.

Taj isti operativac je rekao: “Na┼í je san da kalifat ne postoji samo u Siriji, ve─ç u ─Źitavom svijetu i ubrzo ─çe tako i biti, dat ─çe Alah”.

Kako navodi Sydney Morning Herald, oko 90% migranata dolazi bez ikakvog dokaza da su sirijske izbjeglice, po┼íto mnogi bace ili zapale svoje osobne karte prije nego ┼íto prije─Ĺu granicu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,