Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » POČELO JE! Europa preplavljena izvještajima o “ISIS teroristima” koji se predstavljaju kao izbjeglice

POČELO JE! Europa preplavljena izvještajima o “ISIS teroristima” koji se predstavljaju kao izbjeglice

migranti-ISISNije prošlo puno vremena nakon kojeg su se obistinile tvrdnje da će Europu preplaviti val ISIS terorista koji su zamaskirani među izbjeglicama

Pojavile su se fotografije koje pokazuju da džihadisti ulaze u Europu kao izbjeglice. Fotografije “izbjeglica” koje stižu u Europu, a koje su se prethodno borile za pobunjeničke džihadističke frakcije u Siriji izazivaju dodatnu zabrinutost da ISIS koristi krizu kako bi poslao teroriste na Zapad.

Najmanje tri pojedinca, koji su prethodno uslikani među borbenim redovima Al Qaide, identificirana su pri ulasku u Europu, prenosi infowars.com.

Na jednoj od fotografija se vidi “izbjeglica” koji se nekada borio uz redove Jabhat al-Nusra i Al Qaide, o čemu svjedoči starija fotografija, napravljena dok je bio među redovima džihadista u Siriji.

Jedan od takvih “izbjeglica” je i Laith Al Saleh, koji je bio zapovjednik pobunjeničke skupine FSA (Slobodna sirijska vojska) u Siriji.

BBC News je pokušao opovrgnuti teoriju da je Al Saleh džihadist, unatoč činjenici da se FSA borila zajedno s redovima ISIS-a, čineći brojne ratne zločine i kršeći ljudska prava.

Pošto su se fotografije pojavile u društvenim medijima, mađarska M1 televizija je navela da su se “islamski teroristi prerušeni u izbjeglice pojavili u Europi”

Iako postoji vjerojatnost da su se ovi ljudi borili među redovima takozvanih “umjerenih” pobunjenika, a ne ISIS-a, činjenica je da oni dijele istu ideologiju kao i članovi ISIS-a.

teroristi-isis“Primijetio sam da se sada vodi istraga pojedinaca na Facebooku koji su se u prošlosti izjašnjavali kao članovi terorističkih skupina, a koji sada na svojim profilima postavljaju svoje slike iz Njemačke i sa Zapada”, rekao je Tony Robinson, kodirektor humanitarne organizacije Pressenza.

“U svakom slučaju, sigurno ima pojedinaca koji su nekada u prošlosti pripadali nekoj terorističkoj skupini i koji bi bili spremni počiniti nasilje i terorizam u raznim gradovima Europe”.

ISIS je početkom ove godine zaprijetio da će pola milijuna migranata biti poslano u Europu kao dio “psihološkog napada”, što je ispunilo Gadafijevo upozorenje iz 2011. godine da će Mediteran postati “kaotično more”. Gadafi je također rekao da će džihadisti “osvojiti Rim”.

Operativac ISIS-a je prošlog tjedna otkrio da je tajni plan “uspio” i da je Islamska država infiltrirala oko 4.000 boraca u Europu kao rezultat velikodušnosti zapadnih nacija prema izbjeglicama.

Taj isti operativac je rekao: “Naš je san da kalifat ne postoji samo u Siriji, već u čitavom svijetu i ubrzo će tako i biti, dat će Alah”.

Kako navodi Sydney Morning Herald, oko 90% migranata dolazi bez ikakvog dokaza da su sirijske izbjeglice, pošto mnogi bace ili zapale svoje osobne karte prije nego što prijeđu granicu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,