Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » MRAČNA TAJNA KENNEDYJEVIH: Zbog karijere poslao kći na lobotomiju

MRAČNA TAJNA KENNEDYJEVIH: Zbog karijere poslao kći na lobotomiju

obitelj-kennedy-rosemary-kenendyViše od dva desetljeća nakon što je ‘problematična’ sestra bivšeg američkog predsjednika John Fitzgerald Kennedya bila podvrgnuta pogubnoj lobotomiji, na svjetlo dana izašla je knjiga koja otkriva potresne detalje jedne od najmračnijih tajni dinastije Kennedy

Više od dva desetljeća nakon što je ‘problematična’ sestra bivšeg američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedya bila podvrgnuta pogubnoj lobotomiji, na svjetlo dana izašla je knjiga koja otkriva potresne detalje jedne od najmračnijih tajni dinastije Kennedy.

‘Dragi oče, iznimno sam ti privržena i jako te volim’, napisala je 1940. godine, tada 22 godišnja Rosemary Kennedy u pismu svojme ocu Josephu P. Kennedyu, tadašnjem američkom ambasadoru u Velikoj Britaniji. No samo godinu dana nakon što je ispisala ove riječi, mlada djevojka, ljubazna, poslušna i sa vječitom željom ugađanja svome ocu, izgubila je dar govora, a smislenu rečenicu više nije znala sastaviti.

Što je dovelo do toga postala je jednom od najvećih tajni i izvor velikog srama za jednu od najpoznatijih dinastija američke povijeati, obitelji Kennedy, piše People.com.

Najstarija kćer moćnog para, Joea i Rose Kennedy, zbog intelektualnih je teškoća izgubila apsolutno sve sa svoje 23 godine, a otkriveno je i kako je za njezino stanje odgovoran upravo njezin otac koji joj je zakazao termin za katastrofalnu lobotomiju nakon koje je Rosemary ostala mentalno oštećena s mentalnim kapacitetom malenog djeteta.

Nakon kobne operacije za mladu Rosemary, prošlo je još dva desetljeća do trenutka u kojem je Joe Kennedy doživio moždani udar i ostao u potpunosti nesposoban, a braća Kennedy otkrila tajnu njihove najstarije sestre koja je do tada netragom nestala.

Živjela je u katoličkoj ustanovi za mentalno oboljele osobe u Jeffersonu, skrivena od očiju javnosti kako je se ne bi povezivalo s velikom, moćnom i utjecajnom obitelji Kennedy

Novoobjavljene knjige otkrivaju pravi identitet ljubazne, drage i prema nekima problematične mlade djevojke čiji je život uništio vlastiti otac.

U detalje je objašnjen život kćerke i sestre savršenog osmjeha koja se borila za pronalazak svojeg mjesta u velikoj obitelji koja je iznad svega cijenila uspjeh. Po prvi puta, otkriveni su detalji njezina života, od rođenja do njezine smrti.

Rosemary je imala nesreću od samog početka. Kada je njezina majka Rose Kennedy 1918. bila na porodu sa svojim trećim djetetom, sestra koja je prisustvovala porodu bila je iznimno odlučna. Nakon što je doktor javio da će kasniti, naredila je Rose da zadrži dijete koliko dugo može kako bi odgodila vrijeme poroda dok ne dođe doktor. Malena Rosemary bila je nestrpljiva i željela je što prije doći na svijet, no medicinska sestra joj to nije dozvolila. Držala joj je glavu i stiskala natrag. To je trajalo puna dva sata. Rosemary je trajno ostala mentalno oštećena.

Kada je nešto porasla, majka je uvidjela kako se ne ponaša kao ostala djeca. Obitelj je činila sve kako bi je uključili u njihove dnevne aktivnosti i kako se ne bi osjećala drugačijom. No kako je odrastala, faze u kojima je njezina tvrdoglavost izazivala nasilje, bile su sve češće. Rosemary je izrasla u predivnu ženu, zanosnih oblina te je počela privlačiti muškarce. Njezin otac Joe postao je zabrinut. Neželjena trudnoća za njegovu bi obitelj, kao i političku budućnost njegova sina, mogla donijeti veliku štetu.

1941. godine Joe je zakazao termin za lobotomiju. Tadašnji postupak nije bio potpuno pouzdan, no obećavao je promjenu za mentalno oboljele osobe. Operacija je trebala učiniti da Rosemary bude poslušnija, a uključivala je bušenje s obje strane lubanje, umetanje lopatica u blizini frontalnih režnjeva, okretanje, struganje… Operacija je bila loše izvedena, a Rosemary ostala trajno oštećena.

Nakon što je provela sedam godina u psihijatrijskoj ustnovi u New Yorku, Joe je naredio da je se premijesti u instituciju za mentalno oboljele Sant Coletta. Nakon toga je više niakda nije vidio. Njezina su je braća pronašla nakon gotovo 20 godina.
 

 
(dnevnik.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,