Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NOVA FRONTA PUTINA I OBAME: Rusija započela brisanje Islamske države s lica zemlje

NOVA FRONTA PUTINA I OBAME: Rusija započela brisanje Islamske države s lica zemlje

sirija-rusijaRusija je započela vojnu intervenciju u Siriji raspoređivanjem borbenih letjelica u bazi iz koje će pokrenuti napade na položaje Islamske države i pobunjenika

Ruski piloti borbenih zrakoplova i helikoptera počeće da stižu u Siriju u narednih nekoliko dana.

Prema riječima zapadnih diplomata, ruska ekspedicija je već stigla u Siriju i smjestila se u zračnu bazu, koja je pod kontrolom snaga predsjednika Bashar al-Assada.

Baza se, kako navode, nalazi se u okolici Damaska ​​i služiti će Rusima kao operativna baza.

U narednim tjednima tisuće pripadnika ruskog vojnog osoblja stići će u Siriju, uključujući savjetnike, instruktore, tehničare i pilote.

U ovom trenutku nema konkretnih podataka o sastavu kontingenta, ali je Rusija ranije pregovarala o prodaji višenamjenskih MiG-ova 29 i naprednih zrakoplova za trening Yak-130, koji mogu služiti i za borbu.

Nema sumnje da će ruski piloti utjecati na postojeću dinamiku bliskoistočnih sukoba.

Zvanično, Rusija nema ofanzivne namjere prema Izraelu i drugim državama, a glavni cilj razmještanja letjelica je zadržavanje Assada na vlasti i borba protiv Islamske Države.

Diplomatski izvori tvrde da su Rusija i Iran nedavno donijeli stratešku odluku da će učiniti sve kako bi spriječili širenje i infiltraciju ID i drugih islamista na područja bivših sovjetskih republika s muslimanskom većinom.

Američka administracija je potpuno svjesna ruske namjere da izravno intervenira u Siriji, iako još nije službeno reagirala.

Obama je od nedavno suzdržan u pozivima na rušenje Assadovog režima, iako SAD izvodi zračne napade kako bi zaštitile pobunjenike protiv kojih će se boriti ruske snage.

Iran i Rusija, uz znanje SAD, namjeravaju osnažiti sirijsku vojsku uvježbavanjem, ali i tehnikom.

Rusija od početka građanskog rata Assadu šalje brodove s oružjem, streljivom i rezervnim djelovima.

Rusi nisu jedini koji koordiniraju bliskoistočnu politiku s Iranom.

rusija-specijalna-jedinica-super-vojnik-specijalci02Američki dužnosnici, također, sudjeluju u intenzivnim razgovorima s Teheranom kako bi osnažili zajedničku borbu protiv Islamske Države.

Čini se da američka vlada Iran trenutno prihvaća kao neophodnu silu u kampanji protiv ID u Iraku.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,