Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ZELENA GROZNICA SE ŠIRI: Na kanadskom sveučilištu će se učiti osnove uzgoja, marketinga i prodaje – kanabisa

ZELENA GROZNICA SE ŠIRI: Na kanadskom sveučilištu će se učiti osnove uzgoja, marketinga i prodaje – kanabisa

kanabis-studijDok će kod nas samo rijetki moći legalno kupiti kanabis kao lijek, a uzgoj i prodaja nije ni u mislima, u Kanadi su ozbiljno shvatili sve moguće potencijale koje kanabis donosi

Tako je od ove jeseni Sveučilište u Britanskoj Kolumbiji odlučilo ponuditi tečajeve na kojima će se učiti kako se uzgaja i prodaje kanabisa u medicinske svrhe.

Na predavanjima će se tako učiti o profesionalnom upravljanju kanabisom, odnosno kako na tržište isporučiti maksimalno kvalitetan proizvod, što obuhvaća učenje o mogućnostima i tehnikama navodnjavanja, različitim metodama uzgoja, ciklusima usjeva, kao i o sušenju i skladištenju biljke. Također će se usredotočiti na zakone i pravila te mogućnostima kako postati licencirani proizvođač medicinskog kanabisa po kanadskom zakonu.

Predavanja o marketingu, prodaji i razvoju će studentima ponuditi saznanja kako kapitalizirati već gotovo proizvod s naglaskom na branding strategije i lojalnost kupaca. To će također pružiti uvid u ulogu koju imaju medicinski stručnjaci pri liječenju s kanabisom.

Tečaj će voditi Tegan Adams, voditelj poslovnog razvoja na “Experchem Laboratories Inc.”, tvrtki koja se bavi testiranjem kanabisa za proizvođače i koja im pomaže u podnošenju rezultata državnoj instituciji “Health Canada”. Također, na predavanjima sudjeluju i razni stručnjaci s iskustvom u industriji, poput hortikulturalnih stručnjaka, pravnika i stručnjaka za marketing.

U Kanadi trenutno postoji 25 federalno licenciralnih objekata za uzgoj kanabisa, a Adams smatra kako će ovaj tečaj pomoći u odlučivanju prelaska s crnog tržišta na državne tvrtke. U SAD-u, gdje su brojne države legalizirale korištenje kanabisa za medicinske i rekreativne svrhe, također su neka sveučilišta počela nudi slične tečajeve.

Ne treba ni pitati je li korisnicima kanabisa iz bilo kojeg razloga bolje kupovati neprovjerene proizvode upitne kvalitete s crnog tržišta ili je bolje kupovati od registriranih uzgajivača koji svoje proizvode moraju testirati i stajati iza kvalitete, tako da korisnici mogu točno znati što kupuju.

Očito je da su mnogi, nakon što su uvidjeli sve zdravstvene prednosti ove čudesne biljke, shvatili da u kanabisu leži ogroman potencijal koji može donijeti brojne koristi, ne samo zdravstvene nego i ekonomske. I tako, dok zemlje naše regije tapkaju u mjestu, ne shvaćajući i ne priznajući ogroman broj znanstvenih dokaza kao i iskustvenih priča samih korisnika, neke su druge zemlje uhvatile korak s neminovnim napretkom.

Nadajmo se da neće proći pola stoljeća dok i naši “stručnjaci” ne shvate da kanabis ne samo da nije zlo, nego da je spasonosni lijek u svim oblicima zdravstvenog i gospodarskog razvoja.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexus-svjetlost.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,