Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati » ISTRAŽIVANJA ZAVJERA KROZ POVIJEST: Uloga tajnih društava u revolucijama i ratovima koji pustoše!

ISTRAŽIVANJA ZAVJERA KROZ POVIJEST: Uloga tajnih društava u revolucijama i ratovima koji pustoše!

TAJNA-DRUSTVABezbožnički iluminati streme uništenju religije, društva i civilnih zakona, te destrukciji privatnog vlasništva. Patriotizam i osobna privrženost su slaboumne predrasude, a bračne veze i roditeljski autoritet oduzimanje prirodnih prava čovjeka. Prinčevi i nacije nestat će s lica Zemlje – a ta revolucija bit će naše djelo – hvale se!

Ako izuzmemo one šarene, kompilativne knjige zabavnog karaktera naslovljene “Tajna društva”, “Najpoznatije teorije urota” ili slično, prva knjiga u kojoj se domaći čitatelj mogao informirati o pozadinskim manipulacijama bila je “Stoljeće rata” Williama Engdahla objavljena sredinom 1990-ih. U toj knjizi naglasak je na nafti, ali jasno su ocrtani obrisi povijesti u kojoj su svjetski ratovi namješteni i upravljani događaji. Kuriozitet je što je ta knjiga svoje prvo objavljivanje imala u Hrvatskoj i nekoliko godina bila je na vrhu domaćih ljestvica najprodavanijih knjiga.

Od 1990-ih knjiga o pozadinskim manipulacijama na raznim poljima ne nedostaje, od onih koje se bave GMO-om, farmaceutskom industrijom, korporatizmom, NASA-om, novcem, raznim više ili manje tajnim grupama, tajnim oružjima i slično. No, mada je princip manipulacije cijelo vrijeme isti, desetljećima nikome nije padalo na pamet svjetske ratove proglasiti proizvodom namjere i manipulacije. Nakon namještaljke zvane Yom-Kipurski rat početkom 1970-tih, koji je lansirao cijene nafte u stratosferu (gdje se i danas nalaze), trebalo je “tek” dvadesetak godina da svijetom počnu kružiti i neki drukčiji pogledi na stvari.

Nakon drugog iračkog rata trebala je koja godina da Internetom počnu kružiti zanimljiva pitanja. Nakon 9/11 to se dogodilo nakon nekoliko mjeseci. Tijekom libijskog rata i tzv. “arapskog proljeća” moglo se u anketama čuti ljude kako izražavaju skepsu o tome jesu li Gadafi i libijski događaji doista takvi kakvima ih se prikazuje još za vrijeme zbivanja događaja. Iz toga slijedi da će knjiga koje se bave tom tematikom biti tim manje čim dublje idemo u prošlost. Ipak, nekoliko autora su bili pioniri istraživanja urote i u onim vremenima kad je moderno društvo tek nastajalo, sa širenjem pismenosti, tiska, medija.

Dokazi o uroti iluminata protiv svih religija i vlada Europe

Knjige koje razotkrivaju “iluminate” tiskaju se najmanje od kraja 18. stoljeća kad je otkriveno postojanje bavarskih iluminata, nakon što su vlasti došle u posjed nekih tekstova te grupe. Jednu od prvih i najpopularnijih knjiga o iluminatima objavio je 1798. John Robison, profesor filozofije prirode na sveučilištu Edinburgh u Škotskoj, u vrijeme kad se povijesne iluminate razotkrilo javnosti. Puni naslov knjige bio je “Dokazi o uroti protiv svih religija i vlada Europe na tajnim sastancima slobodnih zidara, iluminata i čitateljskih društava”. Skraćeno – “Dokazi o uroti”.

To je izvješće iz prve ruke o njihovu djelovanju i tome kako su postali poznati javnosti. Robison je u knjigu uključio velike dijelove izvornih tekstova osnivača bavarskih iluminata Adama Weishaupta i drugih članova koji su postali poznati javnosti nakon otkrića tih tekstova. Weishauptove riječi i planovi koje je opisao precizno oslikavaju ciljeve i metode kojima iluminati mogu preuzeti kontrolu nad vladama, medijima i drugim ključnim utjecajnim institucijama.

Robison piše: “Udruga o kojoj pričam je Red iluminata, kojeg je 1775. utemeljio Adam Weishaupt, profesor kanonskog prava na sveučilištu Ingolstadt, a ukinuo ga je 1786. izborni knez Bavarske, ali je ubrzo nakon toga, pod drugim imenom, opet oživljena, u drukčijem obliku svuda po Njemačkoj. Opet je zamijećena i naizgled slomljena; ali do tog vremena je pustila toliko duboko korijenje da i dalje neprimjetno postoji te se proširila u sve zemlje Europe. Prvi procvat imala je među slobodnim zidarima, ali je potpuno drukčija od slobodnih zidara.”

Robison u detalje objašnjava kako su se informacije o iluminatima počele otkrivati te kako njihovi dokumenti pronađeni i dati na uvid javnosti: “Početkom 1783. četiri profesora iz Marianske akademije, (…) Utschneider, Cossandey, Renner i Grunberger, s još dvojicom ljudi, pozvani su pred istražni sud i ispitivani o svojoj odanosti Redu iluminata. Priznali su da su mu pripadali, a kad ih još pomnije ispitalo, otkrili su nekoliko okolnosti o njegovu ustroju i principima. Njihovi su iskazi smjesta objavljeni, a bili su vrlo nepovoljni. Rečeno je da je Red želio odreći se kršćanstva i da odbija pristup u više stupnjeve svima koji su pripadali bilo kojoj od tri vjeroispovijedi.”

Robison dalje piše: “Zbirka originalnih dokumenata i prepiske pronađena je pretresom kuće Xaviera von Zwacka 1786. godine. Sljedeće godine je puno veća zbirka otkrivena u kući barona Bassusa; od tog vremena je baron Knigge, najaktivniji član uz Weishaupta, objavio izvješće o nekim od viših stupnjeva koje je sam oformio.”

Robison opisuje inicijacijsku ceremoniju u stupanj “regenta iluminata”, koji je blizu najviše razine u hijerarhiji, a koji opisom nalikuje ritualu za ulazak u Društvo Lubanje i kosti na Sveučilištu Yale. Robison opisuje da tijekom ceremonije iluminata inicirani stoji ispred kostura, a na njegovim stopalima nalaze se kruna i mač. Tad ga se pita “je li kostur kralj, plemić ili prosjak”. Usprkos njegovom izboru, predsjednik bi rekao: “Karakter da se bude čovjek je jedino važan”.

Unutar sjedišta društva Lubanje i kosti na Yaleu, znanog kao “Grobnica”, piše: “Wer war der Thor, wer Weiser, Bettler oder Kaiser? Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich.” U prijevodu – “Tko je bio budala, tko je bio mudrac, prosjak ili kralj? Bio bogat ili siromašan, sve je isto u smrti”. To je tek jedna od poveznica između bavarskih iluminata i društva Lubanje i kosti. Jedan od utemeljitelja Lubanja i kosti, William Huntington Russell, vratio se sa studija u inozemstvu u Njemačkoj malo prije nego što je 1832. pokrenuo Lubanje i kosti. I sami članovi grupe rekli su da je Russell prilikom studija dobio dopuštenje “njemačkog tajnog društva” za pokretanje društva Lubanje i kosti. Iz tog morbidnog društva proizašli su mnogi američki predsjednici i drugi utjecajni američki političari.

Abbe Barruel o Weishauptu i njegovim urotnicima

Francuski isusovački svećenik Abbe Barruel objavio je 1797. seriju knjiga o jakobincima i njihovom utjecaju na Francusku revoluciju. Jakobinci su u Francuskoj bili moćni politički klub koji je pomogao u organizaciji revolucije krajem 18. stoljeća. U četiri knjige nazvane “Memoari koji ilustriraju povijest jakobinizma”, Barruel je objasnio da je Francuska revolucija bila proizvod tajnih društava, najviše bavarskih iluminata. Dvije knjige usredotočuju se na Adama Weishaupta i iluminate, a Barruelovi tekstovi također su jedan od rijetkih povijesnih tekstova jer su pisani u vrijeme kad su Weishaupt i njegovi urotnici, kao i njihovi planovi, razotkriveni svijetu i uhićivani.

Neke informacije su iste kao i u Robisonovoj knjizi, mada dvojica autora nisu bili u kontaktu niti su prije objavljivanja knjiga znali za rad onog drugog. Barruel je napisao: “Treća urota, koju ću sad istražiti, urota je ateističkih iluminata, koju sam nazvao urotom bezbožnika čiji je cilj anarhija protiv svake religije. Ne samo protiv kraljeva, već protiv svake vlade, protiv cjelokupnog građanskog društva i čak protiv svakog privatnog vlasništva.”

O dokumentima 1786. Barruel objašnjava kako “sadrže neporecive dokaze o najodvratnijoj uroti. Oni govore o načelima, cilju i načinima te sekte; o bitnim dijelovima njihova kodeksa, ustrajnoj korespondenciji sljedbenika, posebno njihova šefa, te tvrdnjama o njihovu napretku i budućim nadama.”

Barruel pripisuje stvaranje iluminata Adamu Weishauptu, ali smatra da je on samo izabran da modernizira organizaciju i formulira suvremene ciljeve i metode operacija koji će biti u skladu s općim napretkom u društvu. Barruel je rekao da “nije poznato i da je teško otkriti je li Weishaupt ikad imao gospodara ili je sam veliki tvorac tih monstruoznih doktrina na temelju kojih je utemeljio svoju školu”. No, bez obzira na sve, ciljevi iluminata ostaju isti: “Uništenje religije, uništenje društva i civilnih zakona, destrukcija vlasništva – to je bio cilj kojemu je uvijek stremio.” Citirao je Weishaupta koji je napisao: “Da, prinčevi i nacije će nestati s lica Zemlje; da, doći će vrijeme kad čovjek neće poznavati nikakav zakon osim velike knjige prirode: ova revolucija bit će djelo tajnih društava i to je jedna od naših velikih tajni.”

Seth Peyson o prljavom poslu iluminata

Seth Payson 1802. objavio je knjigu “Dokazi o iluminatima”, treću od tri knjige koje su objavljene u vrijeme kad su se iluminati organizirali. Payson je bio Amerikanac, služio je u Senatu države New Hampshire od 1802. do 1805., a dio njegove političke kampanje bila je alarmirajuća poruka iz njegove knjige. O Adamu Weishauptu je napisao: “Njegova plan je proračunat, ne toliko za ujedinjavanje osoba sličnih sklonosti iz nekog društva, već za zavođenje onih koji imaju suprotne sklonosti, da pomoću najlukavijih i najodvratnijih procesa postupno briše iz njihova uma svaki moralni ili religijski osjećaj. Iz te perspektive potrebno je da čovječanstvo obrati pažnju na taj plan zavođenja, jer on razvija tajnu, podmuklu politiku u kojoj su njihovi sljedbenici, zahvaljujujući nevjerici, vođeni planovima tih grupa koje kriju svoje prave namjere sve dok um ljudi ne bude uvučen u labirint pogrešaka ili upleten u omče iz kojih nema povratka.”

Dosta dobar opis masovne manipulacije umom, koja se i danas koristi u daleko razrađenijim oblicima.

U to vrijeme bez radija i televizije, Payson je uvidio kako su iluminati kontrolirali tijek informacija: “Glavna sredstva, o kojima su ovisili za kvarenje javnog mnijenja, bila su čitalačka društva ili čitalački klubovi: njih su organizirali u svakom gradu. To su bile modifikacije Weishauptovih minervijanskih škola; postale su vrlo brojne; posao tajnika i iniciranih prodavača knjiga bio je da ih opskrbljuju knjigama uglavnom antikršćanskog karaktera.” Payson je također objasnio kako su članovi iluminata indoktrinirani korupcijom te su smatrali da je prihvatljivo koristiti bilo koja neophodna sredstva da se unaprijedi njihov red: “Stavlja ga se u situaciju gdje čuje prepredeno prihvatljivo, ali pogrešno zaključivanje koje se koristi da se dokaže da su patriotizam i osobna privrženost slaboumne predrasude: da su bračne veze i roditeljski autoritet oduzimanje prirodnih prava čovjeka; da osjetila zadovoljstva odgovaraju zakonima prirode i da je prikladno, za dobru svrhu, koristiti ta sredstva koja inače zli ljudi koriste za zle svrhe.”

Nesta Webster o spiritualnoj aroganciji i gnusnoj tiraniji

Nesta Webster 1924. je objavila knjigu “Tajna društva i subverzivni pokreti” u kojoj je raspravljala o iluminatima i tome kako su tajna društva kroz povijest koristila svoje skrivene mreže za organiziranje revolucija i monopoliziranje moći u društvu. Pisala je da su tajna društva bila korištena da se bave ezoteričnim znanjem, ali i za političke svrhe, a kao primjere navodi Francusku i Rusku (Oktobarsku) revoluciju. O ezoteričnim i mističnim aspiracijama tajnih društava Webster objašnjava: “Dok su religijski vođe poput Bude ili Muhameda tražili božansko znanje kako bi ga napravili dijelom svijeta, Inicirani su vjerovali da svete misterije ne bi trebale biti otkrivene svjetovnom puku, već da trebaju ostati ekskluzivno u njihovom posjedu. Pa iako do želje za inicijacijom može doći iz najviše težnje za ispunjenjem, bilo ono stvarno ili imaginarno, ta želja je često dovela do spiritualne arogancije i gnusne tiranije.”

Po pitanju iluminata, Webster raspravlja je li Adam Weishaupt stvorio organizaciju prema svom nahođenju ili je radio u ime drugih te traga za izvorom njegove inspiracije. Rani pisci i istraživači povezuju Adama Weishaupta s trgovcem iz Jutlanda imenom Kolmer koji je studirao okultizam u Egiptu i kasnije došao u Njemačku. Neki vjeruju da je Kolmer susreo Weishaupta i inicirao ga u tajne doktrine. Drugi istraživači, piše Webster, vjeruju da je Weishaupta ovlastila obitelj Rotschild da bi organizirao i modernizirao ciljeve misterijskih škola. Ona piše: “Moguće da Weishaput, iako bez sumnje čovjek velikih organizacijskih kapaciteta i obdaren izvanrednom domišljatošću, u stvarnosti nije bio samostalni autor iluminizma, već član grupe koja je, prepoznavši njegove talente i vrijednost njegove neumorne aktivnosti, stavila usmjeravanje u njegove ruke.”

Stigli smo i do – Bilderberga

Nevelika knjiga koju je 1972. objavio autor Gary Allen, pod naslovom “Nemojte ni pokušati to zvati urotom” (“Non Dare Call it Conspiracy”) prvi put je dala neka viđenja suvremenih manipulacija poput onih vezanih uz Federalne rezerve i druge institucije vlasti. Gary Allen za opisivanje organizacije koju je razotkrivao nije koristio izraz iluminati već “insajderi”. Iluminate spominje u knjizi, ali je smatrao da izraz “insajderi” preciznije opisuje grupu a da joj se ne daje formalno ime. Primarno se usredotočuje na elitne bankarske kartele i obitelji koje su u potaji financirale komunizam i specijalizirale se u uvlačenje vlada u dugove prema njima. Napisao je da je “utemeljitelj ovog tipa tajnog društva bio Adam Weishaupt, čudovište koje je 1. svibnja 1776. utemeljilo Red iluminata u svrhu urote da bi se kontrolirao svijet. Uloga Weishauptovih iluminata u takvim užasima kao što je francuska Vladavina terora je neupitna, a tehnike iluminata su odavno prepoznate i kao model komunističke metodologije. Weishaupt je također koristio strukturu isusovaca kao model i ponovno napisao njihov kodeks u masonskim terminima.”

Usto što je ukazao na velike korporacije i privatne organizacije poput Federalnih rezervi, Allen je uočio i opasnost bacanja krivice za cijelu urotu samo na jednu grupu pa je upozorio ljude da će neki ljudi “uzeti male djeliće legitimnih dokaza i proširiti ih u zaključak koji će podržavati njihove određene predrasude tj. da je urota je potpuno ‘židovska’, ‘katolička’, ‘masonska’. Ti ljudi ne pomažu razotkrivanju urote, već nažalost igraju u korist onih koji žele da javnost vjeruje da su urotnici neki čudaci”.

Allen je pisao i o medijima: “Zato jer establishment kontrolira medije, svatko tko razotkriva insajdere bit će izložen stalnoj bujici uvreda iz novina, magazina, s televizije i radija. Na taj način osobi se prijeti gubitkom ‘društvenog ugleda’ ako se usudi načeti temu da postoji organizacija iza svih problema koji trenutno muče Ameriku”. Allen detaljno objašnjava kako su međunarodni bankari iz New Yorka i Londona financirali Hitlera i komunizam i kako američko Vijeće za vanjske odnose i Federalne rezerve u tajnosti manevriraju kako bi zavladali vladom i gospodarstvom. Allen je čak diskutirao o grupi Bilderberg, za koju tada skoro nitko nije ni čuo, znao je da je organizacija stvorena 1954. i da se svake godine sastaje na elitnim mjestima kako bi raspravljala o planovima za Novi svjetski poredak. Danas mnogi znaju za Bilderberge, a poneka vijest o njima čak se zna probiti i do novina, ali 1970-ih, kad je Allen pisao svoju knjigu, to je bilo nepoznato područje.

TAJNA DRUŠTVA Organizacija iluminata

Ključne zadaće ‘okultne teokrazije’

Knjiga “Okultna teokrazija” – s više od 700 stranica informacija o tajnim društvima, njihovim povijestima i planovima za nametanje svjetske dominacije – napisana je 1933. godine. Knjigu je napisala žena imenom Edith Starr Miller, a objavljena je ubrzo nakon njene smrti. “Teokrazija” znači spajanje nekoliko božanstava i bogova u jednog, što je definirano na početku knjige i označava vladu koju vode svećenici koji tvrde da imaju neko božansko pravo na to. Knjiga daje dugi popis okultnih društava i filozofija, objašnjenja ezoteričnih okultnih filozofija te raspravlja o slobodnom zidarstvu tvrdeći da se u njegovoj jezgri krije doktrina luciferijanstva. Edith Miller objašnjava: “Kako se organizacija iluminata razvijala, tako su se razvijale i njihove ambicije, koje su završile urotom da potkopaju slobodno zidarstvo prema svom cilju svjetske dominacije pod svaku cijenu i svim dostupnim sredstvima (…) Religijski, ona je bila antikršćanska. Njeni članovi su bili obvezani na slijepu poslušnost svojim pretpostavljenima, a to je osigurano strogim sustavom tajnih ispovijedi i mjesečnim izvješćima koje se provjeravalo međusobnim špijuniranjem.”

Miller je navela prioritete iluminata:

1. Uništenje kršćanstva i svih monarhističkih vlada

2. Uništenje nacija u korist univerzalnog internacionalizma

3. Obeshrabrivanje patriotskih i lojalističkih napora koje će se obilježiti kao plitkoumne predrasude, nespojive s načelima dobronamjernosti za sve ljude i zovom za “univerzalnim bratstvom”

4. Ukidanje obiteljskih i bračnih veza

5. Potiskivanje prava na nasljeđe i vlasništvo
 
(dnevno.hr/uredio:nsp)

Filed under: Illuminati · Tags: , , , , , , , ,