Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Masoni » MASONI SU STVORILI JUGOSLAVIJU: Priznanje stiglo poslije skoro 100 godina!

MASONI SU STVORILI JUGOSLAVIJU: Priznanje stiglo poslije skoro 100 godina!

Danijel-Keler-Jugoslavija-SFRJ-masoniVeliki meštar Francuske: EU i Jugoslavija su primjer stvorene ‘masonske utopije’

U razgovoru za dnevni list Politika, veliki majstor i predsednik Savjeta reda Velikog orijenta Francuske Danijel Keler (56), koji je obavljen u zgradi na Terazijama gdje je 1. prosinca 1918. proglašeno ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca, istakao je da je Europska unija masonski san koji nije realiziran samo od strane njih, ali i da je među ujediniteljima bilo i osnivača bivše Jugoslavije

Regent i kasnije kralj Aleksandar koji je bio potpisnik dokumenta, ali i sam mason, koristio je ovu zgradu i naredne četiri godine, sve do 1922. kada je izvršena rekonstrukcija njegovog dvora oštećenog u bombardiranju.

Kao što se i zvala jedna od slobodnozidarskih loža koje su s početka 20. stoljeća radile u ovoj zgradi – ujedinjenje, bila je to glavna tema i poruka Kelera, koji se smatra jednim od najmoćnijiih masona na svetu. U prepunoj sali Kuće kulture Univerziteta “Singidunum”, Keler je održao predavanje na temu pridruživanja Srbije EU.

On kaže da u Srbiji postoji ukupno 11 loža i da se u Beogradu održavaju kongresi administrativne jedinice “Pariz-4″, kojoj pripadaju i lože iz Bugarske, Rusije, Makedonije, Srbije i Republike Srpske.

Od svih ovih zemalja, najviše loža imamo u Srbiji, a jedan od razloga boravka ovde, je i otvaranje prvog hrama VOF u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici – rekao je Keler.

Foto: Wikipedia / Djordjes

Naziv njegovog predavanje je “Pridruživanje Srbije u EU u svjetlosti Velikog orijenta” jer smatra da slobodni zidari imaju priliku dati svoje preijdloge kako ponovo osmisliti Europu.

U svakom slučaju, Europa u svojoj osnovnoj ideji uvek se veže za vrijednosti koje mi njegujemo i volimo kao slobodni zidari – kaže i podseća da u samoj skupštini masonske ideje obitava san o univerzalnoj republici.

Sama ideja masona, prema Kelerovim riječima, zasniva se na tome da rade na ujedinjenju i oni su bili odgovorni u velikom broju slučajeva za realizaciju projekata koji su imali u sebi komponentu ujedinjenja.

Kada je reč o Europskoj uniji i vezi sa masonima, Keler ističe da ona jeste masonska ideja, ali da je nisu realizirali samo masoni.

Podsetio bih vas i da su masonske ideje u osnovi kooperacije naroda, gde su tipični primjeri ne samo EU, već i Liga naroda i Organizacija Ujedinjenih naroda.

EU jeste masonski san, a ne mogu isključiti da je među ujediniteljima i osnivačima Jugoslavije bilo mnogo braće.

Oni su se, u svakom slučaju susretali sa masonima koji su im objašnjavali prednosti suradnje među narodima u formi ujedinjenja. To je “masonska utopija”, što je i naziv moju najnoviju knjigu koja upravo izlazi iz tiska.
 
(nexus-svjetlost.com,telegraf.rs/uredio:nsp)

Filed under: Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,