Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » FLASTER SA MIKROIGLAMA: Nova tehnologija zamjenjuje cijepljenje kakvo smo poznavali

FLASTER SA MIKROIGLAMA: Nova tehnologija zamjenjuje cijepljenje kakvo smo poznavali

cijepljenje-flasterSigurno nikome od vas nije bilo drago kada ste se morali cijepiti te ste ugledali iglu. Možda ste pali u nesvijest, vrištali ili se ukipili od straha

Ok, ima među nama sigurno heroja koji se ne boje igle, ali ne bi vjerovali da i „mrge“ od ljudi imaju fobiju od te male „ubojite“ stvari.

Međutim, možda je našim strahovima i patnjama došao kraj – nova tehnologija koja se temelji na mikroiglama i topivom materijalu (patch) trebala bi eliminirati cijepljenje kakvo smo do sada poznavali.

Nova cjepiva bi se sastojala od malih flastera, a isporuka cjepiva bi trebala biti puno učinkovitija i jeftinija nego do sada. Kao što smo već naglasili, nova tehnologija bi se sastojala od topivog materijala koji bi se rastopio kada se stavi na kožu.

U ovom trenutku, većina cjepiva ubrizgava se u kožu ili u mišiće. No, to zahtijeva stručno osoblje koje je skupo. A što ako nas cijepe osobe koje i nisu baš stručne….hmmm…da, znate i sami što se može sve dogoditi – rane, infekcije itd.

Rađeni su i testovi u vezi ove nove tehnologije i rezultati su i više nego dobri. Nitko od testiranih pacijenata nije imao negativnu reakciju.

“Bili smo uzbuđeni kada smo vidjeli kako je naša nova tehnologija jednako učinkovita kao „obične“ igle, a u nekim slučajevima čak je i učinkovitija.“, istaknuo je profesor Nakagawa sa Sveučilišta Osaka, jedan od autora studije.

Bilo je i prije pokušaja da se razviju „mikroigle“, no znanstvenici su se morali osloniti na silicij ili metal. Nažalost, taj proces nije bio siguran i pacijenti su imali ožiljke.

Ova nova tehnologija se topi i iza sebe ne ostavlja ništa.

 
 *stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(ictbusiness.info,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,